لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۳۸
نمونه‌ای از بیلبوردهای تبلیغاتی جمهوری اسلامی با تصاویر حسن نصرالله و عباس نیلفروشان
نمونه‌ای از بیلبوردهای تبلیغاتی جمهوری اسلامی با تصاویر حسن نصرالله و عباس نیلفروشان

سپاه می‌گوید جسد عباس نیلفروشان پیدا شد؛ اظهارات جدید درمورد «غیبت قاآنی»

خلاصه رویدادها:

  • شلیک نیروهای اسرائیل به سوی صلح‌بانان سازمان ملل با اعتراض شماری از کشورها از جمله ایتالیا، فرانسه، کانادا، اندونزی و ایرلند روبه‌رو شد
  • سخنگوی صلح‌بانان سازمان ملل اعلام کرد حضور این نیروها در جنوب لبنان ادامه می‌یابد
  • حملات هوایی اسرائیل به دو محله در بیروت دست‌کم ۲۲ کشته و ۱۱۷ زخمی برجای گذاشت و به گفته رویترز، به نظر می‌رسد وفیق صفا، از مقام‌های امنیتی حزب‌الله، از این حمله جان سالم به در برده است
  • به گفته مسئولان بهداشتی غزه، حمله هوایی اسرائیل به یک مدرسه در این باریکه دست‌کم ۲۸ کشته برجای گذاشت
  • رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر اسرائیل درباره پاسخ احتمالی اسرائیل به حمله ایران گفت‌وگو کردند
  • وزیر دفاع اسرائیل وعده داد که پاسخ کشورش به ایران «مرگبار و غافلگیرکننده» خواهد بود
  • هواپیمایی امارات پروازها به ایران را تا ۱۵ اکتبر لغو کرد

۱۵:۰۵ ۱۵.۷.۱۴۰۳

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، از قول «یک منبع آگاه در نیروهای مسلح» گفت که «طرح پاسخ لازم به اقدام احتمالی» اسرائیل «کاملاً آماده است و در صورتی که اسرائیل اقدامی کند، تردیدی در عملیاتی شدن ضربه متقابل ایران وجود نخواهد داشت.»

این «منبع آگاه» که نام او ذکر نشده گفته است: «در طرح ایران، چند نوع ضربه متقابل و مشخص وجود دارد که بسته به نوع اقدام» اسرائیل، «دربارهٔ اجرایی شدن یک یا چند تا از آنها تصمیم‌گیری فوری خواهد شد.»

این فرد و این گزارش به جزئیات بیشتری اشاره نکرده‌اند.

۱۴:۵۹ ۱۵.۷.۱۴۰۳

ارتش اسرائیل هشدارهای جدیدی برای تخلیه مناطقی در جنوب لبنان صادر کرد 

سخنگوی عربی‌زبان ارتش اسرائیل هشدارهای تخلیه جدیدی برای ساکنان حدود ۲۵ منطقه در جنوب لبنان صادر کرده و از آنها خواسته است که فوراً به سمت شمال رودخانه اولی (که در شمال شهر صیدا در جنوب لبنان است) حرکت کنند.

آویخای ادرعی گفت: «هرکس در نزدیکی اعضای حزب‌الله، تأسیسات یا سلاح باشد، جان خود را به خطر می‌اندازد». او گفت: «اهالی روستا، شما باید خانه‌های خود را تخلیه کنید.»

حولا، میس الجبل و بلیدا از جمله روستاهایی هستند که به آنها دستور تخلیه داده شده است. ادرعی افزود: زمان مناسب و ایمن برای بازگشت به منازل را به اطلاع شما خواهیم رساند.

۱۴:۵۲ ۱۵.۷.۱۴۰۳

۱۴:۴۷ ۱۵.۷.۱۴۰۳

وزیر دفاع اسرائیل: ایران به غزه و بیروت نگاه کند

وزیر دفاع اسرائیل روز یکشنبه ۱۵ مهر در بازدید از پایگاه هوایی «نِواتیم» به ایران توصیه کرد «به غزه و بیروت نگاه کند».

یوآو گالانت در بازدید از این پایگاه که مقر اسکادران‌های جنگنده‌های اف-۳۵ است و یکی از اهداف حملات موشکی ایران در روز ۱۰ مهر بود، گفت «ایرانی‌ها به توانایی‌های نیروی هوایی اسرائیل ضربه نزدند؛ نه یک هواپیما آسیب دید و نه یک اسکادران از کار افتاد».

او افزود «هر کس که فکر می‌کند تلاش برای حمله به ما، ما را از اقدام باز خواهد داشت، به غزه و بیروت نگاه کند».

دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، شامگاه ۱۴ مهر گفت «نواتیم» و «تل‌نوف» دو پایگاه نیروی هوایی، از اهداف حمله موشکی ایران در سه‌شنبه شب گذشته بود که آسیب جزئی به آن‌ها وارد شد اما به خلبانان و کادر و هواپیماها آسیب نرسید و فعالیت نیروی هوایی بلافاصله پس از آن حمله از این پایگاه ادامه یافته است.

جمهوری اسلامی ایران در دومین حمله نظامی مستقیم خود به اسرائیل، با ۱۸۱ موشک بالستیک اسرائیل را هدف قرار داد. کسی در اسرائیل کشته یا زخمی نشد.

نخست‌وزیر اسرائیل شنبه شب تأکید کرد که واکنش کشورش به این «بزرگ‌ترین حمله موشکی تاریخ»، حق طبیعی است و هیچ کشوری در دنیا چنین حمله‌ای را تحمل نمی‌کرد.

۱۴:۴۷ ۱۵.۷.۱۴۰۳

۱۳:۴۴ ۱۵.۷.۱۴۰۳

ارتش اسرائیل برای احتمال پرتاب راکت‌های دوربرد در آستانه سالگرد حملات هفت اکتبر آماده می‌شود. به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، ارتش اسرائیل پیش‌بینی می‌کند که احتمال دارد از نوار غزه موشک‌هایی به سمت اسرائیل شلیک شود.

منابع نظامی به این روزنامه گفته‌اند که اسرائیل در حال تقویت دفاع‌های خود در امتداد مرز غزه و گذرگاه نتساریم در مرکز نوار غزه است؛ جایی که نیروهای ارتش اسرائیل در آن حضوری نیمه‌دائمی دارند.

ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که با پلیس و نهادهای خدمات پزشکی در شهرهای مرزی اسرائیل هماهنگی‌های لازم را انجام داده است.

اگرچه بخش بزرگی از ساختار نظامی گروه افراطی حماس از بین رفته است، اما مقامات اسرائیلی گفته‌اند که این گروه هنوز هم می‌تواند حملات موشکی انجام دهد. این گروه در فهرست تروریستی غرب قرار دارد.

۱۳:۰۵ ۱۵.۷.۱۴۰۳

اسرائیل «ممکن است با رفتن سنوار به سودان موافقت کند»

روزنامه هاآرتص به نقل از «مقامات اسرائیلی» که با این روزنامه گفت‌وگو کرده‌اند، نوشت این کشور در چارچوب یک طرح احتمالی برای آزادی ۱۰۱ گروگان اسرائیلی در دست گروه افراطی حماس در غزه، ممکن است با خروج یحیی سِنوار، رهبر پنهان‌شدهٔ حماس، از تونل‌های غزه و رفتن او به سودان موافقت کند.

یحیی سنوار، رهبر پنهان‌شدهٔ گروه افراطی حماس
یحیی سنوار، رهبر پنهان‌شدهٔ گروه افراطی حماس

هاآرتص روز ۱۴ مهر افزود احتمال موافقت با خروج سایر نیروهای ارشد حماس به سودان نیز در چنین پیشنهادی مطرح است به این شرط که اسرائیل همه شهروندان ربوده‌شده خود را تحویل بگیرد.

به نوشته هاآرتص، چنین تحولی شامل لغو توقیف اموال حماس در سودان نیز که سه سال پیش اعلام شد، خواهد بود. حماس در فهرست تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد.

یحیی سنوار و برادرش، محمد، تنها فرماندهان ارشد داخلی حماس هستند که ممکن است هنوز زنده باشند. مرگ نخست‌وزیر دولت حماس و دو مهره ارشد دیگر این گروه در تونلی در شمال غزه، روز جمعه گذشته از سوی ارتش اسرائیل تأیید شد.

گزارش جدید حاکی است بنیامین نتانیاهو در نشست‌های دوره اخیر گفته است که اصراری به کشتن سنوار و سران باقی‌مانده حماس ندارد و در چارچوب راهکاری برای پایان جنگ غزه ممکن است با خروج آن‌ها و رفتن‌شان به یک کشور دیگر موافقت کند.

آخرین تماس‌های یحیی سنوار در هفته‌های قبل بوده است. منابع آمریکایی احتمال داده‌اند که او بعد از کشته شدن شمار زیادی از رهبران گروه‌های هم‌سو با حماس در عملیات اسرائیلی، تدابیر امنیتی را افزایش داده و با بسیاری از افراد نزدیک به خود قطع رابطه کرده است.

رسانه‌های اسرائیل شنبه ۱۴ مهر گفتند سنوار ده‌ها تن از گروگان‌ها را به عنوان سپر انسانی در تونل‌ها در کنارش دارد. ارتش این کشور در تونل‌هایی که ارزیابی می‌کند گروگان‌ها در آن هستند، عملیاتی انجام نمی‌دهد تا جان شهروندانش که یک سال است گروگان حماس هستند، در خطر قرار نگیرد.

به گفته رسانه‌های اسرائیل، یحیی سنوار موضع خود را سخت‌تر کرده زیرا مطمئن است که سرانجام از این بحران «جان بدر نخواهد برد».

۱۲:۵۸ ۱۵.۷.۱۴۰۳

نخست‌وزیر بریتانیا خواستار آتش‌بس در خاورمیانه شد

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، روز یکشنبه خواستار آتش‌بس در خاورمیانه و خویشتن‌داری همه طرف‌ها شد و گفت که درگیری یک ساله اسرائیل و حماس بر روابط جوامع در بریتانیا تأثیر گذاشته است.

استارمر در آستانه سالگرد حمله بی‌سابقه گروه افراطی حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر که جرقه جنگ را زد، در روزنامه ساندی تایمز نوشت: «این جرقه‌ها، آتش اختلافات را در جوامع خودمان در داخل کشور شعله‌ور می‌کند.»

حماس از گروه‌هایی است که از سوی آمریکا و اتحادیه ‌اروپا در شمار گروه‌های تروریستی قرار دارد.

نخست‌وزیر بریتانیا با اشاره به اینکه در کشورش «میلیون‌ها نفر روابط خانوادگی با منطقه دارند»، گفت: «اسرائیل و خاورمیانه نه تنها از تاریخ ملت ما جدایی‌ناپذیرند، بلکه رابطه عمیقی با جامعه چندفرهنگی ما دارند.»

آقای استارمر با محکوم کردن افزایش «نفرت شنیع» علیه جوامع یهودی و مسلمان در بریتانیا در سال گذشته، گفت: «تفاوت‌ها و تنوع ما باید ما را قوی‌تر به هم پیوند دهد، نه اینکه ما را از هم جدا کند.»

در حالی که استارمر گفت بریتانیا «در مواجهه با تجاوز ایران در کنار اسرائیل خواهد ایستاد»، او همچنین هشدار داد که «آینده‌ای بهتر با آسیب رساندن، یتیم کردن و آواره کردن نسلی دیگر به دست نخواهد آمد.»

وی افزود: «سالگرد حملات ۷ اکتبر باید هزینه شکست سیاسی را به ما یادآوری کند. هیچ امنیتی در بی‌ثباتی بیشتر یافت نمی‌شود.»

۱۲:۱۰ ۱۵.۷.۱۴۰۳

دشواری‌های جدید جمهوری اسلامی در سیاست داخلی لبنان

روزنامه اسرائیلی هاآرتص روز یکشنبه ۱۵ مهر در تفسیری، نظر به سفرهای دو روز اخیر وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به لبنان و سوریه نوشت تهران در حالی که خود را برای انتقام اسرائیل (از حمله موشکی اخیر ایران به اسرائیل) آماده می‌کند، هم‌زمان کارزاری سیاسی را برای حفظ موقعیت حزب‌الله در لبنان به راه انداخته است.

تسوی برئل، مفسر هاآرتص نوشت جمهوری اسلامی «با تمام قوا» برای جلوگیری از فروپاشی حزب‌الله، که پایگاه راهبردی تهران در خاورمیانه بود، به تقلا افتاده است.

این مقاله افزود در شرایطی که شبکه‌های اجتماعی لبنانی مملو از انتقادهای شدید کاربران از جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اظهارات عباس عراقچی در خصوص «ایستادن ایران در کنار لبنان» است، نجیب میقاتی، نخست‌وزیر «دولت موقت پیشبرد امور لبنان» و نبیه بری، رئیس مجلس لبنان و رقیب سال‌های دور حزب‌الله، زمان را برای انتخاب رئیس‌جمهوری در کشور مناسب تشخیص داده‌اند؛ امری که در سه سال گذشته قادر به آن نبودند.

به نوشته هاآرتص، این دسته از مقامات لبنانی با استفاده از فرصت خروج حسن نصرالله از صحنه لبنان و تضعیف جایگاه حزب‌الله در ساختار این کشور، با هدف رسیدن به راهکار سیاسی و جلوگیری از فروپاشی کشور لبنان وارد عمل شده‌اند؛ امری که رهبران کشورهای عربی منطقه و سران دولت‌های خلیج فارس و در صدر آن، محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی، شریک هستند و رهبران مصر، آمریکا و فرانسه نیز از آن پشتیبانی کرده‌اند.

روزنامه هاآرتص در ادامه گزارش خود نوشت: با افزایش تعداد آوارگان لبنانی و افزایش پناه بردن آنها به سوریه که خود با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند، پیش‌بینی می‌شود که حمایت از یک راه حل سیاسی برای نجات لبنان افزایش یابد. این راه حل مستلزم آن است که حزب‌الله از شروط خود برای انتخاب رئیس‌جمهور جدید دست بردارد و با قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت که خواستار خروج نیروهایش از جنوب رودخانه لیتانی (۴۰ کیلومتری مرز با اسرائیل) است، موافقت کند.

به نوشته هاآرتص، تهران با شرایط جدیدی در لبنان مواجه شده است که در آن مخالفان حزب‌الله قدرت بیشتری پیدا کرده‌اند. با این حال، ایران تمام تلاش خود را برای حفظ حزب‌الله، که مهم‌ترین تکیه‌گاه راهبردی‌اش در منطقه است، به کار خواهد گرفت و در رقابت با عربستان سعودی، به هیچ قیمتی حاضر به عقب‌نشینی از لبنان نیست.

این روزنامه در پایان به واکنش کاربران لبنانی در شبکه‌های اجتماعی به اظهارات عباس عراقچی اشاره کرد و نوشت که آنها در پیام‌هایی خطاب به او گفته‌اند: «لبنان را غارت کرد و حال آمده‌ای که در کنار ما بایستی؟» و «ایران عامل ویرانی لبنان است.»

۱۲:۰۰ ۱۵.۷.۱۴۰۳

ادامه حملات هوایی سنگین اسرائیل به بیروت

بیروت در چند ساعت اخیر هدف حملات هوایی شدید نیروهای اسرائیلی قرار گرفته است. رسانه‌های محلی این بمباران‌ها را شدیدترین در نوع خود علیه بیروت تاکنون توصیف کرده‌اند و خبر داده‌اند که برخی از بمب‌ها در نزدیکی فرودگاه فرود آمده است. همزمان، پروازهای هواپیماها برای انتقال صدها شهروند خارجی به بیرون از لبنان از این فرودگاه در حال انجام است.

انفجارهایی در سراسر شهر گزارش شده و به‌ویژه حملات هوایی اسرائیل به منطقهٔ ضاحیه در حومه جنوبی بیروت بامداد یکشنبه ادامه پیدا کرد و خبرگزاری‌ها نیز از شنیده شدن صدای چند انفجار مهیب در بیروت خبر داده‌اند. بنابر گزارش‌ها، یک آتش‌سوزی عظیم آسمان جنوب بیروت را روشن کرده و ستون‌های دود در روز یکشنبه به هوا برخاسته است.

ضاحیه در جنوب بیروت. یک‌شنبه ۱۵ مهر
ضاحیه در جنوب بیروت. یک‌شنبه ۱۵ مهر

خبرگزاری ملی لبنان اعلام کرد که منطقه تحت کنترل حزب‌الله در جنوب بیروت هدف بیش از ۳۰ حمله قرار گرفته که صدای آن در سراسر شهر شنیده شد. یک پمپ بنزین و یک انبار لوازم پزشکی نیز آسیب دیدند.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که انبارهای سلاح و زیرساخت‌های حزب‌الله را هدف قرار داده و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان را انجام داده است.

ساعتی پیشتر سخنگوی ارتش اسرائیل با انتشار مشخصات سه ساختمان در ضاحیه از ساکنان این اماکن خواسته بود فوراً از آنجا دور شوند.

خبرگزاری رسمی لبنان نیز حملات هوایی اسرائیل در بامداد یکشنبه را سنگین توصیف کرده و نوشته است چهار حمله علیه مناطقی در ضاحیه و یک حمله به شویفات، بین بیروت و ضاحیه، صورت گرفته است.

به نوشتهٔ خبرگزاری فرانسه، بامداد یک‌شنبه در منطقه صبرا، در نزدیکی حومه جنوبی بیروت، ده‌ها نفر که برخی کیسه‌هایی را به دست داشتند و برخی دیگر با موتورسیکلت حرکت می‌کردند، از یکی از شدیدترین بمباران‌های جنگ اسرائیل و حزب‌الله فرار کردند.

این خبرگزاری همچنین از حملات سنگین اسرائیل به بیروت خبر داده و نوشته است که به‌رغم این حملات فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

حزب‌الله هم روز یک‌شنبه گفته است که نیروهای اسرائیلی را که سعی داشتند به خلعت شعیب در بلیدا، در جنوب لبنان، نفوذ کنند با توپخانه هدف قرار داده است.

حزب‌الله همچنین اعلام کرد که پهپادهای تهاجمی به سوی یک پایگاه نظامی اسرائیل پرتاب کرده است.

وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد که حملات روز شنبهٔ اسرائیل ۲۳ نفر را در سراسر لبنان کشته و ۹۳ زخمی بر جای گذاشته است. این وزارتخانه گفت که این آمار شامل بمباران‌های بامداد یک‌شنبه در حومه جنوبی بیروت نمی‌شود.

بیشتر

XS
SM
MD
LG