یک مقام ارشد اطلاعاتی ایران چهارشنبه ۲۸ آذر ماه به سخنان اخیر بنیامین نتانیاهو درباره «سرکشی دورهای ماموران» سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل از ایران واکنش نشان داده و آن را «توهم» خوانده است.
نخستوزیر اسرائیل روز ۲۶ آذر گفته بود که ماموران اسرائیلی «به صورت ادواری» برای رصد برنامه هستهای ایران به این کشور میروند.
به گزارش ایسنا مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات ایران به این اظهارات واکنش نشان داده و آن را «داستانسرایی» آقای نتانیاهو خوانده که به گفته وی، «به خاطر لو رفتن جاسوسی وزیر اسرائیل برای جمهوری اسلامی ایران و نفوذ گسترده دستگاههای اطلاعاتی ایران در سرویسهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی تحت شدیدترین فشارهای داخلی و خارجی قرار دارد».
به گزارش خبرگزاری ایسنا، این مقام اطلاعاتی ایران همچنین مدعی شده است: «نتانیاهو اخیرا به شاباک (سرویس امنیت داخلی) دستور داده طی شش ماه کلیه مقامات سیاسی، امنیتی و اعضای کنست را از حیث ارتباط با سرویسهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران تحت بررسیهای چندجانبه اطلاعاتی و امنیتی قراردهد و این دستور بیانگر واقعیاتی است که نیاز به توضیح ندارد».
آقای نتانیاهو در سخنان خود گفته بود که اسرائیل در راستای مبارزه با برنامه هستهای ایران در سطح جهان تلاش میکند و عوامل اسرائیلی در چارچوب این مبارزه، «سرکشیهای متناوب» از ایران دارند تا اطلاعات خود را «به روز» کنند
اشاره مدیر کل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات ایران به دکتر گونِن سِگِو، یک وزیر پیشین اسرائیل است که نیمه بهار ۱۳۹۷ از کشوری در آفریقا به اسرائیل برگردانده شد زیرا شک جاسوسی برای ایران در مورد او مطرح شده بود.
در پی تحقیقات سازمان امنیت داخلی اسرائیل از گونن سگو، وی ۱۴ تیر در دادگاهی در اورشلیم مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و ظاهرا نشستهای اصلی محاکمه او به ماههای آینده موکول شده است.
به گزارش رسانههای اسرائیل، دکتر سگو که ۲۳ سال پیش یک دوره دو ساله وزیر بود و بعد از آن بیش از دو دهه در نیجریه در آفریقا زندگی میکرد، به بازجویانش گفته بود که او عوامل ایرانی را گمراه کرده و میخواسته از آنها به سود اسرائیل اطلاعاتی بگیرد و این قصد خود را با مقاماتی در اسرائیل هم در میان گذاشته بود.
اما محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران، شهریور ۱۳۹۷ در یک برنامه تلویزیونی ایران، در اشارهای سربسته به گونن سگو، این ماجرا را نشان «اِشراف اطلاعاتی» جمهوری اسلامی ایران و او را کسی که به خدمت بخش ضد جاسوسی وزارت اطلاعای ایران درآمده بود، دانست.
با وجود این، آقای علوی ۲۷ آذر در سخنانی در مجلس ایران در خصوص «نزدیک شدن جریانهای ضد انقلاب به یکدیگر» علیه حاکمیت جمهوری اسلامی، اسرائیل را در این تحرکات و حمایت از اقدامات ضد امنیتی اخیر علیه ایران شریک دانست.
حسین علائی، فرمانده سابق ستاد مشترک سپاه پاسداران ایران، مرداد امسال گفته بود که آمریکا و اسرائیل «سازمان اطلاعاتی درون ایران ایجاد کردهاند».
کانال تلگرامی «بهار» نیز که همسو با محمود احمدینژاد، رییسجمهوری پیشین ایران است، شهریور۱۳۹۷ نوشته بود که مدیر کل میز اسرائیل در بخش معاونت ضد جاسوسی وزارت اطلاعات ایران، خود به اتهام «جاسوسی» دستگیر شده بود. اما این کانال هیچ جزییات بیشتری در این باره نداده بود.
تا پیش از این ارزیابیها بر این بود که ایران و اسرائیل به عنوان دو دشمن منطقهای، برای جاسوسی از کشور مقابل به سختی در پشت پرده در تلاش هستند و برداشت کلی ظاهرا این است که اسرائیل با فنآوری و سیستم اطلاعاتی قویتر، دست بالا را داشته است.
سازمانهای اطلاعاتی غرب حقیقی بودن اسناد آرشیو هستهای ایران را که زمستان ۱۳۹۶ از شورآباد در حومه تهران به اسرائیل انتقال یافت و نتانیاهو اردیبهشت ۱۳۹۷ از آن در تلآویو رونمایی کرد، تایید کردند.
اما ایران اکنون در این نبرد اطلاعاتی، ادعاهای تازهای عنوان کرده و اظهارات چهارشنبه مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات این کشور، ظاهرا پرده تازهای از نبرد پنهان و دیرینه این دو دولت را بالا زده هر چند که اسرائیل هنوز فرصت واکنش به سخنان این مقام ایرانی را نداشته است.