لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۴۲

روحانی: در کمتر جایی دیده‌ام یک ملت این گونه به رسانه‌های بیرونی اعتنا کند


حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، شامگاه چهارشنبه، ۲۳ خردادماه، در دیدار با اصحاب رسانه ضمن دفاع از دستاوردهای دولت خود، از محبوبیت رسانه‌های خارج از کشور در میان مردم ایران انتقاد کرد.

آقای روحانی در سخنان خود که در «پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری» منتشر شده اذعان کرد که رسانه‌های داخلی «مرجع» مردم نیستند و «در کمتر جایی» اعتنا و توجه به رسانه‌های خارج از کشور در حد ایران است.

او گفت: «بزرگ‌ترین غم برای یک ملت زمانی است که رسانه‌های بیگانه مرجع او باشند. در کمتر جایی دیده‌ام که یک ملت این گونه به رسانه‌های بیرونی اعتنا کنند.»

او در ادامه تاکید کرد که «این وضعیت باید اصلاح شود» و «مرجع افکار عمومی مردم باید رسانه‌های داخلی و رسانه‌های دارای نام و نشان باشند».

رئیس جمهور ایران به دلایل عدم محبوبیت رسانه‌های دولتی و حکومتی و «اعتنای» مردم به رسانه‌های خارج از کشور نپرداخته است.

رسانه‌ها در ایران سال‌هاست که با سانسور، دستورالعمل‌های مختلف از طرف مراجع گوناگون، از قوه قضائیه تا شورای عالی امنیت ملی، و تعطیلی «فله‌ای» روبه‌رو هستند.

در همین زمینه یک سال پیش رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار «ضابطه‌مند» شدن نحوه تعطیلی مطبوعات و فیلتر شدن وب‌سایت‌ها در کشور شده و گفت که «نباید اجازه داد، رسانه‌ها به سادگی تعطیل شوند».

از سوی دیگر عملکرد رادیو و تلویزیون حکومتی ایران در انعکاس اخبار آن‌گونه بوده است که حتی مقامات دولتی نیز در چند سال گذشته از آن زبان به شکوه گشوده‌اند.

در همین حال صداوسیما به جای «رسانه ملی» در میان مردم و حتی رسانه‌های محتلف داخلی به «رسانه مِیلی» معروف است.

در یک آمارگیری تازه که توسط یک نهاد نظرسنجی خارج از کشور انجام شده، آمده است که «هر هفته ۱۰ تا ۱۳ میلیون» فرد داخل کشور برای دریافت اطلاعات به رسانه‌های خارج از کشور رجوع می‌کند.

این آمارگیری از طریق نمونه‌گیری از تماس با ایرانیان داخل کشور انجام شده و ماه‌های ژوئیه تا اکتبر ۲۰۱۷ را پوشش می‌دهد.

بنا بر این نظرسنجی ضریب نفوذ بی‌بی‌سی در ایران ۲۰٫۶ درصد، صدای آمریکا ۱۵٫۹ درصد و رادیو فردا ۱۵٫۷ درصد برآورد شده است.

معضل ناامیدی

جدا از اشاره رئیس جمهور ایران به محبوبیت رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور، او بخش اعظم سخنان روز چهارشنبه خود را به موضوع «ناامیدی» از دولت و انتخابات و «جنگ روانی» اختصاص داد.

دولت حسن روحانی به‌ویژه در چند ماه گذشته آماج انتقادات تند کاربران شبکه‌های اجتماعی از جمله توئیتر و تلگرام بوده است.

بسیاری از این کاربران یا از این که به حسن روحانی در انتخابات رای داده‌اند ابراز پشیمانی می‌کنند یا به کسانی که به او رای داده‌اند خرده می‌گیرند.

آقای روحانی در پاسخ به این افراد روز چهارشنبه در دیدار خود با روزنامه‌نگاران و خبرنگاران با ذکر این‌که «چرا باید موضوع پشیمان بودن از صندوق رأی را مطرح کنیم؟» تلاش کرد از دستاوردهای دولت خود دفاع کند.

او گفت: «هم صندوق انتخابات سال ۹۲ و هم صندوق سال ۹۶ دستاوردهای بسیار روشنی دارد که نمونه آن، آمار اخیر بانک مرکزی درباره رشد اقتصادی است که بر اساس آن در سال ۹۶، ۴.۴ درصد رشد اقتصادی داشتیم.»

او در ادامه به افزایش «آمار اشتغال در کشور، خودکفایی در تولید گندم و محصولات دیگر» و حتی «گسترش» فضای مجازی در ایران اشاره کرد.

این در حالی است که پیام‌رسان تلگرام که هم به ادعای مدیران آن و هم به گفته مقام‌های دولتی جمهوری اسلامی در ایران بیش از چهل میلیون کاربر دارد ماه گذشته پس از مدت‌ها گزارش ضد و نقیض از فیلتر شدنش، با حکم دادسرای فرهنگ مسدود شد و تلاش دولت برای باز نگه داشتن آن بی‌نتیجه ماند.

حسن روحانی در ادامه تاکید کرد که «به هیچ عنوان ناامیدی در کشور را نمی‌پسندم» و «امروز نیز با وجود فشارهای سنگین، اما از آینده کشور، مردم و نظام ناامید نیستم».

بر اساس متن سخنان در پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، رادیوفردا/ف. دو / پ.پ
XS
SM
MD
LG