لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۱۳

خبرگزاری فرانسه: قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم ایران در شورای امنیت رای نمی‌آورد


شورای امنیت سازمان ملل متحد
شورای امنیت سازمان ملل متحد

خبرگزاری فرانسه در گزارشی به نقل از چند دیپلمات نوشته است که اعضای شورای امنیت قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تحریم تسلیحاتی آمریکا را رد می‌کنند.

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه ۱۵ مرداد گفت که ایالات متحده هفته آینده در شورای امنیت سازمان ملل خواستار رای‌گیری درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران خواهد شد.

شورای امنیت سازمان ملل قرار است روز سه‌شنبه ۲۱ مرداد قطعنامه پیشنهادی آمریکا را بررسی کند.

این قطعنامه پیشنهادی آمریکا از کشورهای عضو سازمان ملل می‌خواهد که از فروش یا خرید هرگونه سلاح از ایران پرهیز کنند و در رابطه با ایران از ارائه هرگونه آموزش فنی، منابع یا خدمات مالی، مشاوره، یا هرگونه کمک به تأمین، فروش، انتقال، ساخت، نگهداری، یا استفاده از جنگ‌افزار خودداری کنند.

خبرگزاری بلومبرگ هفته جاری نوشته بود که متن این قطعنامه دقیقاً مشابه با قطعنامه‌ای است که ایالات متحده در ماه ژوئن، کمتر از دو ماه پیش، ارائه کرده بود و این نشان می‌دهد که دولت ترامپ از درخواست متحدان و مخالفان خود در شورای امنیت برای ایجاد تغییر در متن پیروی نکرده است.

پیش از این وزرای خارجه روسیه و چین اشاراتی داشتند که اگر قطعنامه پیشنهادی آمریکا به حداقل ۹ رای از ۱۵ رای کشورهای عضو شورای امنیت برسد، آن را وتو خواهند کرد.

با این حال، خبرگزاری فرانسه به نقل از دیپلمات‌های سازمان ملل نوشته است که ممکن است قطعنامه پیشنهادی آمریکا حتی نتواند ۹ رای لازم را به دست بیاورد و نیازی به وتوی این دو کشور نیز نخواهد بود.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا گفته است در آمریکا دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در کنگره در این زمینه اجماع دارند و «چه از این طریق و چه مسیر دیگر، مطمئنیم که تحریم تسلیحاتی ایران تمدید خواهد شد».

شورای امنیت سازمان ملل از ۱۳ سال پیش در چندین قطعنامه تحریم‌هایی تسلیحاتی علیه ایران وضع کرد؛ با این حال پس از تصویب برجام، شورای امنیت در قطعنامه ۲۲۳۱ اعلام کرد که این تحریم‌ها در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ [۲۷ مهر امسال] پایان می‌‌یابد.

دولت آمریکا گفته است اگر تحریم‌های تسلیحاتی ایران تمدید نشود، به مکانیسم ماشه (بازگشت خود به خود تحریم) متوسل می‌شود که منجر به بازگشت کلیه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران خواهد شد.

کشورهای عضو برجام می‌گویند مکانسیم ماشه بخشی از برجام است و دولت آمریکا پس از خروج از برجام نمی‌تواند این روش استفاده کند، ولی دولت آمریکا می‌گوید این کشور کماکان طبق قطعنامه سازمان ملل، مشارکت‌کننده در برجام محسوب می‌شود.

XS
SM
MD
LG