گسترش بندر چابهار در دهانه آبراه و دریای پارس به اقیانوس هند، ظرفیت باری این بندر کلیدی ایران را از دو ونیم میلیون تن در سال بیش از سه برابر کرده و به هشت و نیم میلیون تُن در سال افزایش داده است.
به گزارش خبرگزاریها این پروژه که نخست در سال ۲۰۰۳ میلادی نزدیک ۱۵ سال پیش بدست داده شد تاکنون یک میلیارد دلار هزینه داشته که هند با پذیرش نیمی از آن یعنی پانصد میلیون دلار تاکنون ۲۳۵ میلیون دلار از آنرا پرداخته است.
بندرگاه جدید چابهار میتواند کشتیهای بزرگ به وزن خالص تا ۱۲۰ هزار تُن را جای دهد.
حسن روحانی رئیس جمهور روز یکشنبه در پایان سفرش به استان سیستان و بلوچستان در یک نشست خبری گشایش بندرگاه تازه را برای استان، ایران، منطقه و همچنین جهان مهم خواند.
کامران دادخواه، اقتصاددان در آمریکا در گفتگو با رادیو فردا پروژه توسعۀ بندر چابهار را بسیار با اهمیت و سودآور برای اقتصاد ایران میداند و اشاره میکند که توسعۀ بندر چابهار هم ایران را به کانون مهمی برای ارتباط کشورهای آسیایی با آسیای میانه و جنوب خلیج فارس تبدیل میکند و هم استان سیستان و بلوچستان را بهرمند میسازد. وی هرچند تنش زدایی در منطقه و سرمایه گذاری واقعی را عوامل مهمی برای موفقیت توسعۀ بندر چابهار میداند.
فریدون خاوند، استاد اقتصاد در فرانسه هم در گفتگو با رادیو فردا چابهار را بندر اقیانوسی ایران میخواند و توسعۀ آنرا برای آینده اقتصادی ایران و منطقه بسیار حائز اهمیت میداند. وی نیز با اشاره به سودمندی توسعۀ بندر چابهار برای مردم استان سیستان و بلوچستان، این بندر کلیدی ایران را رقیبی برای بندر گوادر پاکستان میخواند که کنار هم به ترتیب با همراهی دو اقتصاد بزرگ دنیا، هند و چین به عنوان بنادر راهبردی جهانی گسترش می یابند.
بندرگاه تازه چابهار را قرارگاه «خاتم الانبیا» مجتمع عظیم شرکتهای تحت مالکیت سپاه پاسداران، یکدهه در دست ساخت داشته است.
مراحل دیگر پروژه توسعۀ بندر چابهار بناست ظرف ۱۴ سال آینده این بندر راهبردی جنوب شرقی ایران را گسترش بیشتر دهد.