لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۳۲

تاکید خامنه‌ای بر ادامه ممنوعیت مسابقه با ورزشکاران اسرائیلی،‌ بی‌اعتنا به محرومیت‌های جهانی


در حالی که اخیرا فدراسیون جودوی ایران به دلیل مخالفت با مسابقه دادن ورزشکاران ایرانی با رقبای اسرائيلی تا سال ۱۴۰۲ از هرگونه فعالیت بین‌المللی محروم شده است، رهبر جمهوری اسلامی بار دیگر بر ممنوعیت مسابقه با ورزشکاران اسرائيلی تاکید کرد.

علی خامنه‌ای روز شنبه، ۲۷ شهریور، در دیدار با برخی ورزشکاران ایرانی که در المپیک و پارالمپیک شرکت کرده بودند گفت مسئولان ورزش ایران «نباید در این حوزه، به هیچ وجه منفعل شوند» و ورزشکار ایرانی نباید با رقبای اسرائيلی «دست بدهد».

به گفته رهبر جمهوری اسلامی، اگر ورزشکاران ایرانی با اسرائيلی‌ها مسابقه بدهند، این به آن معناست که این کشور را «به رسمیت» شناخته و به آن مشروعیت داده‌اند.

حمایت علی خامنه‌ای از چنین روندی سابقه‌دار است. رهبر جمهوری اسلامی در سال ۹۶ در دلجویی از علیرضا کریمی، کشتی‌گیر ایرانی، مسابقه ندادن با ورزشکاران اسرائیلی را یک «ارزش قابل تقدیر» نامید و یک انگشتر عقیق خود را به او هدیه داد.

او همچنین مهرماه سال ۹۷ در این باره خطاب به ورزشکاران گفت که از مسابقه ندادن نترسید و در صورتی که نهادهای بین‌المللی ناراضی بودند، «به دَرَک که ناراضی می‌شوند، هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند.»

اجتناب از مسابقه به دلایل سیاسی، طبق قوانین کمیته بین‌المللی المپیک و تمام فدراسیون‌های جهانی ممنوع است. در ایران اما ورزشکاران به خاطر سیاست جمهوری اسلامی ایران عملا ناچارند که از مصاف با ورزشکاران اسرائیلی خودداری کنند.

این رویکرد پیامدهایی داشته است. سعید ملایی، ستاره جودوی ایران که در پی باخت «اجباری» از ایران رفت و عضو تیم مغولستان شد، در مصاحبه‌های متعددی گفت با فشار مسئولان سه بار مجبور شد به حریفان دیگر ببازد تا با رقبای اسرائیلی روبه‌رو نشود.

اعتراض و مهاجرت آقای مولایی در سال گذشته مقدمه بحث تعلیق جودوی ایران شد و در نهایت با اعلام کمیته انضباطی فدراسیون جهانی جودو، فدراسیون جودوی جمهوری اسلامی ایران تا شهریور ۱۴۰۲ از هرگونه فعالیت بین‌المللی محروم است.

علاوه بر جودو، غزل حکیمی‌فرد و علیرضا فیروزجا ازجمله شطرنج‌بازان نامداری هستند که طی سال گذشته در واکنش به فشار مسئولان ایرانی برای رویارو نشدن آنان با شطرنج‌بازان اسرائیلی تغییر تابعیت داده‌اند و مسئولان فدراسیون جهانی شطرنج درباره خطر تعلیق تیم ایران هشدار داده‌اند.

بر اساس اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، طی دو دهه گذشته بیش از ۳۸ ورزشکار از ایران مهاجرت کرده‌اند که یکی از مهم‌ترین دلایل آن جلوگیری مقام‌های رسمی از رویارویی آنها با حریف‌های اسرائیلی بوده است.

فروردین سال گذشته، نمایندگان مجلس ایران دو فوریت طرح «غیرقانونی شدن» مسابقه تیم‌های ورزشی ایران با ورزشکاران اسرائيلی را تصویب کردند که بر اساس آن «هر گونه مسابقه یا رقابت ورزشی اعم از رسمی یا تدارکاتی» بین ورزشکاران و تیم‌های ورزشی ایرانی با حریفان اسرائیلی ممنوع است.

این طرح با واکنش منفی گسترده‌ای مواجه شد و چندان پیگیری نشد ولی ممکن است با توجه به سخنان رهبر امروز جمهوری اسلامی، دوباره مورد توجه قرار گیرد.

مسئولان حکومت ایران بارها از این موضوع به عنوان «خط قرمز نظام» نام برده‌اند. از جمله بهمن سال ۹۷، داود آذرنوش، رئیس سازمان بسیج ورزشکاران ایران، با دفاع از این سیاست ابراز «امیدواری» کرد که اسرائیل تا المپیک ۲۰۲۰ توکیو «محو و نابود شود تا خیال همه راحت شود».

اسرائيل در رقابت‌های المپیک ۲۰۲۰، در مجموع دو مدال طلا و دو برنز کسب کرد و در رتبه سی و نهم قرار گرفت که نسبت به دوره قبلی المپیک ۳۸ رتبه بالاتر بود.

رهبر جمهوری اسلامی نیز در سخنرانی امروز خود دوباره وعده داد که اسرائیل «نابود می‌شود».

علی خامنه‌ای سال ۹۵ در یک سخنرانی گفت که اسرائيل تا ۲۵ سال آینده وجود نخواهد داشت و پس از آن در برخی شهرهای ایران، روزشمار نابودی اسرائيل نصب شده است.

XS
SM
MD
LG