حملات هوایی به شمال و مرکز غزه
ارتش اسرائیل از حملات هوایی به دو نقطه در دیرالبلح، در مرکز نوار غزه، خبر داده است.
به گفته ارتش اسرائیل، یکی از این حملات علیه یک مرکز فرماندهی گروه افراطی حماس در محل یک مدرسه، و حمله دیگر به محل سابق «مسجد شهداء الاقصی» صورت گرفت.
بنا به گفته مسئولان پزشکی فلسطینی، حمله هوایی منتسب به اسرائیل در بامداد یکشنبه به مسجد یادشده، دستکم ۱۸ نفر را کشت. خبرگزاری آسوشیتدپرس میگوید که همه این کشتهشدگان مرد بودند و دو مرد دیگر نیز در این محل زخمی شدند.
رسانههای عربی گزارش دادهاند که در این حمله ۲۴ نفر کشته و دهها نفر زخمی شدهاند. رسانههای مربوط به حماس شمار زخمیان را ۹۳ نفر ذکر میکنند.
ارتش اسرائیل میگوید که این مراکز فرماندهی و کنترل «توسط تروریستهای حماس برای برنامهریزی و اجرای حملات تروریستی علیه نیروهای ارتش و دولت اسرائیل استفاده میشدند.»
بیانیه ارتش اسرائیل همچنین گفت که «گامهای متعددی» برای کاهش آسیب به غیرنظامیان برداشته است.
بیانیه ارتش اسرائیل اظهار داشتند که این نمونه دیگری از نحوه استفاده حماس از زیرساختهای غیرنظامی است، که نقض قوانین بینالمللی محسوب میشود.
این حملات جدید بر تعداد رو به افزایش تلفات فلسطینیان در غزه که به حدود ۴۲ هزار نفر نزدیک شده است، افزوده است.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته میشود.
در همین حال برخی رسانههای عربی و فلسطینی از حملات شدید اسرائیل به شمال غزه خبر دادهاند.
در پی تنش لفظی بین رهبران فرانسه و اسرائیل، مکرون بر حمایت پاریس از امنیت اسرائیل تاکید کرد
ساعاتی پس از آنکه نخست وزیر اسرائیل درخواست فرانسه برای تحریم تسلیحاتی اسرائیل را «مایه شرمساری» خواند، الیزه در بیانیهای اعلام کرد که «سخنان تند» بنیامین نتانیاهو ارتباطی با دوستی دو کشور ندارد.
در بیانیه کاخ الیزه با تاکید بر اینکه امانوئل مکرون در دیدار با مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، بر پایبندی پاریس به امنیت اسرائیل تاکید کرده، آمده است: فرانسه به ایران یا گروههای نیابتیاش اجازه حمله به اسرائیل را نخواهد داد.
دفتر ریاست جمهوری فرانسه در عین حال بر ضرورت آتشبس فوری در غزه تاکید کرده و بار دیگر به تحریم «تسلیحات تهاجمی» اسرائیل اشاره کرده است.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، صبح شنبه در گفتوگو با رسانهها خواستار تحریم تسلیحاتی اسرائیل و بازگشت به راه حل دیپلماتیک شده بود.
این سخنان با واکنش تند بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روبهرو شد و او آن را «مایه شرمساری» خواند.
بنیامین نتانیاهو در بیانیهای به زبان انگلیسی و خطاب به رئیس جمهور فرانسه نوشته بود: «رئیس جمهور مکرون و دیگر رهبران غربی خواستار تحریم تسلیحاتی اسرائیل شدهاند؛ شرم بر آنها!»
تظاهرات در شهرهای مختلف جهان در آستانه هفتم اکتبر
در آستانه پانزدهم مهر (هفتم اکتبر)، دهها هزار تن روز شنبه با برگزاری تظاهرات در شهرهای مختلف جهان خواستار پایان دادن به خونریزی در غزه شدند.
به نوشته رویترز، در لندن حدود ۴۰ هزار «طرفدار فلسطین» در مرکز این شهر تظاهرات کردند.
با این حال تظاهرات دیگری در این شهر در حمایت از اسرائیل برگزار شد و تظاهرکنندگان پرچمهای اسرائیل در دست داشتند.
در واشینگتن نیز تظاهراتی در نزدیکی کاخ سفید و در اعتراض به حمایت آمریکا از اسرائیل در عملیات نظامی این کشور در غزه و لبنان برگزار شد.
در میدان تایمز نیویورک نیز معترضان «چفیه» پوشیده بودند و شعارهایی در حمایت از غزه و لبنان سر دادند.
در رم، تظاهرکنندگان با پلیس درگیر شدند و ماموران پلیس اقدام به شلیک گاز اشکآور و استفاده از ماشینهای آبپاش کردند.
در برلین نیز دو تظاهرات با حضور طرفداران و مخالفان اسرائیل برگزار شد و پلیس با تظاهرکنندگان حامی فلسطین درگیر شد.
تظاهرات مشابهی در سایر شهرهای جهان از جمله پاریس، مادرید، مانیل و کیپتاون برگزار شد.
به نوشته رویترز، انتظار میرود این تظاهرات در روز یکشنبه نیز ادامه یابد.
فرمانده سنتکام به اسرائیل رفت
ژنرال مایکل کوریلا، رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، شامگاه شنبه وارد اسرائیل شد.
او قرار است در این سفر با مقامات دفاعی و نظامی اسرائیل دیدار و گفتوگو کند.
به نوشته تایمز اسرائیل، این سفر در حالی صورت میگیرد که ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای حمله به ایران در پاسخ به حملات موشکی تهران به این کشور است.
برخی منابع گفتهاند ممکن است این حمله در ساعات آینده انجام شود.
جاناتان شنزر، عضو ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها و تحلیلگر پیشین وزارت خزانهداری آمریکا، شامگاه شنبه به نقل از منابعی در اردن نوشت که احتمال دارد حمله اسرائیل به ایران در ساعات آینده آغاز شود.
ارتش اسرائیل بار دیگر هشدار تخلیه فوری برای ساکنان سه ساختمان در ضاحیه صادر کرد
آویخای ادرعی، سخنگوی عربیزبان ارتش اسرائیل، با انتشار موقعیت جغرافیایی سه ساختمان در حومه جنوبی بیروت از غیرنظامیان خواست فورا از این اماکن فاصله بگیرند.
این سه ساختمان در محله برجالبراجنه ضاحیه واقع شدهاند.
ارتش اسرائیل در روزهای اخیر بارها هشدارهای تخلیه فوری در ساختمانهایی خاص در ضاحیه صادر کرده است.
نتانیاهو: اسرائیل «حق و وظیفه» دارد به حمله ایران پاسخ دهد
بنیامین نتانیاهو میگوید ایران پشت همه تهدیدها علیه اسرائیل است و کشورش «حق و وظیفه» دارد به حمله موشکی چند روز پیش ایران پاسخ دهد.
نخستوزیر اسرائیل شامگاه شنبه در یک سخنرانی تلویزیونی گفت جمهوری اسلامی دو نوبت صدها موشک به سمت قلمر و شهرهای اسرائیل شلیک کرد و در ادامه حمله دوم با موشکهای بالستیک را جزو «بزرگترین حملات تاریخ» خواند.
او افزود: «هیچ کشوری با چنین حملهای کنار نمیآید. اسرائیل هم کنار نمیآید. اسرائیل حق و وظیفه دارد از خود دفاع کند و به این حمله پاسخ دهد و ما قرار است این کار را انجام دهیم.»
آقای نتانیاهو همچنین خبر داد نظامیان این کشور بیشتر مهمات جنگی گروه حزبالله لبنان را نابود کردهاند.
او در این زمینه توضیح داد: «ما بخش بزرگی از موشکها و راکتهایی که حزبالله در طول سالها ساخته بود، از بین بردیم.»
او افزود که اسرائیل «مسیر و تعادل جنگ» را با حملات هوایی و حمله زمینی به لبنان در روزهای اخیر تغییر داده است.
نخستوزیر اسرائیل همچنین از اظهارات رئیسجمهور فرانسه که خواستار توقف فروش تسلیحات مورد استفاده در غزه به اسرائیل شده بود، انتقاد کرد.
او گفت که اسرائیل در حال مبارزه با «نیروهای وحشی» تحت رهبری ایران است و «همه کشورهای متمدن باید محکم کنار اسرائیل بایستند. اما حالا رئیسجمهور مکرون و سایر رهبران غربی خواستار تحریم تسلیحاتی ما میشوند. شرم بر آنها.»
ارتش اسرائیل: درباره زمان و مکان پاسخ به حمله ایران خودمان تصمیم میگیریم
سخنگوی ارتش اسرائیل میگوید تلافی حمله موشکی ایران به این کشور در «زمان درست» انجام خواهد شد.
دانیل هگاری شامگاه شنبه ۱۴ مهر اعلام کرد پاسخ به حمله ایران «با شیوه، زمان بندی و در محلی خواهد بود که خودمان تصمیم میگیریم و این بر اساس دستور رهبری سیاسی کشور خواهد بود.»
او همچنین خبر داد در حمله موشکی روز دهم مهر ایران دو پایگاه نظامی اسرائیل شامل «نِواتیم» و «تل نوف» مورد هدف قرار گرفتند، اما این پایگاهها به شکل کامل در حال فعالیت هستند و هیچ هواپیمایی در این دو پایگاه آسیب ندیده است.
تصاویر ماهوارهای از پایگاه هوایی نِواتیم که دو روز پس از حملهٔ موشکی ایران به اسرائیل، منتشر شدند، ظاهراً یک حفرهٔ بزرگ ایجادشده در سقف آشیانه هواپیماهای این پایگاه را نشان میداد.
سخنگوی ارتش اسرائیل یک روز پیش از انتشار این تصاویر گفته بود آسیبها عمدتاً در نتیجه رهگیریهای اسرائیل بود.
ایران در حمله خود از حدود ۲۰۰ موشک بالستیک استفاده کرد که اسرائیل میگوید اغلب آنها را رهگیری و منهدم کرد.
هشدار درباره «فروپاشی» سیستم بهداشتی لبنان در پی حملات اسرائیل
عمران رضا، هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل در لبنان، روز شنبه ۱۴ مهر درباره تأثیر حملات اسرائیل بر سیستم بهداشت لبنان هشدار داد و در شبکه ایکس،توئیتر سابق، نوشت: «در روزهای گذشته شاهد افزایش نگرانکننده حملات به بخش بهداشت و درمان بودهایم».
او افزود: «کارکنان حوزه بهداشت و سلامت سنگینترین بهای این حملات را میپردازند و جان خود را از دست میدهند و سیستم بهداشت در آستانه فروپاشی است».
با ادامه بمبارانهای مداوم اسرائیل، روز جمعه دست کم چهار بیمارستان در لبنان اعلام کردند که فعالیت نمیکنند و تعطیل شدهاند.
همچنین رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در ابراز همدردی با صدها هزار لبنانی که تحت تاثیر بمبارانهای اسرائیل قرار گرفته و نیاز به حمایت جامعه بینالمللی دارند به لبنان سفر کرد.
فیلیپو گراندی روز شنبه پس از این بازدید که عنوان «همبستگی» گرفت، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «لبنان با یک بحران وحشتناک روبروست» و افزود: «صدها هزار نفر در اثر حملات هوایی اسرائیل بیخانمان شده یا همه چیز خود را از دست دادهاند».
او ادامه داد: «من اینجا آمدهام تا با کسانی که تحت تأثیر قرار گرفتهاند ابراز همبستگی کنم، از تلاشهای بشردوستانه حمایت کنم و از جامعه بینالمللی بخواهم کمکهای بیشتری ارسال کند».
رئیسجمهور اسرائیل: ایران «تهدیدی مداوم» برای ما باقی مانده است
رئیسجمهور اسرائیل در آستانه سالگرد حمله گروه افراطی حماس به خاک این کشور میگوید ایران هنوز «تهدیدی مداوم» برای اسرائیل باقی مانده است.
اسحاق هرتزوگ در بیانیهای گفته است: «به اشکال گوناگون هنوز درگیر پیامدهای ۱۵ مهر هستیم... درگیر تهدید ادامهدار ایران و گروههای نیابتی تروریست آن علیه دولت یهود.»
رئیسجمهور اسرائیل ایران و متحدانش را متهم کرده که «نفرت کورشان کرده» و قصد دارند «تنها کشور یهودی» را نابود کنند.
ایران روز دهم مهر با حدود ۲۰۰ موشک بالستیک به اسرائیل حمله کرد که دومین حمله موشکی در کمتر از شش ماه بود.
اسرائیل در واکنش گفته است برای حملهای «بزرگ و قابل توجه» به ایران آماده میشود.
کشته شدن سه فرمانده حماس در لبنان طی یک روز
ارتش اسرائیل میگوید دو عضو ارشد شاخه نظامی گروه افراطی حماس در لبنان را که از آنها به عنوان «تروریست» یاد کرده، طی دو عملیات با همراهی سازمان اطلاعات و امنیت اسرائیل از بین ببرد.
ارتش اسرائیل در بیانیهای این دو نفر را محمدحسین علی المحمود و سعید علا نعیف علی معرفی کرده است.
به گفته ارتش اسرائیل محمدحسین علی المحمود به عنوان مقام اجرایی حماس در لبنان فعالیت میکرده و «عملیات تروریستی» در کرانه باختری را هدایت میکرد و سعید علا نعیف علی نیز در حملات علیه اهداف اسرائیلی نقش داشته و برای جذب نیروهای حماس در داخل لبنان کار میکرد.
حماس که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروه تروریستی شناخته میشود، ساعتی بعد کشته شدن این دو فرمانده خود را تأیید کرد.
ارتش اسرائیل در بیانیه خود همچنین نوشته است که محمدحسین علی المحمود مسئول استقرار حماس در داخل لبنان بود و از این موقعیت برای تأمین سلاح جهت حملات موشکی علیه اسرائیل و تلاش برای تولید تسلیحات پیشرفته استفاده میکرد.
حماس صبح شنبه اعلام کرده بود در حملۀ پهپادی اسرائیل به یک اردوگاه فلسطینیها در لبنان، یکی از فرماندهان این گروه افراطی به نام سعید عطاءالله علی همراه با خانوادهاش کشته شد.