یک روز پس از سفر غیرمنتظره محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران به فرانسه، انتقادهای اصولگرایان از رویکرد دولت حسن روحانی تشدید شد.
آقای ظریف روز سوم شهریورماه در حالی که ۲۴ ساعت پیشتر از پاریس به تهران برگشته بود، بار دیگر به شهر بیاریتز فرانسه، محل برگزاری نشست سران گروه ۷ رفت و با رئیسجمهوری و وزیر خارجه فرانسه دیدار و گفتوگو کرد.
روزنامه کیهان روز دوشنبه چهارم شهریور در چند گزارش و یادداشت به این سفر پرداخت. این روزنامه حسن روحانی و ظریف را متهم کرده است که «مذاکرات غلطی» را به طور «خودسرانه در پیش گرفتهاند».
این روزنامه سفر ظریف را «نابجا» خوانده و گفته است بسته پیشنهادی فرانسه برای «تعمیم توافق هستهای به حوزههای موشکی و منطقهای» در واقع ، «تکرار ۱۲شرط گستاخانه» آمریکا برای مذاکره با ایران است.
اشاره کیهان به شروطی است که ۳۱ اردیبهشت پارسال توسط مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، اعلام شد. این شروط در حوزه هستهای، ساخت موشک بالستیک، حمایت از تروریسم، دخالت در امور کشورهای منطقه، بازداشت شهروندان خارجی یا دوتابعیتی توسط ایران مطرح شده بود.
خبرگزاری تسنیم هم در گزارشهای مختلف با انتقاد از طرح عبارت گفتوگوهای ۱+۷ که به حضور ظریف در اجلاس گروه ۷ اشاره دارد، نوشته است غربگرایان در حال عددبازی هستند.
این خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران با «غیر ضروری خواندن» سفر ظریف به فرانسه از دولت روحانی خواسته است که گام سوم کاهش تعهدات هستهای را بردارد تا «پیشنهادهای طرف مقابل منطقیتر و چربتر شود».
ایران اردیبهشت امسال اعلام کرد که منافع اقتصادی لازم را از برجام نبرده و در دو مرحله بخشی از تعهدات برجامیاش را لغو کرد که شامل افزایش سطح غنیسازی و حجم ذخیره اورانیوم غنی شده است.
ایران تهدید کرده است که اگر منافع اقتصادی تهران از برجام تامین نشود، گام سوم را برخواهد داشت. حسن روحانی، روز چهارم شهریور در یک سخنرانی به بحث کاهش تعهدات ایران اشاره کرد و گفت: «بین مراحل کاهش تعهد دو ماه وقت گذاشتهایم تا فرصت دیپلماسی داشته باشیم».
روزنامه اصولگرای «صبح نو» هم در گزارشی مفصل، از سفر ظریف انتقاد کرده و نوشته است تلاشهای فعلی اروپاییها برای جلوگیری از روند کاهش تعهدات هستهای ایران است و تاکید کرده که «اساسا امیدواری به اروپا یک استراتژی اشتباه» است که از سوی دولت روحانی دنبال میشود.
تندترین انتقاد از سفر ظریف اما توسط غلامحسین غیبپرور، مشاور عالی فرمانده سپاه مطرح شد که ابراز امیدواری کرده است «برخی سفرهای سر زده» به خاطر «استیصال و خودباختگی» مسئولان نباشد و زانوی مسئولان جمهوری اسلامی نلرزد.
با وجود این انتقادات، محمدجواد ظریف که به چین سفر کرده، گفته است روزهای مهمی در پیش است و در جریان سفر به فرانسه برخی «مسائل نفتی و بانکی» توسط متخصصین بررسی شده است.