در حالی که معاون اول رئیس جمهور ایران خبر از تاسیس «شورای همکاری دولت، نهادهای عمومی و مؤسسات مردمی» برای حمایت از آسیبدیدگان ناشی از ویروس کرونا داده بود، فرمانده سپاه پاسداران اعلام کرد که «قرارگاه امام حسن» را برای این منظور تشکیل داده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، جلسه شروع به کار این قرارگاه روز سهشنبه، ۲۶ فروردین، در محل ستاد فرماندهی کل سپاه برگزار شده و قرار است این قرارگاه در مرحله اول از طریق شبکه بسیج، بستههای حمایتی بین ۳.۵ میلیون خانوار توزیع کند.
فرمانده سپاه اعلام کرده است در سطح استانها این قرارگاه با حضور بنیاد مستضعفان، کمیته امداد، ستاد اجرایی، آستان قدس رضوی و بسیج که همگی نهادهای تحت نظر رهبر جمهوری اسلامی هستند، تشکیل میشود و وزرات صنعت نیز از این قرارگاهها حمایت میکند.
آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی روز ۲۱ فروردین خواستار برگزاری یک رزمایش برای حمایت از نیازمندان شده بود.
پیش از آن اما در روز ۱۸ فروردین حسن روحانی، رئيس جمهور ایران از برگزاری جلسه معاون اول دولت با نهادهایی چون سپاه پاسداران و ستاد اجرایی فرمان امام خبر داده بود تا در مورد کمکهای این نهادها در بحران کرونا هماهنگی شود.
روز ۲۳ فروردین، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئيس جمهور، در جلسه شورای عالی رفاه اعلام کرد که در راستای هماهنگی بین دولت و این نهادها برای کمک به آسیبدیدگان کرونا، «شورای همکاری نهادهای عمومی غیردولتی، مؤسسات مردمی و دولت» تاسیس شد.
در این جلسه روسای کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مستضعفان شرکت داشتند ولی از سوی سپاه، جانشین سازمان بسیج شرکت کرده بود.
دو روز پس از تشکیل آن شورا اما فرمانده سپاه اعلام کرده که قرارگاه جدیدی برای توزیع کمکها تاسیس میکند.
پیش از این و در جریان فعالیت ستاد ملی کرونا نیز رویکرد مشابهی حاشیهساز شد.
در آن ماجرا، روز ۴ اسفند ۹۸، حسن روحانی دستور تشکیل ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا را صادر کرد. در همین حال، ۲۲ اسفند آیتالله خامنهای به رئيس ستاد کل نیروهای مسلح ایران دستور داد که قرارگاه بهداشتی و درمانی مقابله با کرونا را ایجاد کند.
نخستین جلسه این قرارگاه روز ۲۳ اسفند برگزار شد و محمد باقری، رئيس ستاد کل نیروهای مسلح ایران گفت تا ۲۴ ساعت آینده اقدام به «خلوت کردن فروشگاهها، خیابانها و جادهها» خواهیم کرد.
این تصمیم هرگز اجرایی نشد و تاکنون هم گزارشی از فعالیت قرارگاه نظامی که به «ًقرارگاه امام رضا» مشهور شده بود، منتشر نشده است.