لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۴۱

خامنه‌ای «تمام هزینه‌های تصمیم اخیر را بر عهده گرفت»؛ اذعان به غافلگیر شدن با اعتراضات


علی سعیدی
علی سعیدی

یک روز پس از اظهار نظر رهبر جمهوری اسلامی که اعتراضات روزهای اخیر در ایران را غیرمردمی و «کار امنیتی» توصیف کرد، علی سعیدی، رئیس عقیدتی سیاسی دفتر فرماندهی کل قوا، در یک سخنرانی خبر داد که آیت‌الله خامنه‌ای خود مسئولیت «تمام هزینه‌های» تصمیم به گران کردن بنزین را پذیرفته است.

آقای سعیدی در گفته‌های خود که خبرگزاری ایسنا روز چهارشنبه، ۲۹ آبان‌ماه، منتشر کرد از این اعتراضات اخیر با عنوان «فتنه ۲۵ آبان» یاد کرده است.

افزایش ناگهانی بهای بنزین در ایران نیمه‌شب پنج‌شنبه گذشته اتفاق افتاد و ساعاتی بعد یعنی از جمعه عصر به اعتراضاتی دامن زد که بسیاری آن را چه از نظر گستردگی اعتراض و چه از نظر سرکوب خشن کم‌سابقه توصیف کرده‌اند.

از زمان آغاز این ناآرامی‌ها در کشور رهبر جمهوری اسلامی دست‌کم دو بار سخنرانی و اظهار نظر کرده است: او هر بار معترضان را «اشرار» و دشمن خطاب کرده و بار اول اعلام کرد که به‌رغم نداشتن تخصص در این زمینه از تصمیم سران قوا برای افزایش بهای بنزین حمایت می‌کند.

حال علی سعیدی نیز خبر داده است که آیت‌الله علی خامنه‌ای «تمام هزینه‌های» این تصمیم‌گیری را پذیرفته است.


به گزارش خبرگزاری ایسنا، آقای سعیدی در عین حال به نکته‌ای اشاره کرده است که می‌تواند نشان از غافلگیر شدن حکومت داشته باشد.

رئیس عقیدتی سیاسی دفتر فرماندهی کل قوا ضمن اشاره به این که «باید ماهیت، عوامل و دست‌اندکاران فتنه ۲۵ آبان نیز افشا شود» می‌گوید که بر اساس تحلیل حکومت، انتظار مقامات بر این بوده است که اعتراض گسترده‌ای در کشور به راه نیفتد.

او گفت: «در مورد سال ۹۸ تحلیل این بود که با توجه به مجموعه تدابیر و هدایت‌های رهبر معظم انقلاب شرایط متفاوت پیش رفته است، اما متاسفانه برخی از بی‌تدبیری‌ها و عدم پیش‌بینی‌های لازم فتنه دیگری را رقم زد که ابعاد و گستردگی آن هنوز خیلی روشن نیست.»

به گفته این مقام امنیتی، آیت‌الله خامنه‌ای «در جریان این اعتراضات «تمام هزینه‌های تصمیم اخیر را بر عهده گرفتند که اگر این اتفاق نمی‌افتاد معلوم نبود چه اتفاقی بیفتد».

علی سعیدی در ادامه با اشاره به انتخابات مجلس که قرار است چهار ماه دیگر برگزار شود از «دشمنی» سخن گفته است که قرار است با توسل به انتخابات حکومت جمهوری اسلامی را سرنگون کند.

او گفت: «دشمن به دنبال براندازی با استفاده از دموکراسی از پنجره انتخابات است.»

یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار است دوم اسفند سال جاری در ایران برگزار شود و در روزهای اخیر با بازگشایی ستاد این انتخابات در وزارت کشور، موضوع انتخابات در فضای سیاسی و رسانه‌ای ایران پررنگ‌ شده است.

پیشتر هم حسین طائب، ‌رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران ایران، در مورد تلاش «عناصر» جریان «نفوذ» برای ورود به مجلس شورای اسلامی هشدار داده و جلوگیری از ورود «افراد ضدانقلاب و مفسد» به مجلس را «وظیفه» اعلام کرده بود.

علی سعیدی هم در ادامه گفته‌هایش در مورد «تهدیدات» موجود نشانی‌هایی داده که همگی به دولت حسن روحانی اشاره دارد و پیشتر در اظهار نظرهای مخالفان دولت بازتاب داشته است،‌ از جمله

«نگاه جریان غرب‌گرا به بیرون، تلاش در جهت ضرورت‌سازی تصنعی برای عقب‌نشینی، القای تهدید دشمن (دشمن‌هراسی)، جنجال در خصوص شورای نگهبان، نابه‌سامانی در تصمیمات کلان، تلاش در جهت دوقطبی‌سازی و روند تغییر محاسبات در دولتمردان».

XS
SM
MD
LG