علی صدر هاشمی نژاد، مدیر بانک پیلاتوس که اخیرا به اتهام دور زدن تحریمهای ایالات متحده و انتقال میلیونها دلار به ایران، در آمریکا بازداشت شده، در نخستین جلسه دادگاه، اتهامهای واردشده به خود را رد کرد.
جلسه تفهیم اتهامات آقای صدر هاشمی نژاد روز هشتم فروردین ماه در منهتن، نیویورک، به ریاست قاضی باربارا موزس، برگزار شد. خانم موزس با درخواست متهم ایرانی برای تعیین وثیقه مخالفت کرده و گفته بهدلیل «ثروت و روابط» صدر در کشورهای دیگر، احتمال اینکه او از ایالات متحده خارج شود، بسیار بالا است.
به گزارش خبرگزاری رویترز وکیل متهم گفتهاست احتمال خروج صدر از آمریکا بسیار کم است چراکه او دارای مناسبات خانوادگی است، همسرش شهروند ایالات متحده است و خودش نیز از اقامت قانونی برخوردار است.
علی صدر هاشمی نژاد، ۳۸ ساله، مدیر بانکی در مالت به نام «پیلاتوس» است. خانوادهاش کنترل یک گروه مالی با نام «استارتوس» را در دست دارند. این گروه مسئولیت یک پروژه برای ساخت هزاران خانه در ونزوئلا را برعهده گرفتهاست. صدر هاشمی نژاد متهم است با بهرهگیری از این پروژه، اقدام به دور زدن تحریمهای آمریکا کرده و با پنهان کرد نقش ایران، گامهایی برای انتقال پول از طریق سیستم مالی آمریکا برداشتهاست.
در کیفرخواست علیه صدر هاشمی نژاد گفته شده گروه «استارتوس» در سال ۲۰۰۶ با یک شرکت دولتی در حوزه انرژی در ونزوئلا، برای ساخت هفت هزار خانه در قبال ۴۷۶ میلیون دلار، بهتوافق رسید. او متهم شده ۱۱۵ میلیون دلار پول را از طریق سیستم مالی آمریکا، به ایران انتقال دادهاست.
نهاد ناظر بر خدمات مالی و بانکی در کشور مالت اول فروردینماه، علی صدر هاشمینژاد را از ریاست بانک پیلاتوس برکنار، و تمامی کارهای خدماتی این بانک را نیز معلق اعلام کرد. طبق حکم این نهاد، بانک پیلاتوس حق هیچگونه فعالیت بانکی را ندارد و از جابهجایی و انتقال پول و سرمایه نیز منع شده است.
بانک پیلاتوس، در عین حال درگیر یک کشمکش حقوقی با یک خبرنگار مالتی به نام دفنی کاروانا گالیزیا بود، که در اکتبر گذشته، در پی انفجار خودرویش کشته شد. این کشمکش حقوقی مربوط به گزارشهای خانم گالیزیا میشد که بانک و علی صدر را متهم به «فساد سیاسی» و «پولشویی» کرده بود. خانم کاروانا گالیزیا، چند ماه پیش از مرگ برخی مقامهای مالتی از جمله، نخست وزیر آن کشور، را نیز به سوءاستفاده یا فساد مالی متهم کرده بود. این افراد در بانک آقای صدر هاشمی نژاد حساب داشتند. بانک پیلاتوس گزارشهای کاروانا گالیزیا را رد کرده و آنها را «جعلی» توصیف کرده بود.