لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۰۲

پس از هفت روز قطعی؛ دسترسی به اینترنت در ایران «بیش از ۷۰ درصد شد»


نت‌بلاکز، وب‌سایت ناظر اینترنت، عصر روز شنبه دوم‌ آذرماه تایید کرد که با بازگشت تدریجی سطح دسترسی به اینترنت، اکنون این سطح بیش از ۷۰ درصد شده است.

نت‌بلاکز این خبر را در یک پیام توییتری اعلام کرده است.

این وب‌سایت صبح روز شنبه، دوم آذرماه، اعلام کرده بود که سطح دسترسی به اینترنت در ایران تنها ۲۲ درصد است و اینترنت تلفن‌های همراه در سراسر کشور نیز هم‌چنان قطع است.

سایت یاد شده قطعی و اختلال در اینترنت جهانی را رصد می‌کند.

به دنبال گسترش اعتراضات علیه افزایش بنزین در شهرهای مختلف ایران، گفته می‌شود شورای امنیت کشور ساعت شش عصر روز ۲۵ آبان دستور قطع اینترنت را صادر کرد.

در همین حال خبرگزاری ایسنا به نقل از یک مقام وزارت ارتباطات خبر داده است که «اینترنت خانگی تهران و کلان‌شهرهای کشور» روز شنبه برقرار می‌شود.

ایسنا گزارش داده که تاکنون اینترنت خانگی در ۱۰ استان شامل یزد، همدان، اردبیل، زنجان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان، سمنان،‌ ایلام و چهارمحال و بختیاری برقرار شده است.

در همین حال برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشته‌اند که مقام‌های وزارت ارتباطات از شرکت‌های مختلف درخواست کرده‌اند که یک «لیست از سایت‌هایی که نیاز دارند» را بفرستند.

بدین ترتیب به نظر می‌رسد مقام‌های حکومت قصد دارند در صورت برقراری اینترنت، با تهیه فهرست‌های خاص و نظارت بر روند دسترسی شهروندان، صرفا دسترسی به برخی سایت‌ها را ممکن کنند.

مقام‌های حکومت ایران تاکنون درباره زمان وصل اینترنت تلفن‌های همراه که مهم‌ترین ابزار دسترسی مردم ایران به وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی هستند، توضیح رسمی نداده‌اند.

با این حال اکانت توییتر روزنامه ایران به نقل از یک مقام آگاه در وزارت ارتباطات خبر داده که روز یک‌شنبه سوم آذرماه اینترنت تلفن‌های همراه برقرار می‌شود.

محمدجواد آذری‌ جهرمی، وزیر ارتباطات ایران، هم روز گذشته دو توییت انتقادی به زبان انگلیسی درباره تحریم خودش توسط دولت آمریکا منتشر کرد ولی گزارشی از قطع کامل اینترنت توسط حکومت ایران ننوشت.

با وجود این که اینترنت در ایران دست‌کم ۱۵۰ ساعت است که قطع است، وزیر ارتباطات ایران در این توییت‌ها نوشت: «من به حمایت از دسترسی آزاد به اینترنت ادامه خواهم داد.»

دولت آمریکا روز جمعه اول آذر در واکنش به قطع اینترنت در ایران، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات این کشور را تحریم کرد.

اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری در بیانیه‌ای گفته که این تحریم به دلیل «نقش» محمدجواد آذری جهرمی در سانسور گسترده اینترنت توسط رژیم جمهوری اسلامی بوده است.

عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران هم در واکنش به این تحریم گفته است دولت آمریکا «ارزشی برای اصول و ارزش‌های دموکراتیک، شفافیت و حقوق بشر از جمله آزادی اینترنت برای دیگران قائل نیست».

XS
SM
MD
LG