مدیرکل هواشناسی مازندران میگوید خشکسالی موجب افزایش «مهاجرت» به این استان شمالی کشور شده است. این در حالی است که وی خود پیشتر از دستوپنجه نرم کردن این استان با انواع خشکسالی خبر داده بود.
محمدرضا رضوی در هجدهمین همایش ملی برنج ایران همچنین از این که در برخی از استانهای کشور آب را از «عمق ۲۲۰ متری استحصال میکنند تا برنج بکارند» ابراز تعجب کرد.
وی از جمله به استانهای خوزستان و فارس که با کمآبی شدید هستند، اشاره کرده و افزود که در این مناطق «برنج میکارند و ۵۰ درصد سطح زیر کشت آنها اضافه شده، در حالی که در همان مناطق ۵۰ درصد کاهش بارندگی داریم.»
رضوی افزود: «این در حالی است که خشکسالی موجب افزایش مهاجرت از همان استانها به مازندران شده است.»
این مقام سازمان هواشناسی مازندران در عین حال گفته افرادی را که میگویند «کمآبی استان مازندران را تهدید نمیکند» اشتباه خواند.
آقای رضوی برای تائید اظهارات خود به این نکته اشاره کرد که خشکسالی موحب کاهش ۳۰ درصدی بارندگی در استان مازندران شده است.
مدیرکل هواشناسی استان مازندران در آخرین روز خردادماه سال ۹۷ گفته بود که از ابتدای مهر سال گذشته تا پایان اردیبهشت سال جاری، کل مساحت این استان متاثر از انواع خشکسالی بوده است.
به گفته وی در ارتفاعات ساری، سوادکوه، تنکابن، چالوس و بخشی از شهرستان نوشهر و رامسر خشکسالی شدید اتفاق افتاده است.
بر اساس گزارشهای مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ایران، میزان بارش سال زراعی جاری، از اول مهر ۹۶ تا روز ۲۸ خرداد سال جاری، حدود ۱۶۳ میلیمتر بوده است. این در شرایطی است که میزان عادی بارش باید ۲۲۱ میلیمتر باشد.
ایرنا با اشاره به گزارشهای این مرکز نوشته که میزان بارش سال زراعی جاری، نسبت به میانگین بلندمدت، حدود ۲۶ درصد کاهش داشته است.
خشکسالی و پیامدهای آن در ایران، علاوه بر مشکلات جدی اجتماعی و مهاجرت، با اعتراضات شهروندی و مدنی نیز همراه شده است.
نشریه علمی ساینتیفیکامریکن، در تحلیلی نوشته بود پیامدهای ناشی از تغییرات اقلیمی، خشکسالی و یا مدیریت نادرست، در کنار چالشهای مهمی هستند که ایران با آنها روبهرو است.
به نوشته این نشریه، این بحران ممکن است یکی از دلایل اعتراضهای اخیر در ایران به شمار رود و در سالهای پیش رو نیز به اعتراضهای دیگری بینجامد.