فاکس نیوز به نقل منابع مطلع روز شنبه ۲۷ دی ماه نوشت که موشکهای دور برد سپاه پاسداران در ۱۰۰مایلی ناو هواپیمابر نیمیتز آمریکا و در نزدیکی یک کشتی تجاری در اقیانوس هند فرود آمدند.
مقامهای امریکایی گفتهاند که دست کم یکی از این موشکها تقریبا ۲۰ مایلی یک کشتی تجاری در اقیانوس هند فرود آمده است.
این مقامها که نامشان فاش نشده، از ارائه جزئیات در خصوص این رویداد خودداری کردهاند.
مقامات ارشد نظامی آمریکا در این زمینه گفتهاند که ۱۰۰ مایلی فاصله طولانی تا ناو هواپیمابر نیمیتز است.
یک منبع مطلع هم گفته است٬ این موشکها باعث اعلام هشدار نشدند و این مانور عادی بود.
یک منبع مطلع دیگر به فاکس نیوز گفته است، فرود موشک در ۲۰ مایلی یک کشتی تجاری بیشتر مایه نگرانی است، اما از سوی ارتش آمریکا به مثابه تهدید ارزیابی نشد.
با این حال، یک مقام نظامی آمریکایی هم گفته است: ما انتظار پرتاب موشک را داشتیم.
فاکس نیوز میگوید، فاصله ۱۰۰ مایلی، مسافت طولانی است و در افق دید ناو هواپیمابر نیمیتز یا کشتیهای اسکورت نبود، بلکه ماهوارههای آمریکایی که در فضا در حال گردش هستند، موشکهای ایران را ردیابی کردند.
این شبکه خبری اضافه کرده است، هنوز مشخص نیست که آیا رادارهای AN/SPY-۱ رزمناو های همراه ناو هواپیمابر نیمیتز این موشکها را ردیابی کردهاند یا نه.
سپاه پاسداران طی دو روز اخیر در حال برگزاری «رزمایش پیامبر اعظم» است . روز گذشته در مرحله اول این رزمایش اعلام شد که آزمایش و شلیک انبوه «نسل جدید» موشکهای بالستیک زمین به زمین انجام شده است.
تلویزیون دولتی ایران نیز روز شنبه با پخش تصاویر از در مرحله دوم این رزمایش، گفتند، موشکهای بالستیک با برد ۱۸۰۰ کیلومتری اهدافی را در شمال اقیانوس هند را هدف قرار داده و منهدم کردند.
امیرعلی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوا فضای سپاه در خصوص مرحله دوم رزمایش سپاه گفته است: «امروز هدف ما انهدام ناوگان دشمن در شمال اقیانوس هند و در فاصله هزار و ۸۰۰ کیلومتری بود که موشکهای بالستیک به سمت این منطقه روانه شد و اهداف را منهدم کرد.»
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه از مرحله دوم این رزمایش به عنوان «تمرین ناکارآمد سازی نقاط قوت دشمن در بخشهای دریایی» یاد کرد و اظهار داشت: «در صورتی که دشمنان ما در شعاع ۲ هزار کیلومتری ناکارآمد شوند، در واقع با ناکارآمدی قطعی مواجه و توان شلیک موشکهای کروز را نداشته و دیگر هواپیمایی نمیتواند از روی این ناوها بلند شود.»
برخی از کاربران نزدیک به سپاه در شبکههای اجتماعی گفتهاند، سپاه پاسداران از موشک سجیل که با سوخت جامد کار میکند، در این رزمایش استفاده کرده است.
آمریکا، اتحادیه اروپا و شماری از کشورهای عرب منطقه خلیج فارس ضمن ابراز نگرانی از برنامه موشکی ایران، خواستار توقف این فعالیتها شدهاند. آنها تاکید دارند که برنامه موشکی ایران عامل بی ثباتی در منطقه است.
آمریکا معتقد است که آزمایش موشکهای بالستیک ایران نقض قطعنامه شورای امنیت است. اما ایران این موضوع را رد میکند.
قطعنامه ۲۲۳۱ به دنبال توافق هستهای بین ایران و قدرتهای جهانی در سال ۹۴ صادر شد که به تحریمهای هستهای ایران پایان میدهد اما در عین حال ایران را ملزم میکند که از تولید و آزمایش موشکهای بالستیک با قابلیت حمل سلاحهای هستهای خودداری کند.
این رزمایش تازه موشکی سپاه پاسداران در حالی برگزار شد که در آخرین هفته ریاست جمهوری دونالد ترامپ و روی کار آمدن دولت جو بایدن تنش بین ایران و آمریکا تشدید شده است.
جو بایدن، رئيسجمهور منتخب آمریکا، که اعلام کرده است آمریکا به توافق هستهای باز خواهد گشت، تاکید کرده است که دولت او به گفتوگو درباره آینده برنامه هستهای و برنامه موشکی ایران توجه دارد.
مقامهای حکومت ایران و رهبر جمهوری اسلامی همواره گفتهاند که حاضر به مذاکره درباره برنامه موشکی خود نیستند.