لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۱۰

«کمیشانی زیر تیغ بولدوزرها»


روزنامه شهروند طی گزارشی با تیتر ««کمیشانی زیر تیغ بولدوزرها و حفاران غیرمجاز»، خبر داده است.
روزنامه شهروند طی گزارشی با تیتر ««کمیشانی زیر تیغ بولدوزرها و حفاران غیرمجاز»، خبر داده است.

روزنامه شهروند طی گزارشی با تیتر «کمیشانی زیر تیغ بولدوزرها و حفاران غیرمجاز»، خبر داده است که «محوطه باستانی نخستین روستای دوره نوسنگی حاشیه خزر که در حال تخریب است.»

به نوشته این روزنامه «احداث جاده‌ای که به سمت ساری، نکا و بهشهر می‌رود، در حالی پیش از انقلاب تنها روستای نوسنگی شمال ایران را به دونیم تقسیم کرده است که باستان‌شناسان وضع تنها کلونی باقیمانده از غارها و محوطه‌های باستانی شمال ایران را به دلیل معدن‌کاوی و ساخت‌و‌سازهای بی‌ضابطه در خطر نابودی کامل اعلام کردند. مهم‌ترین و بزرگترین کلونی غارهای باستانی شمال ایران در دو سوی جاده بهشهر - مازندران قرار گرفته است. جایی که جاده از میان آن می‌گذرد و برداشت معدن از لایه‌های هزاران ساله جز تلی از خاک چیزی به جای نگذاشته است.»

روزنامه شهروند با تاکید براینکه «غار هوتو و کمربند که در فاصله یکصدمتری از یکدیگر قرار گرفته‌اند و از آنها به‌ عنوان خاستگاه اصلی انسان متفکر پیش از تاریخ نام برده شده است، وضع نگران‌کننده‌ای دارند»، نوشته است: «هر چند که بخش‌های سالم غار هوتو توسط باستان‌شناسان در حال بازنگری است، اما گفته می‌شود که غار کمربند با قدمت بیش از ٧٥‌هزار ‌سال پیش از میلاد به ‌طور کامل از بین رفته است.»

این روزنامه با اشاره به اینکه «غارهای باستانی شمال ایران در میان هجوم گسترده تخریب‌ها و تهدیدها در حالی نفس‌های آخر را می‌کشند»، نوشته است: «پروژه تخریب غارهای باستانی شمال ایران که از پیش از انقلاب به دلیل هجوم فعالیت‌های گسترده عمرانی و معدنی آغاز شده بود و تا کنون هم ادامه دارد به غار هوتو و کمربند ختم نمی‌شود. در نزدیکی همین غارها، یکی از دست‌نخورده‌ترین محوطه‌های باستانی و غار باستانی شمال ایران در روستای "رستم‌کلا" به واسطه برداشت معدن در معرض تخریب قرار گرفته است.»

روزنامه شرق اظهارات فرمانده سپاه پاسداران از محتوای دیدار اوایل مرداد ماه شماری از فرماندهان ارشد این نیرو با حسن روحانی را مورد توجه قرار داده و گزارش داده که محمدعلی جعفری در یک برنامه تلویزیونی گفته است که در این دیدار « بحث انتقادی بود ولی در مجموع ایشان هم از این استقبال کردند، چون هدف مخلصانه بود و از روی اخلاص انجام گرفت» و «ایشان هم جواب مثبت دادد. تاکنون هم که خوب پیش می‌رود.»

به نوشته این روزنامه «اوایل مرداد سال جاری، پنج فرمانده ارشد سپاه پاسداران شامل محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه، قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه، غلامحسین غیب‌پرور فرمانده سازمان بسیج، امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه و اسماعیل کوثری فرمانده قرارگاه ثارالله تهران با «حسن روحانی دیدار کردند.»

شرق درباره دلیل این دیدار از قول محمدعلی جعفری نوشته است: «هدف ایجاد وحدت و انسجام و جلوگیری از شکافی که بین نیروهای انقلاب احساس می‌شد که دارد پیش می‌آید، با برخی از شخصیت‌های دیگر هم دیدار کردیم. از جمله با رئیس‌جمهور دیدار کردیم و دغدغه‌ها را مطرح کردیم و ایشان هم استقبال کردد.»

به نوشته این روزنامه، فرمانده سپاه پاسداران درباره احتمال حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد را نیز رد کرده و گفته است: «یک بار بحثی در شورای‌عالی امنیت صورت گرفت ولی اجماعی روی این نبود تا این‌چنین شود، چون اجماع نظرات روی این بود که آرامش جامعه به ادامه وضع فعلی است و اگر حصر برداشته شود، یکی از دلایلی که در جلسات امنیتی به اجماع روی این رسیده نمی‌شود، این است که دوباره زمینه‌های ناامنی و ایجاد اختلاف و شکسته‌شدن وحدت در جامعه فراهم می‌شود. در مجموع به نظرمی‌رسد ادامه وضع موجود، آرامش سیاسی در جامعه را تأمین می‌کند»، ضمن اینکه «در مقابل حصر، کسی هم نمی‌گوید برداشته شود بلکه می‌گویند حصر برداشته شود و محاکمه صورت گیرد. محاکمه صورت بگیرد مشکلات بیشتری برای آنها ایجاد می‌شود. قطعا به ضرر آنهاست.»

قدرت الله علیخانی، نماینده پیشین مجلس و از روحانیان نزدیک به جناح اصلاح طلب، در گفت و کو با روزنامه آرمان تاکید کرده است که «برخی عنوان می‌کنند آقای روحانی چون دیگر به رأی اصلاح‌طلبان نیاز ندارد مسیر دیگری در پیش گرفته که زیاد خوشایند اصلاح‌طلبان نیست. به نظر من نیز آقای روحانی پس از دوران ریاست جمهوری قرار است در این کشور زندگی کند و در فضای سیاسی ایران نقش موثری داشته باشد. آقای روحانی به هیچ عنوان دوست ندارد به‌سرنوشت رئیس دولت اصلاحات (محمد خاتمی) دچار شود.»

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی همچنین گفته است: «حسن روحانی در قبل و بعد از انتخابات کمی چرخش داشته است، اما کابینه چرخش به راست نداشته است، البته برخی از دوستان نسبت به انتخاب اعضای کابینه گلایه دارند. به عنوان مثال هنوز مشخص نیست که چرا آقای مجید انصاری از کابینه کنار گذاشته شده است.»

روزنامه آرمان با اشاره به برگزاری دیدار حسن روحانی با محمدخاتمی و حسن خمینی در جریان تشکیل دولت دوازده، از قول قدرت الله علیخانی نوشته است: «چنین بر می‌آید که مشورت‌ها خیلی موثر نبوده و آقای روحانی در نهایت با تصمیم شخصی اعضای کابینه را انتخاب کرده‌اند»، همان طور که در جریان تشکیل دولت یازدهم نیز «شام پنج نفره»ای با حضور هاشمی رفسنجانی، حسن خمینی، محمد خاتمی و علی اکبر ناطق نوری با حسن روحانی برگزار شد اما «این مراسم خروجی خاصی نداشت» و «در این جلسه آقای‌روحانی به بزرگان جمع عنوان می‌کند که موضوع انتخاب اعضای کابینه تمام شده و دولت تصمیم خود را گرفته است.»

قدرت الله علیخانی همچنین گفته است: «خیلی شفاف و بی‌پرده عنوان کنم که اصلاح‌طلبان به صورت اسمی در مجلس دهم حضور دارند و در عمل اصلاح‌طلبان نماینده‌ای در مجلس ندارند. به همین دلیل سر جریان اصلاحات کلاه رفته است. اصلاح‌طلبان نسبت به عملکرد ضعیف فراکسیون امید بی‌اعتماد شده‌اند. وضعیت به شکلی است که اعضای فراکسیون امید به آقای کدخدایی رأی می‌دهند اما حاضر نیستند از آقای بیطرف حمایت کنند.»

همزمان محمدرضا تاجيک طی گفت و گو با روزنامه اعتماد از «شبه اصلاح‎طلبان» انتقاد کرده و گفته است: «گره‌زدن استراتژيک زلف اصلاح‌طلبی به زلف دولت اعتدال جفاست. اصلاح‌طلبی يک جريان اصيل و فراگير تاريخی ما است كه نمی‌توان آن را به يک دولت و حكومت فروكاست. اين‌روزها عده‌ای كه چشم كژ كرده‌اند و تنها قامت خميده اصلاحات را در ساحت سياست و قدرت مرسوم و مالوف می‌بينند و از ديدن قامت رشيد اجتماعی و فرهنگي آن قاصرند، بر اين نظر شده‌اند كه بايد به عصای ديگران تكيه داد و قد راست كرد. اينان نمی‎بينند يا نمی‎‌خواهند ببينند كه اين قد كوتاه‌شده سياسی، چندين برابرش زير زمين اجتماعی، فرهنگی و تاريخی جامعه ما است.»

این چهره اصلاح طلب عدم تحقق وعده‌های حسن روحانی در خصوص «رفع حصر، گشايش اقتصادي، بهره‌گيری از زنان و جوانان در كابينه»، گفته است: «متعجبم از كنشگران حرفه‌ای و پيچيده عرصه سياستی كه قبل از حادث شدن وقايع، هيچ تصوير و ترسيم و تخمينی از آن ندارند؛ همان‌ سياست‌ورزان به‌ظاهر هوشمند و بهنگامی كه همواره تاخير تاريخی دارند و در تعطيلات تاريخی به‌سر می‌برند و چون از تعطيلات برمي‌گردند قيافه‌های پر از تعجب و شگفتی‌ و لب و لوچه‌های آويزان‌شان واقعا ديدنی است. ترديدی ندارم كه اگر خلف وعده‌ای هست، اگر بدقولی و بدعهدی هست و اگر اين بدعهدی‌ها بازخوردهای منفی و تبعات مخرب بسيار دارند، اين عده از اصلاح‌طلبان نيز در آن سهيم و شريكند.»

روزنامه اعتماد از قول محمدرضا تاجیک تاکید کرده که «استراتژی اصلاح‌طلبان در مواجهه و تعامل با دولت بايد استراتژی حمايت اصلاح‌طلبانه يا حمايت منتقدانه (انتقادی) باشد» اما در حال حاضر «پاشنه آشيل اصلاح‌طلبی را اصلاح‌طلبان كاذب و دروغينی» هستند که «همچون موريانه از درون در حال استحاله و پوك‌كردن جريان و گفتمان اصلاح‌طلبی هستند؛ همان كسانی كه به‌نام و به دست جريان اصلاح‌طلبي پشت ويترين قدرت و سياست يا جريان اصلاح‌طلبی قرار گرفته‌اند، اما با نمايش تصوير كژ و كدر و نازيبای خود و جامه گفتمانی و اجرایی كه بر تن دارند، هر خريداری را از توقف در پشت ويترين وازده و دلزده و منصرف مي‌كنند.

محمدرضا تاجیک همچنین گفته است: «امروز در پيكره فراخ اصلاح‌طلبی عده‌اي نقش پا و سينه را به جوانان اعطا كرده‌اند و نقش سر را صرفا برای خود و به‌جاي خود نقاشی كرده‌اند. از اين منظر، جوانان بازيگران اصلی پرده اول (بر قدرت) نمايشنامه قدرتند و چون پرده دوم (در قدرت) آغاز شود، بسياری از آنها از پرده و صحنه برون مي‌افتند و بازی ژنرال‌ها آغاز می‌شود.»

روزنامه ایران، از قول وزیر کشور خبر داده است که «علیرغم اعلام رقم ۱۲ درصد بیکاری در کل کشور به صورت میانگین، شاهد هستیم که در برخی از شهرها میزان بیکاری به ۶۰ درصد رسیده است» و «در بین تحصیل‌کرده‌های ما رقم بیکاری بسیار بالاتر از آنچه هست که به طور متوسط اعلام می‌شود.»

این روزنامه از قول عبدالرضا رحمانی فضلی نوشته است: در حال حاضر «با آسیب‌های اجتماعی متفاوتی از جمله؛ اعتیاد، حاشیه نشینی و طلاق در کشور مواجه هستیم و در این میان در برخی مناطق که میزان بیکاری در آنها بالاست، این آسیب‌ها حادتر هستند.»

وزیر کشور با اشاره به برگزاری چهار جلسه درباره «آسیب‌های اجتماعی» با رهبرجمهوری اسلامی، گفته است: «پنجمین جلسه هم باید در اوایل اردیبهشت ماه برگزار می‌شد که با توجه به وجود فضای انتخابات و ترافیک کاری همه مسئولان و دستگاه‌ها در حوزه‌های مختلف برگزاری انتخابات و همچنین تراکم برنامه‌های رئیس‌جمهوری در انتخابات، تقاضا کردیم که این جلسه پس از انتخابات برگزار شود که مورد موافقت قرار گرفت. تلاش می‌کنیم که مهر ماه رهبر معظم انقلاب محبت بفرمایند و جلسه برگزار شود.»

به نوشته روزنامه ایران، عبدالرضا رحمانی فضلی «حل آسیب‌های اجتماعی را نیازمند مشارکت اجتماعی مردم» عنوان کرده و گفته است:«مردم باید بدانند که در قالب تشکل‌های اجتماعی سمن‌ها، احزاب و گروه‌ها و یا به صورت فردی باید پای کار بیایند تا بتوان آسیب‌های اجتماعی را حل و فصل کرد. بی‌تردید در بسیج مردم نیز فعال‌ترین عنصر رسانه‌ها هستند.»

روزنامه اعتماد در گزارشی با تیتر «سفر به مسقط و دوحه با شعارهمگرايی منطقه‌ای»، از سفر محمدجواد ظریف به عمان و قطر خبر داده و نوشته است: وزیر خارجه «پس از رايزني‌هاي بين‌المللي در نيويورك، به سراغ ابراولويت وزارت خارجه رفت.»

بهرام قاسمي، سخنگوی وزارت امور خارجه ابران درباره سفر محمدجواد ظريف به مسقط و دستوركارهای وي در اين سفر گفته است: «روابط ايران با عمان روابطي منطقی، متوازن و متعادل است. دو كشور همواره در مقاطع مختلف درخصوص همكاری‌های منطقه‌ای، رابطه دوجانبه و چگونگي توسعه هرچه بيشتر همكاری هاي فيمابين در تماس نزديک با هم بوده‌اند و اميدوار هستيم كه در آينده نيز اين روابط در سطح وسيع‌تري ادامه پيدا كند. امروزه روز، نه فقط وضعيت منطقه‌اي كه شرايط بين‌المللی نيز ايجاب مي‌كند ايران روابط خود را با كشورهای همسايه و پيراموني خود توسعه ببخشد.»

سخنگوی وزارت خارجه ایران به اعتماد گفته است: «دولت دوازدهم بهبود رابطه با همسايگان را در اولويت قرار داده است و با توجه به اتفاق‌هاي اخير كه در منطقه رخ داده يا درحال وقوع است ضرورت همنشيني و رايزني ميان ايران و كشورهای همسايه بسيار زياد است. ما در هفته‌هاي آتي با بسياري از همسايگان در سطوح مختلف رايزنی هاي جدي خواهيم داشت. در مورد سفر به دوحه نيز، پس از بحراني كه در رابطه ميان قطر و برخي كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس رخ داد، اين نخستين‌بار است كه وزير امور خارجه ايران به اين كشور سفر مي‌كند. روابط دوجانبه و پرونده‌هاي منطقه‌اي مانند سوريه و همچنين تنش در رابطه ميان قطر و برخي كشورهاي منطقه مي‌تواند از سوژه‌هاي رايزني‌هاي وزير امور خارجه ايران در دوحه باشد.»

روزنامه اعتماد با اشاره به اینکه « محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه دولت‌هاي يازدهم و دوازدهم، بهبود رابطه با همسايگان را يكي از دو ابراولويتی خوانده كه وزارت امور خارجه تحت نظر وی در چهارسال آينده در دستور كارقرار» دهد، نوشته است: «سير اتفاق‌ها درچهارسال گذشته به گونه‌اي پيش رفت كه ايران حداقل در رابطه با عربستان و امارات متحده عربي دچار عقبگرد شد و رابطه دوجانبه با بحرين نيز در همان حالت خوف و رجا و سكون پيشين باقی ماند. در اين ميان عربستان سعودي در ميان كشورهاي عربي نيز موفق به يارگيری‎های البته سطحی در مواجهه با تهران شد كه به تبع آن امروز در منطقه از يک جبهه سعودی و جبهه ديگری با عنوان ايران نام برده می‎شود.»

بهرام قاسمی،سخنگوی وزارت خارجه، در گفت و گو با اعتماد تاکید کرده است که سفر محمدجواد ظریف به عمان و قطر، علیه کشور دیگری نیست و «درباره رابطه با عربستان بارها تكرار كرده‌ايم كه هرگز علاقه‌مند به ايجاد تنش يا تشديد تنش در منطقه نبوده‌ايم و از هرگونه اقدام مثبتي كه بتواند روابط ايران و ساير كشورهاي منطقه را با تحولي روبه‌رو كند، استقبال كرده‌ايم اما متاسفانه دولت عربستان با بدفهمي، كج‌فهمي و ندانستن‌های خود تاكنون نتوانسته به يك تصميم واقع‌بينانه و خردمندانه در مورد رابطه خود با همسايگان برسد. ما به هر نداي دوستانه پاسی دوستانه خواهيم داد و تاريخ منطقه گويای اين سياست اصولي ايران است.»

XS
SM
MD
LG