لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۱۹

ایران از آمریکا به سازمان بین‌المللی دریانوردی شکایت کرد


به دنبال انتشار خبر منع شرکت‌های بیمه از خدمات‌دهی به کشتی‌های ایرانی به دلیل تحریم‌های آمریکا، سفارت ایران در لندن در نامه‌ای به دبیرکل سازمان بین‌المللی دریانوردی شکایت کرد.

حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در لندن روز پنجشنبه (۱۷ آبان) این خبر را در کانال تلگرامی خود منتشر کرده است.

این نامه پس از آن نوشته شده که برایان هوک، مسئول گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا، اعلام کرد شرکت‌های بیمه بین‌المللی از ارائه خدمات به کشتی‌های ایرانی منع شده‌اند و جمهوری اسلامی به احتمال زیاد مجبور خواهد شد که برای بیمه کشتی‌ها به شرکت‌های داخلی متکی شود.

به گفته آقای هوک، این در حالی است که بیمه‌گران ایرانی «قادر به پرداخت غرامت فاجعه‌های زیست‌محیطی که مبلغ آن به میلیاردها دلار می‌رسد، نیستند».

او در عین حال هشدار داد که ادامه فعالیت نفتکش‌های ایران می‌تواند به «فاجعه زیست‌محیطی» منجر شود، چون نفتکش‌های جمهوری اسلامی برای فروش مخفیانه نفت و احتراز از دیده شدن، «سامانه شناسایی خودکار» خود را خاموش می‌کنند و در عین حال تحت پوشش بیمه‌گران بین‌المللی هم قرار ندارند.

آن‌طور که حمید بعیدی‌نژاد خبر داده وی در نامه‌ای به دبیر کل سازمان بین‌المللی دریانوردی (آیمو) ضمن محکومیت این اقدام آمریکا، آن را «نقض» معاهدات بین‌المللی دریانوردی به‌ویژه در زمینه ایمنی دریا دانسته و ‌خواستار بررسی موضوع در اجلاس شورای سازمان بین‌المللی دریانوردی شده است.

سفیر ایران در بریتانیا افزوده که «بدون شک ایران به دلیل خواست غیرقانونی آمریکا نمی‌تواند از فعالیت ناوگان کشتی‌های خود برای صدور نفت و همچنین صادرات و واردات کالاهای تجاری و صنعتی ممانعت کند و قطعاً آمریکا مسئول ایجاد هر حادثه‌ای در دریا خواهد بود.»

این در حالی است که رئیس کمیته بین‌الملل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفته که «شرکت‌های بیمه بین‌المللی از سود بیمه کردن نفتکش‌های ایرانی صرف نظر نخواهند کرد.»

به گفته جلیل رحیمی جهان آبادی، «این‌گونه نیست که تمام شرکت‌های بیمه با آمریکا دارای روابط اقتصادی باشند» و «بخواهند از ایالت متحده حرف‌شنوی کنند.»

یحیی کمالی‌پور، نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی هم گفته که «هشدار» آمریکا به بیمه‌گذاران نفتکش‌های ایرانی با عرف و قوانین بین‌المللی «سازگاری ندارد» و دولت و دستگاه دیپلماسی باید «راهکاری» برای آن بیابند.

دونالد ترامپ در ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری خروج آمریکا از توافق هسته‌ای شش قدرت جهانی با ایران، موسوم به برجام، و دستور بازگشت تمامی تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد. این تحریم‌ها در دو مرحله اجرا شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، هشت کشور چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، ترکیه، ایتالیا، یونان و تایوان به‌طور موقت از تحریم‌ها علیه نفت ایران معاف شده‌اند.

مقام‌های آمریکا در زمان خروج از برجام گفته بودند که تا نیمه آبان ماه به مشتریان ایران فرصت می‌دهند تا خرید نفت جمهوری اسلامی را کاملاً متوقف کنند.

این هشت کشور در حالی به طور موقت از تحریم‌ نفت ایران معاف شده‌اند که مشکلات حمل و نقل نفت فروخته شده و همچنین مبادلات بانکی ناشی از این دادوستد به قوت خود باقی است.

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفته‌است: «تاکنون بیش از ۲۰ کشور وارد کننده نفت از ایران، واردات نفت خود از این کشور را کاملاً متوقف کرده‌اند و عرضه بیش از یک میلیون بشکه نفت به بازار قطع شده است.»

منابع: ایرنا و رادیو فردا؛ ب.ب/س.ن
XS
SM
MD
LG