پس از واکنش گسترده به قتل یک دختر ۱۳ ساله تالشی بهدست پدرش با داس، مسئولان از دستگیری پدر او خبر دادند.
کاظم رزمی، بخشدار حویق شهرستان تالش که این امر در آنجا اتفاق افتاده روز سهشنبه، ۶ خرداد، به خبرگزاری ایرنا گفت که فرد قاتل دستگیر شده و «جزئیات این پرونده بعد از طی مراحل قانونی و حقوقی به مردم اطلاعرسانی میشود.»
او افزود که «هماکنون متهم به قتل در زندان به سر میبرد و مسئولان امر برای تکمیل اطلاعات پرونده و رسیدگی به ابعاد مختلف آن در تلاش هستند.»
معاون امور اجتماعی بهزیستی گیلان از ورود دادستانی و بهزیستی به موضوع این قتل خبر داده است.
رسانههای محلی از قتل فجیع دختری ۱۳ ساله در تالش به دست پدرش خبر میدهند. پدر این دانشآموز، پس از بازگشت او که برای ازدواج با مرد مورد علاقهاش از خانه فرار کرده بود، سر او را با داس در خواب برید.
به گزارش گیلخبر، رومینا اشرفی، متولد ۱۳۸۵ در بخش حویق از شهرستان تالش، دلباخته یکی از مردهای همشهری بود و در پی مخالفتهای شدید پدرش با این ازدواج، از منزل فرار کرد.
پس از پیگیری دو خانواده و بازداشت آنها از سوی پلیس، با وجود هشدارهای مکرر رومینا مبنی بر خطر جانی وی در صورت بازگشت به منزل با توجه به «خلقیات» پدرش، وی بر اساس قانون به پدر تحویل داده میشود.
به نوشته خزرآنلاین، با بازگشت رومینا و افزایش اختلافات و تنشهای خانوادگی، پدر که نمیتوانست با ماجرای فرار دخترش از خانه کنار بیاید، روز پنجشنبه، اول خرداد، با استفاده از خلوتی خانه، سر دختر ۱۳ ساله را با داس در حالی که او در خواب بود به طرز فجیعی از تن جدا کرد.
بر اساس گزارشها، وی بعد از ارتکاب به قتل، با در دست داشتن داس از خانه خارج شد و پس از مراجعه به پلیس، به قتل دخترش اعتراف کرد.
بنا بر گزارشها، رضا جعفری، معاون امور اجتماعی بهزیستی گیلان، این قتل را «نمونهای از نقض آشکار حقوق کودک» نامید و گفت که «به دلیل ماهیت جرم، دادستان مطابق با ماده ۵ قانون حمایت از کودک و نوجوانان بعنوان مدعیالعموم ورود پیدا کرده است و بهزیستی نیز به عنوان سازمان دولتی مدافع حقوق کودکان، تمام تلاشهای خود را جهت احقاق حقوق حقه کودک بکار خواهد برد.»
با آن که پدر رومینا بازداشت شده، اما بر اساس ماده ۲۲۰ قانون مجازات اسلامی، پدر به عنوان ولی دم در قتل فرزند قصاص نمیشود، بلکه به دیه و تعزیر محکوم میشود.
وبسایت میدان نیز با فردی که با رومینا فرار کرده بود، گفتوگو کرده و نام وی را «بهمن» و سن او را «۳۵ سال» گزارش کرده است.
قتل فجیع این نوجوان عاشق، فضای مجازی فارسیزبان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
اعلامیه ترحیم وی که نام پدرش نیز در آن دیده میشود، در شبکههای مجازی، بارها همرسان شده و کاربران از این که نام پدر، با وجود این که قاتل است، در اعلامیه آمده، به شدت انتقاد کردهاند.
در همین حال خبرگزاری رکنا نوشته که معصومه ابتکار، معاون حسن روحانی، رئیس جمهوری با صدور دستوری ویژه، خواستار رسیدگی به پرونده این جنایت در تالش شده است.
شهیندخت مولاوردی، معاون سابق امور زنان و خانواده رئیسجمهوری ایران در دولت یازدهم نیز به این قتل خانوادگی واکنش نشان داده است.
خانم مولاوردی در توئیتی نوشت: «رومینا نه اولین قربانی قتلهای ناموسی است و نه آخرین آن؛ تا زمانی که قانون، رویه قضایی و فرهنگ حاکم و مسلط بر جوامع محلی و جهانی بازدارندگی لازم را نداشته و با تشویق و ترویج آن در خدمت این جنایت بشری باشند.»
همهساله در ایران، زنان و دخترانی به دست مردان خانواده خود، تحت عنوان «دفاع از ناموس»، به قتل میرسند.
آمار دقیقی از این نوع قتلها در ایران در دست نیست، اما در سال ۹۳، هادی مصطفایی، معاون وقت مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی تهران خبر داده بود که ۲۰ درصدِ قتلهای ایران، قتلهای خانوادگی است.
وبسایت خبرآنلاین هم نوشته: «طبق آمارها در سال ۱۳۹۲، ۱۸.۸ درصد از قتلها با انگیزههای ناموسی و منکراتی بوده و استان خوزستان، استان فارس، آذربایجان شرقی از جمله استانهایی هستند که بالاترین آمار این قتلها را داشتهاند.»
علاوه بر این، این قتلها در استانهای ایلام، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، همدان و آذربایجان غربی هم به چشم میخورد.