بنیامین نتانیاهو میگوید، «مسئولیت و اراده اسرائیل در مبارزه با تعرض ایران، قاطع و نهایی است» و «تلاشهای ایران را برای استفاده از یمن و عراق جهت حمله به اسرائیل، متوقف خواهد کرد».
همزمان با این اظهارات، رئیس ستاد نیروهای مسلح آمریکا با همتای اسرائیلی خود دیدار کرد.
به گزارش رسانههای اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، یکشنبه شب سوم آذر در بازدید از مرز با سوریه گفت: «خوی تجاوزگری ایران در منطقه، و علیه اسرائیل، ادامه یافته» و اسرائیل «همه اقدامات لازم را برای جلوگیری از گسترش جای پای ایران انجام میدهد».
آقای نتانیاهو افزود، اقدامات کشورش شامل «تدابیر مورد نیاز برای مقابله با انتقال تجهیزات نظامی از ایران، از طریق دریایی و هوایی، به سوریه میشود».
وی گفت نمیتواند جزئیات بیشتری ارائه کند اما مقابله قاطع با ایران «روندی است که هم اکنون در جریان است».
نفتالی بنت وزیر دفاع جدید اسرائیل نیز که نخست وزیر را همراهی میکرد، با اشاره به اعتراضهای مردم ایران به وضعیت معیشتی خود گفت: «بهتر است مقامات ایران به مسائل مردم خود رسیدگی کنند و از تلاشهای ناموفق برای ضربه زدن به اسرائیل دست بکشند.»
نخست وزیر و وزیر دفاع اسرائیل چند روز پس از حملات گسترده ارتش اسرائیل به «۲۰ هدف ایرانی و سوری» در خاک سوریه، از این مرز بازدید کردند.
به گزارش گروه ناظر حقوق بشر سوریه، در حملات چهارشنبه گذشته جنگندههای اسرائیل، ۲۳ تن شامل ۱۶ «غیرسوری» که به احتمال زیاد «ایرانی» بودند، کشته شدند.
رسانههای اسرائیل نوشته بودند که کشورشان «مشاوران ایرانی» بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را در آن حمله، در واکنش به شلیک ناموفق چهار راکت از سوریه به سوی اسرائیل، کشت.
سوریه مرگ یک زن و شوهر و زخمی شدن چند غیرنظامی دیگر در اصابت موشک به چند ساختمان مسکونی در اطراف دمشق را تایید کرده بود.
اسرائیل مدتی پیش تلویحی تایید کرد که حملات به نیروهای متحد ایران در عراق را نیز آغاز کرده است.
بنیامین نتانیاهو همچنین ماه گذشته گفت که ایران درنظر دارد از خاک یمن هم برای شلیک موشک به اسرائیل استفاده کند اما کشورش هرگز نخواهد گذاشت که این امر عملی شود.
سوریه با وجود هشدارهای شدید به اسرائیل نسبت به حملات مکرر چند سال اخیر این کشور در سوریه، هیچ گاه اقدام عملی نظامی انجام نداده است.
مقامات عراق نیز ظاهرا از رویارویی آشکار با اسرائیل در پی حملات اسرائیلی به خاک کشورشان، دوری کردهاند.
در یمن اما که از پنج سال پیش درگیر جنگ داخلی است، نیروهای حوثی مورد حمایت ایران، به اسرائیل «هشدار» دادند که به فکر حمله به یمن نباشد.
با وجود هشدارهای حوثیها، ظاهرا آنها از توان نظامی کافی برای رویارویی عملی با اسرائیل برخوردار نیستند.
همزمان، به گزارش آسوشیتدپرس، دیدار ژنرال مارک میلی رئیس ستاد نیروهای مسلح آمریکا از اسرائیل و ملاقات او با همتای اسرائیلیاش، آویو کوخاوی، با مذاکره در خصوص تنشهای ایران، مرتبط است.
ارتش اسرائیل سفر ژنرال میلی به این کشور را نشان «عمق اتحاد میان نظامیان» و «اهمیت حفظ ثبات» نامید. این بیانیه بر مذاکرات فرماندهان ارتشهای اسرائیل و آمریکا در «امور عملیاتی و تحولات منطقهای» تاکید کرد.