تلویزیون حکومتی ایران شامگاه سهشنبه سوم دی با پخش گزارشی مدعی شد که مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران با کشتهشدگان حوادث آبانماه اقدام به «نمادسازی» میکنند تا به گفته آن، «اغتشاشات اخير» را زنده نگهدارند.
در این گزارش از «مسئولان مربوطه» خواسته شده که شمار کشتهشدگان این اعتراضات را هرچه سریعتر اعلام کنند تا به گفته آن از «سوءاستفاده» در این زمینه جلوگیری شود.
در این گزارش تلویزیونی ادعا میشود که در ایران همانند لبنان و عراق، «رسانههای معاند و شبکههای اجتماعی» به دنبال نمادسازی در «ناآرامیها و اغتشاشات» هستند و به همین دلیل بر روی پویا بختیاری، یکی از کشتهشدگان اعتراضات اخیر، متمرکز شدهاند.
پویا بختیاری، متولد سال ۱۳۷۱، در دومین روز از اعتراضات هفته آخر آبان با مادر و خواهرش در مهرشهر کرج به راهپیمایی رفته بود که به گفته پدرش، جمجمهاش در همین راهپیمایی هدف گلوله قرار گرفت و پیش از رسیدن به بیمارستان جان باخت.
در این گزارش تلویزیونی با اشاره به گزارش اخیر خبرگزاری رویترز درباره کشته شدن ۱۵۰۰ نفر در این اعتراضات گفته شده است: «مسئولان مربوطه باید درباره واقعیتهای ماجرا و پشت پرده آن به خصوص ماجرای جانباختن تعدادی افراد بیگناه و تیراندازیهای مشکوک و مقابله با این طراحی دشمن اطلاعرسانی کنند».
این گزارش افزود: «اگرچه باید این کار را زودتر انجام میدادند٬ اما هرچه در شفافسازی واقعیتها و برملا کردن دروغها تاخیر شود، فرصت جدیدتری به عملیات روانی دشمن داده خواهد شد».
سه برابر شدن بهای بنزین آزاد در ۲۴ آبان امسال باعث اعتراضات گستردهای در یکصد شهر ایران شد. نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر نسبت به ابعاد سرکوب شدید و شمار کشتهشدگان این اعتراضات ابراز نگرانی کردهاند.
در حالی که چهل روز از این اعتراضها میگذرد، مقامهای حکومت جمهوری اسلامی از اعلام آمار کشتهشدگان و بازداشتیها خودداری میکنند و ارقام اعلام شده توسط نهادهای مدافع حقوق بشر را تکذیب میکنند.
خبرگزاری رویترز روز دوم دیماه در گزارشی تعداد کشتهشدگان اعتراضات اخیر را حدود ۱۵۰۰ نفر اعلام کرد.
طبق این گزارش، دستکم ۱۷ نوجوان، حدود ۴۰۰ زن و تعدادی از نیروهای امنیتی در بین کشتهشدگان هستند.
مقامهای جمهوری اسلامی این گزارش را رد کردهاند.