لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۵۸

ایران سومین آلوده‌کننده بزرگ هوا از طریق مشعل‌سوزی


محمد مشکین‌فام مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ایران در مراسم امضای پروژه بازیافت و مصرف گاز مشعل پالایشگاه دوم پارس جنوبی اعلام کرد که ۷۵ درصد آلاینده‌های مشعلی دنیا را ۱۰ کشور تولید می‌کنند و ایران در این زمینه رتبه سوم جهان را در اختیار دارد.

پالایشگاه دوم، گاز تولیدی فازهای ۲ و ۳ پارس جنوبی به میزان ۲۰ میلیارد متر مکعب در سال را تصفیه می‌کند.

بر اساس گزارش بانک جهانی، ایران بعد از روسیه و عراق سومین کشور بزرگ سوزاننده گاز در مشعل‌ها (مشعل‌سوزی) است. ایران بخشی از گاز تولیدی خود، به‌ویژه از میادین نفتی را بخاطر عدم وجود فناوری بازیافت، در مشعل‌ها می‌سوزاند و به هدر می‌دهد.

بر اساس آمارهای بانک جهانی میزان مشعل‌سوزی (فلیرینگ) در ایران طی سال گذشته نسبت به سال ۲۰۱۵ حدود ۳۵ درصد افزایش یافت و به حدود ۱۶٫۴ میلیارد متر مکعب رسید. حدود ۱۰ درصد کل مشعل‌سوزی جهان در ایران انجام می‌شود.

ایران سالانه ۶۰۲ میلیون تن دی‌اکسید کربن به خاطر سوزاندن فراورده‌های نفتی و گازی وارد جو می‌کند که به آلودگی هوا در منطقه دامن می‌زند.

اخیراً وزیر نفت ایران طی سخنرانی در مجلس نیز اعلام کرد که برای قطع مشعل‌سوزی نیاز به ۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، مشکین‌فام روز چهارشنبه ۲۵ شهریور ماه نیز بدون اشاره به میزان مشعل‌سوزی در پارس جنوبی گفت که در همه پالایشگاه‌های ۱۳ گانه پارس جنوبی نیز کاهش فلیرینگ اجرا خواهد شد و نیاز به ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری است. با این حال، طبق بررسی‌های نشریه تخصصی «نچرال گس وورلد»، ایران سالانه ۳ میلیارد متر مکعب گاز تنها در پالایشگاه‌های پارس جنوبی می‌سوزاند و به هدر می‌دهد.

روز چهارشنبه ایران و شرکت «سفره گاز» فرانسه قراردادی ۴۲ میلیون یورویی برای قطع مشعل‌سوزی در پالایشگاه دوم پارس جنوبی امضا کردند.

پارس جنوبی به ۲۴ فاز تقسیم شده‌است که گاز تولیدی آنها در ۱۳ پالایشگاه تصویه خواهد شد. فعلاً ۱۷ فاز و ۱۰ پالایشگاه پارس جنوبی فعال هستند و مابقی تا سه سال آینده راه‌اندازی خواهند شد. سال گذشته ایران ۱۵۵ میلیارد متر مکعب گاز از این میدان برداشت کرد و قرار است تا سه سال آینده به ۲۵۵ میلیارد متر مکعب در سال برسد.

مشکین‌فام خاطرنشان کرد که تاکنون ۷۰ میلیارد دلار در شرکت نفت و گاز پارس برای اجرای پروژه‌های مختلف هزینه شده‌است که تا ۹۰ میلیارد دلار نیز افزایش خواهد یافت.

XS
SM
MD
LG