لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۳۵

ایران از پرتاب آزمایشی ماهواره‌بر «ذوالجناح» برای دومین بار خبر داد


نمایی از لحظه پرتاب پیشین ماهوار‌ه‌بر «ذوالجناح» در ۱۳ بهمن ۱۳۹۹
نمایی از لحظه پرتاب پیشین ماهوار‌ه‌بر «ذوالجناح» در ۱۳ بهمن ۱۳۹۹

سخنگوی وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه پنجم تیرماه از دومین پرتاب آزمایشی ماهواره‌بر «ذوالجناح» خبر داد.

احمد حسینی گفت که این ماهواره‌برِ سه مرحله‌ای دارای دو مرحله پیش‌رانش جامد و یک مرحله با پیش‌رانش مایع است و پرتاب آن با هدف زیرمداری انجام گرفته است.

او افزود: مرحله سوم توسعه این ماهواره‌بر با بهره‌گیری از اطلاعات حاصل از این پرتاب آغاز شده است.

پرتاب ماهواره‌بر ذوالجناح درست یک روز پس از توافق ایران و جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای انجام می‌شود.

معلوم نیست دومین آزمایش پرتاب ماهواره‌بر ذوالجناح با موفقیت انجام شده است یا نه، اما خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است که تصاویر ماهواره‌ای طی روزهای گذشته نشان از انجام آمادگی‌ها در پایانۀ فضایی امام خمینی در استان سمنان برای پرتاب ماهواره‌بر داشت.

این گزارش همچنین افزوده که هنوز معلوم نیست ماهواره‌بر واقعا پرتاب شده یا خیر. با این‌حال، صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران فیلمی از یک ماهواره‌بر منتشر کرده که از دل یک بیابان به فضا پرتاب شده است.

ایران در سال‌های گذشته تلاش کرده بود که ماهواره‌هایی را به فضا بفرستد اما بسیاری از تلاش‌های آن، خصوصا از پایانه فضایی امام خمینی، ناکام مانده است.

اولین پرتاب آزمایشی این ماهواره‌بر ۱۳ بهمن‌ سال ۱۳۹۹ و کمتر از دو هفته از آغاز به کار دولت جو بایدن در آمریکا انجام شد؛ اقدامی که با اعتراض و انتقاد شدید ایالات متحده و قدرت‌های اروپایی مواجه شد.

کاخ سفید روز یکشنبه در واکنش به پرتاب ماهواره‌بر ذوالجناح گفت که از این موضوع آگاه است و چنین اقداماتی «بی‌ثبات‌کننده و ناکارآمد» است: آمریکا متعهد به استفاده از تحریم‌ها و دیگر اقدامات برای جلوگیری از پیشرفت بیشتر برنامه موشکی بالستیک ایران است.

اسم «ذوالجناح» که روی ماهواره‌بر ایرانی گذاشته است، بر اساس روایات شیعه، نام اسب حسین بن علی، امام سوم شیعیان، در واقعه کربلا بوده است.

مقامات ایران اخیرا از انجام چندین تست برای پرتاب این ماهواره‌بر خبر داده بودند.

برنامه ماهواره‌ای ایران به رغم ارسال چند ماهواره به فضا در کوتاه مدت و ارسال میمون توسط ماهواره‌بر در مهرماه ۱۳۹۲ با چالش‌ها و مشکلات زیادی مواجه بوده است. طی سال‌های گذشته پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ پنج بار با شکست مواجه شد و در زمستان سال ۱۳۹۸ نیز انفجار در پایانه فضایی امام خمینی منجر به کشته شدن سه محقق شد.

تابستان همان سال نیز در این مرکز انفجار رخ داده بود، موضوعی که توجه دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری سابق آمریکا را نیز جلب کرد و در صفحه توئیتر خود عکسی «طبقه‌بندی شده» از سکوی پرتاب ماهواره در مرکز فضایی سمنان ایران را که در آن انفجار رخ داده بود منتشر کرد.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری مهر، آسوشیتدپرس، رادیو فردا/د.خ/ک.ر
XS
SM
MD
LG