یادبود سالگرد هفتم اکتبر در شهرهای مختلف جهان
همزمان با نخستین سالگرد هفتم اکتبر، مراسم یادبود قربانیانی که به دست شبهنظامیان فلسطینی کشته شدند در اسرائیل و در برخی از کشورها برگزار شد.
در اسرائیل مراسمهای مختلف از ساعت ۶:۲۹ که زمان دقیق این یورش بود آغاز شد و تا پاسی از شب ادامه یافت.
اما پیش از ساعت ۶:۲۹ نیز خانوادههای کشتهشدگان و گروگانها با حضور در محل جشنواره موسیقی نوا، جایی که صدها نفر در آن کشته شدند، یاد آنها را گرامی داشتند.
در نیویورک مراسمی با حضور شهردار و فرماندار ایالت نیویورک در پارک مرکزی این شهر برگزار شد.
همچنین گروهی با در دست داشتن پرچمهای اسرائیل در نزدیکی بازار بورس نیویورک و در برابر حامیان فلسطینیها تظاهرات کردند.
در دانشگاه کلمبیا در همین شهر گروهی از طرفداران اسرائیل در خارج از محوطه دانشگاه با در دست داشتن پرچمهای اسرائیل و تصاویری از گروگانها تجمع کردند؛ این تجمع همزمان با تظاهرات دانشجویان طرفدار فلسطینیها برگزار میشد.
در تورنتوی کانادا نیز سازمانهای یهودی مستقر در این شهر همایشی ۲۵ هزار نفره برگزار کردند.
در پارک کوئینز تورنتو نیز همزمان دو تجمع طرفداران و مخالفان اسرائیل برگزار شد.
در سیدنی استرالیا گروهی که پرچمهای اسرائیل و استرالیا در دست داشتند، به خواندن اسامی گروگانهای باقیمانده در غزه پرداختند.
همچنین به گزارش آسوشیتدپرس، نمایشگاه عکس مربوط به جشنواره موسیقی نوا که در موزه ملی وایتزمن در فیلادلفیا در حال برگزاری است روز دوشنبه با بازدید گسترده حامیان اسرائیل روبهرو شد.
در شماری از شهرهای اروپایی از جمله پاریس، لندن و برلین نیز مراسمی به یادبود هفتم اکتبر برگزار شد.
در تایلند نیز در کلیسایی در شمال شرق این کشور، خانواده سریائون با حضور در یک کلیسا برای بازگشت سالم پسرشان دعا کردند؛ واگارا سریاون، ۳۲ ساله، یکی از شش تایلندی است که گمان میرود هنوز در گروگان گروه افراطی حماس است.
حزبالله «حدود ۱۹۰ پرتابه به اسرائیل شلیک کرد»
ارتش اسرائیل اعلام کرد گروه حزبالله در طول روز دوشنبه و تا ساعت ۲۳ حدود ۱۹۰ پرتابه به سمت این کشور شلیک کرده است.
آمریکا کلیت حزبالله و اتحادیه اروپا شاخه نظامی آن را تروریستی قلمداد میکنند.
در همین حال گروه حزبالله مدعی حمله موشکی به یک پایگاه نظامی در جنوب حیفا و همچنین به طبریه شده است.
ارتش اسرائیل هنوز درباره این ادعا اظهار نظری نکرده اما پیشتر گفته بود تمامی پنج موشک که از داخل لبنان به سمت حیفا شلیک شده بودند رهگیری شدند.
همچنین بنابر اعلام ارتش اسرائیل، تعدادی از ۱۵ موشکی که به طبریه شلیک شده بودند رهگیری و منهدم شدند.
از سوی دیگر ارتش اسرائیل از انهدام یک موشک شلیک شده از یمن خبر داده است.
آمریکا میگوید نیروهای حافظ صلح در لبنان به هیچ وجهی نباید به خطر بیفتند
وزارت خارجه ایالات متحده با تاکید بر نقش مهم نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در برقراری امنیت در لبنان گفت که واشینگتن نمیخواهد این نیروها به هیچ وجهی در خطر باشند و از جمله تحت حملات اسرائیل قرار بگیرند.
نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در لبنان (یونیفیل) روز یکشنبه با انتشار بیانیهای نسبت به فعالیتهای اخیر ارتش اسرائیل در نزدیکی مکان استقرار آنها در جنوب لبنان ابراز «نگرانی عمیق» کرده بودند.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، روز دوشنبه در نشستی خبری با اشاره به این بیانیه گفت: «ما نمیخواهیم که ببینیم نیروهای موقت سازمان ملل در لبنان تحت هیچ شرایطی در خطر قرار بگیرند. نیروهای یونیفل نقش مهمی در برقراری امنیت در لبنان ایفا کردهاند.»
ماموریت نیروهای حافظ صلح در لبنان با رای شورای امنیت سازمان ملل متحد مشروعیت یافته و این نیروها موظفند که به ارتش لبنان کمک کنند تا مرز لبنان و اسرائیل عاری از تسلیحات و شبهنظامیان مسلح باقی بماند. اما این امر همواره باعث ایجاد اصطکاک با حزبالله بوده که عملا جنوب لبنان را در اختیار دارد
ارتش اسرائیل هفته گذشته از نیروهای حافظ صلح سازمان ملل خواست تا برای حفظ امنیت خود در اسرع وقت بیش از پنج کیلومتر از مرز بین اسرائیل و لبنان - معروف به خط آبی - دور شوند.
اما رئیس نیروهای حافظ صلح روز پنجشنبه تاکید کرد که آنها در محل استقرار خود باقی میمانند و صرفا واسطهای برای ارتباط میان دو طرف جنگ خواهند بود.
با این حال یونیفل روز یکشنبه عنوان کرد که نیروهای حافظ صلح به دلیل تبادل آتش میان ارتش اسرائیل و شبهنظامیان حزبالله در خطر هستند.
حملات هوایی جدید اسرائیل به جنوب بیروت
خبرگزاری دولتی لبنان اعلام کرد که اسرائیل دور جدیدی از حملات هوایی به حومه جنوبی بیروت را در شامگاه دوشنبه آغاز کرده است.
بر اساس این گزارش شش حمله پیدرپی به منطقه ضاحبه در جنوب بیروت که استحکامات اصلی حزبالله را در خود داده، انجام شده است. ساعتی بعد دو حمله هوایی دیگر به همین منطقه گزارش شد.
این در حالی است که ارتش اسرائیل بار دیگر از ساکنان مناطق جنوبی بیروت خواست محل زندگی خود را ترک کنند و دستکم پانصد متر از دو منطقه برجالبراجنه و حدث فاصله بگیرند.
قیمت نفت «برنت» به ۸۱ دلار رسید
قیمت نفت شاخص برنت روز دوشنبه با افزایشی ۳ درصدی به بشکهای ۸۱ دلار رسید.
از زمان حمله موشکی ایران به اسرائیل در شامگاه سهشنبه هفته گذشته و بخصوص بعد از اینکه ارتش اسرائیل از آماده شدن برای حمله تلافیجویانه به ایران خبر داد، قیمتهای جهانی نفت ۱۰ درصد جهش داشته است.
پیشتر سایت خبری «اکسیوس» گزارش داده بود که زیرساختهای نفتی ایران، از جمله پایانه صادرات نفت «خارک» در هدف حمله احتمالی اسرائیل به ایران قرار دارد. ۹۰ درصد نفت صادراتی ایران از این پایانه بارگیری میشود.
وزیر نفت ایران روز شنبه و بعد از انتشار گزارشها پیرامون احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات نفتی ایران، همراه با برخی مقامات نظامی، از پایانه خارک دیدار کرد.
ایران هماکنون روزانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه صادرات نفت دارد که بخش اعظم آن راهی چین و بقیه راهی سوریه میشود.
این رقم معادل بیش از ۱.۵ درصد از تقاضای روزانه نفت در جهان است.
رسانه اسرائیلی: هدف حمله هفته گذشته به جنوب بیروت اسماعیل قاآنی نبود
وبسایت تایمز اسرائیل به نقل از یک منبع نظامی این کشور اعلام کرد هدف حمله هوایی اسرائیل به بیروت در هفته گذشته فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران جمهوری اسلامی نبود.
اسرائیل روز پنجشنبه به منطقه ضاحیه در جومه جنوبی بیروت حمله کرد که هاشم صفیالدین، از اعضای ارشد گروه حزبالله و گزینه جانشینی حسن نصرالله، هدف آن بود و از آن زمان سرنوشت او مبهم است.
رویترز روز یکشنبه به نقل از دو مقام نظامی ایرانی نوشت که اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قذس سپاه، همزمان با آن حمله در بیروت بود و از آن زمان دسترسی به او نیز قطع شده است.
منبع نظامی اسرائیلی به تایمز اسرائیل گفته است که اگر اسماعیل قاآنی در زمان حمله به ضاحیه همراه با هاشم صفیالدین بوده است، ارتش اسرائیل از این مسئله اطلاع نداشته و هدف حمله فرمانده نیروی قدس سپاه نبوده است.
این در حالی است که در پی گزارشها درباره وضعیت نامعلوم این فرمانده ارشد سپاه، معاون هماهنگکننده نیروی قدس روز دوشنبه گفت حال اسماعیل قاآنی، فرمانده این نیرو «خوب است» و نیازی به انتشار بیانیه درباره وضعیت او نیست.
رضا پهلوی میگوید تغییر حکومت ایران باعث هرج و مرج در منطقه نخواهد شد
در اولین سالگرد حمله هفتم اکتبر حماس به خاک اسرائیل، شاهزاده رضا پهلوی در پیامی ویدئویی به همسایگان ایران با اشاره به این که منطقه خاورمیانه سزاوار وضعیتی بهتر است، گفت: «برای دستیابی به پیروزی، این رژیم باید برود.»
آقای پهلوی در ادامه این پیام ویدئویی با اشاره به نگرانیها درباره تغییر حکومت در ایران و ایجاد هرج و مرج دوباره در منطقه تصریح کرد که مردم نباید از تغییر رژیم در ایران بترسند چرا که «اجازه نخواهیم داد که پس از سقوط این رژیم خلأ قدرت به وجود آید.»
به گفته رضا پهلوی ائتلافی گسترده از ایرانیان میهنپرست در داخل و خارج از ایران آمادهاند تا برای «برقراری صلح» با کشورهای منطقه وارد عمل شوند.
فرزند آخرین شاه ایران در انتهای این پیام ویدئویی با اشاره به نقش خود در تغییر حکومت در ایران گفت: « من به درخواست آنها برای نظارت بر این گذار مسالمتآمیز به دموکراسی و بازگشت ایران به جامعه ملل قدم به پیش خواهم گذاشت.»
بیش از ۴۰۰ هزار نفر طی دو هفته از لبنان وارد سوریه شدهاند
دولت لبنان میگوید بیش از ۴۰۰ هزار نفر طی دو هفته گذشته و در پی حملات اسرائیل، از مرز با سوریه گذشته و وارد این کشور شدهاند.
بر اساس گزارش اداره بحران دولت لبنان، از این تعداد بیش از ۳۰۰ هزار نفر شهروندان سوریه بودهاند که به کشور جنگزده خود بازگشتهاند و بیش از ۱۰۲ هزار لبنانی نیز گریخته و وارد سوریه شدهاند.
این در حالی است که ارتش اسرائیل عصر روز دوشنبه اعلام کرد قرار است با گسترش غملیات علیه اهداف گروه حزبالله، به سواحل جنوب رودخانه الاولی حمله کند.
در اطلاعیه ارتش اسرائیل از ساکنان این نواحی خواسته شده که بهسرعت و تا اطلاع ثانوی از سواحل جنوبی این رودخانه فاصله بگیرند.
آمریکا یک شبکه تأمین مالی حماس را تحریم کرد
وزارت خزانهداری آمریکا در سالگرد حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر پارسال، یک شبکه بینالمللی تامین مالی این گروه افراطی را تحریم کرد.
این وزارتخانه با انتشار بیانیهای گفته است در سالگرد حمله «تروریستی وحشیانه» حماس، ایالات متحده تاکید دارد که بیوقفه به اقدامت تضعیف کننده توانایی حماس و دیگر گروههای نیابتی ایران برای تامین مالی عملیات خشونتآمیز و بیثباتکننده آنها ادامه خواهد داد.
خزانهداری آمریکا میگوید گروه تروریستی حماس تا ابتدای سال جاری میلادی ماهانه حدود ۱۰ میلیون دلار از طریق بنیادهای خیریه «ساختگی» عمدتا مستقر در اروپا منابع مالی به دست میآورد؛ نهادهایی که با ادعای کمک به مردم غزه، گروه حماس را تامین مالی میکردند.
وزارت خزانهداری در ادامه گفته است حمید عبدالله حسین الاحمر، تبعه یمنی ساکن ترکیه را به همراه ۹ شرکت تجاری او که در کشورهای ترکیه، یمن، جمهوری چک و لبنان فعال هستند، تحریم میکند.
گروه افراطی حماس که آمریکا و اتحادیه اروپا آن را تروریستی میداند، ۱۵ مهرماه پارسال با حمله به خاک اسرائیل ۱۲۰۰ نفر را کشت و ۲۵۰ نفر را گروگان گرفت؛ موضوعی که به جنگ خونین غزه منجر شد و کماکان ادامه دارد.
پوتین و پزشکیان جمعه در ترکمنستان دیدار میکنند
در میانه افزایش تنشهای نظامی میان اسرائیل و ایران، رئیسجمهور روسیه با همتای ایرانی خود روز جمعه ۲۰ مهر در ترکمنستان دیدار خواهد کرد.
یوری اوشاکوف، دستیار ولادیمیر پوتین، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که هدف از این دیدار مذاکره پیرامون «وخامت شدید وضعیت خاورمیانه» و روابط دوجانبه است.
این دیدار در حالی است که بعد از حمله موشکی ایران به اسرائیل در سهشنبه هفته گذشته، ارتش اسرائیل اعلام کرده است که برای حمله تلافیجویانه به ایران آماده میشود.
قرار است دیدار بین روسای جمهور ایران و روسیه در حاشیه اجلاس «پیوند زمانها و فرهنگها» به مناسبت سیصدمین سالگرد تولد مختومقلی فراغی، شاعر ملی ترکمنستان، در جمعه هفته جاری انجام شود.
آقای پوتین در حاشیه این اجلاس با دیگر رهبران کشورهای منطقه، از جمله جمهوری آذربایجان و ارمنستان نیز دیدار خواهد داشت.
روسای جمهور ایران و روسیه همچنین قرار است در نشست بریکس که روزهای یکم تا سوم آبان در شهر کازان روسیه برگزار شود، دیدار کنند.
گروه بریکس شامل برخی کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور است که روسیه و چین بر آن تسلط دارند.