رئیس سازمان محیط زیست مدعی شد که تهران با روند کنونی تا ۱۰ سال آینده آلودگی هوا نخواهد داشت.
علی سلاجقه روز چهارشنبه ۲۹ آذر در ادامه ادعای خود افزود: «اگر با همین سمتوسو پیش برویم، حداقل در یک بازه ۱۰ ساله، تهران دیگر این روزها را تجربه نخواهد کرد».
او توضیح نداد دولت ابراهیم رئیسی برای کاهش آلودگی کدام «سمت و سو» میرود، اما آمارهای بینالمللی نشان میدهد هر سال به میزان تولید گازهای گلخانهای ایران افزوده میشود، بهطوری که طی دو دهه گذشته، میزان انتشار گازهای گلخانهای ایران دو برابر شده و از زمان روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی، سالانه بیش از ۴۰ میلیون تن به تولید دیاکسید کربن و دیگر گازهای سمی و گلخانهای ایران افزوده شده است.
آقای سلاجقه در دیدار با خبرنگاران، همچنین در پاسخ به سوالی درباره «کیفیت پایین سوخت و استفاده از بنزین پتروشیمی» مدعی شد «متاسفانه مسائلی مطرح میشود که صحت ندارد».
اظهارات او در حالی است که بر اساس یک سند محرمانه وزارت نفت که بهدست رادیو فردا رسیده، ایران روزانه بیش از چهار میلیون لیتر مواد دریافتی از پتروشیمیها را به بنزین تولیدی پالایشگاهها اضافه میکند و علاوه بر آن، روزانه بیش از دو میلیون لیتر ماده خطرناک و سرطانزای «امتیبیای» را برای افزایش بهسوزی بنزین بیکیفیت تولید پالایشگاهها مخلوط میکند.
جزئیات این سند نشان میدهد که تنها چهار پالایشگاه (امام خمینی، تبریز، شازند و بندرعباس) از ۱۰ پالایشگاه کشور مقدار محدودی تولید بنزین با کیفیت یورو ۴ و یورو ۵ دارند و در مجموع کمتر از یک چهارم بنزین تولیدی کشور حاوی استانداردهای یاد شده است.
اخیرا طالبان بیش از ۷۰ تانکر بنزین صادراتی ایران را به خاطر کیفیت پایین، بازگرداند.
آقای سلاجقه بدون اشاره به مخلوط کردن روزانه بیش از شش میلیون لیتر مواد شیمیایی و پتروشیمی به بنزین مدعی شده است «چیزی به نام بنزین پتروشیمی وجود ندارد».
ایران طی سالهای گذشته با کسری شدید گاز در زمستانها مواجه بوده و طبق آمارهای رسمی خود وزارت نفت، در زمستانها روزانه ۴۵ میلیون لیتر مازوت و بیش از ۱۲۵ میلیون لیتر گازوئیل در کشور، خصوصا نیروگاههای برقی و صنایع مصرف میشود.
ترکیب گوگرد مازوت تولیدی ایران هفت برابر استانداردهای بینالمللی است و کمتر از یک سوم گازوئیل تولیدی کشور کیفیت استانداردهای یورو ۴ و یورو ۵ را دارد.
ادعای آقای سلاجقه درباره «روند کنونی بهبود وضعیت هوای تهران» همچنین در حالی است که آمارهای وزارت نیرو نشان میدهد ۹۷ درصد برق تهران از نیروگاههای حرارتی که گاز، مازوت و گازوئیل مصرف میکنند، تولید میشود.
دولت ابراهیم رئیسی در سال جاری راهاندازی ۲۶۰۰ مگاوات نیروگاه پاک خورشیدی و بادی را هدفگذاری کرده بود، اما آخرین گزارش وزارت نیرو نشان میدهد که در هشت ماهه امسال تنها یک درصد از این رقم محقق شده است.