لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۱۸

«ضرب و شتم» و بازداشت سهیلا حجاب، فعال مدنی، پس از دادگاه تجدیدنظر


«ندامتگاه شهر ری»، معروف به قرچک ورامین، در جاده قم واقع شده است
«ندامتگاه شهر ری»، معروف به قرچک ورامین، در جاده قم واقع شده است

سهیلا حجاب، وکیل دادگستری و فعال مدنی اهل کرمانشاه، در یک فایل صوتی، از بازداشت همراه با ضرب و شتم خود پس از پایان دادگاه تجدیدنظر خبر داد.

خانم حجاب که به ۱۸ سال حبس محکوم شده در یک مکالمه تلفنی از زندان قرچک ورامین، که از سوی فعالان مدنی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، دربارهٔ چگونگی ضرب و جرح و بازداشت خود در روز شنبه، سوم خردادماه، توضیحاتی داده است.

وی در این فایل صوتی می‌گوید: «پس از احضار به شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران و اتمام جلسه دادرسی در مرحله تجدیدنظرخواهی، هنگام خروج از ساختمان دادگاه توسط ماموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران توام با ضرب و شتم شدید بازداشت و به زندان قرچک منتقل شده است.»

آن‌ طور که وی روایت کرده، ماموری موهای وی را گرفته و او را «روی آسفالت می‌کشیدند» و سایر ماموران «با مشت و لگد به کمر و پهلو و سر و صورت» این زن می‌زدند.

این وکیل دادگستری اضافه می‌کند که قرار است او را به دادسرا ببرند و پس از آن او را به خانه‌های امن سپاه «برای بازجویی و انفرادی‌های طولانی‌مدت» منتقل خواهند کرد.

سهیلا حجاب اسفندماه گذشته با اتهاماتی نظیر «تبلیغ علیه نظام»، «تشکیل گروه در راستای حقوق زنان»، و «درخواست رفراندوم و تغییر قانون اساسی» مجموعاً به ۱۸ سال زندان محکوم شد.

مقامات قضایی جمهوری اسلامی تاکنون دربارهٔ دلایل و شیوه بازداشت خانم حجاب اظهار نظر نکرده‌اند.

وب‌سایت هرانا نیز نوشته سهیلا حجاب خردادماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

او مدتی پس از بازداشت به یکی از خانه‌های امن اطلاعات سپاه منتقل و اندکی بعد مجدداً به بند زنان زندان اوین بازگردانده شد.

وی پیشتر نیز در دی‌ماه ۹۷ در شیراز بازداشت و پس از طی مراحل دادرسی به دو سال حبس محکوم شده بود که پس از تحمل پنج ماه حبس در زندان عادل‌آباد شیراز با اعمال عفو از زندان آزاد شد.

با این حال وی ۱۰ روز پس از آزادی مجدداً توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت شد.

دلیل بازداشت این فعال مدنی متولد ۱۳۶۹، از سوی این نهاد امنیتی، «هواداری از یکی از سازمان‌های مخالف نظام» عنوان شده است.

XS
SM
MD
LG