مجلس شورای اسلامی ایران روز چهارشنبه، ۲۲ مردادماه، به گزینه حسن روحانی برای وزارت صنعت و معدن رای اعتماد نداد.
حسین مدرس خیابانی هفته گذشته به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت به مجلس معرفی شده بود.
نمایندگان روز چهارشنبه با ۱۰۴ رای موافق، ۱۴۰ رای مخالف و ده رای ممتنع از مجموع ۲۵۴ رای با انتخاب آقای مدرس خیابانی به عنوان وزیر صنعت مخالفت کردند.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، پس از اعلام رای عدم اعتماد به او گفت: «از رئیس جمهور میخواهیم هر چه سریعتر وزیر پیشنهادی صنعت را به مجلس معرفی کند.»
آقای مدرس خیابانی که دانشآموخته دانشگاه علم و صنعت ایران است پس از برکناری رضا رحمانی طی حکمی از طرف حسن روحانی به عنوان سرپرست وزارت صمت انتخاب شده بود.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در جلسه معرفی وزیر پیشنهادی صمت حضور نداشت و اسحاق جهانگیری، معاون اول وی در مجلس حاضر بود.
محمدباقر قالیباف اعلام کرد که نامهای از دفتر ریاست جمهوری و همچنین معاونت پارلمانی آقای روحانی دریافت کرده که وی برای حضور در مجلس از ستاد ملی کرونا استعلام کرده و این ستاد حضور او در مجلس را به دلیل شرایط شیوع کرونا «به مصحلت ندانستهاند».
در همین زمینه خبرگزاری ایسنا مخالفت مجلس با مدرس خیابانی را با غیبت رئیس جمهوری در جلسه رأی اعتماد مرتبط دانسته و نوشته این موضوع «توانست در نهایت بر رأی نمایندگان تأثیر بگذارد.»
در واکنش به این اتفاق در مجلس،حسامالدین آشنا، مشاور حسن روحانی، در توییتر بدون اشاره به جزئیات نوشت که «غرور قربانی گرفت».
شماری از کاربران مخالف دولت در واکنش به این توییت، برای آقای آشنا کامنت گذاشتهاند که حسن روحانی و نه نمایندگان مجلس دچار «غرور» بود که برای دفاع از وزیر پیشنهادی خود نیز حاضر به حضور در مجلس نشد.
به گزارش وبسایت رسمی مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)، محمدعلی نقدعلی، نماینده خمینیشهر در مجلس، هم رای عدم اعتماد به وزیر پیشنهادی روحانی را «جلسه کوچک استیضاح» رئیس جمهوری در مجلس توصیف کرد.
حسین مدرس خیابانی، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در دفاع از برنامههای خود برای این وزارتخانه، گفت که «دغدغه معیشت مردم» را دارد و به مقوله «اشتغال»، «عنایت ویژه» خواهد داشت.
احمد رسولینژاد، نماینده دماوند و فیروزکوه در مجلس نیز برخی از مدیران وزارت صمت را به «پروندهسازی» برای مدرسی خیابانی بهدلیل «برخورد قاطع» وی با آنها متهم کرد.
علی بابایی کارنامی، نماینده ساری و سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس هم گفت که «مافیای فولاد و خودرو به دنبال این هستند که نمایندگان را مدیریت کنند تا به مدرس خیابانی رأی اعتماد ندهند.»
این در حالی است که محسن زنگنه، مدرسی خیابانی را فاقد «شجاعت» برای برخورد با «مافیای تولید و عرضه» در کشور معرفی کرد.
عباس گودرزی، نماینده بروجرد در مجلس همازآقای مدرس خیابانی خواست درباره محل «خرج» ارزهای ۴۲۰۰ تومانی توضیح دهد.