لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۴۲

جلسات همزمان در کنگره آمریکا برای بررسی سیاست ترامپ در برابر ایران


نمایی از کنگره آمریکا
نمایی از کنگره آمریکا

همزمان با افزایش پرسش‌ها در مورد موضع گیری‌های تند دونالد ترامپ در برابر ایران روز سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت مقامات امنیتی ارشد دولت آمریکا برای ارائه گزارش به کنگره خواهند رفت. اما دمکرات‌ها به دلیل تردید در ارزیابی‌های دولت دونالد ترامپ دو مقام ارشد دولت سابق آمریکا را نیز به جلسه جداگانه‌ای دعوت کرده‌اند.

هر دو جلسه غیرعلنی و به احتمال فراوان منعکس کننده نظرات متفاوتی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، با توجه به تشدید تنش با ایران در هفته‌های اخیر و نگرانی از احتمال وقوع رویارویی نظامی، قانونگذاران آمریکایی به دولت هشدار می‌دهند که بدون تایید کنگره نمی‌تواند وارد جنگ شود. برگزاری این دو جلسه نشان‌دهنده نگرانی دمکرات‌ها و برخی از جمهوری خواهان از تغییر ناگهانی سیاست دولت آمریکا در خاورمیانه است.

دونالد ترامپ در روزهای اخیر ضمن تکرار تهدیدهای خود علیه ایران بر تمایل خود به مذاکره با رهبران آن کشور تاکید کرده است. او روز دوشنبه گفت: «خواهیم دید چه پیش خواهد آمد. رفتار ایران خیلی خصمانه بوده. ما هیچ نشانه‌ای نمی‌بینیم که اتفاقی بيافتد. ولی اگر اتفاق بیافتد با نیروی عظیمی مواجه خواهد شد. ما گزینه دیگری نداریم.»

او افزود با وجودی که هیچ مذاکره‌ای با ایران در جریان نیست، اما اگر آنها آماده باشند «ما هنوز خواهان تماس آنها هستیم.»

در جلسه مقامات ارشد دولت با اعضای کنگره مایک پومپئو، وزیر خارجه، پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع و چند مقام ارشد نظامی از جمله ژنرال جوزف دانفورد، رییس ستاد ارتش آمریکا شرکت خواهند کرد.

ولی دمکرات‌ها که به ارزیابی‌های دولت دونالد ترامپ تردید دارند و با توجه به فضای جنگ طلبی که قبل از حمله به عراق ایجاد شد از جان برنان، رییس سابق سی‌آی‌ای و وندی شرمن، مقام سابق وزارت خارجه و مذاکره کننده اصلی در گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران دعوت کرده‌اند که در جلسه جداگانه‌ای ارزیابی خود را ارائه دهند.

یک منبع مطلع از جلسه دوم گفت جان برنان هر چند رسما برای ارائه گزارش دعوت نشده ولی قرار است به سئوالات اعضای کنگره، چه دمکرات و چه جمهوری خواه، در مورد ایران پاسخ دهد. به گفته این منبع، هدف از این جلسه کسب اطلاعات و نه جانبداری حزبی است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌افزاید، دمکرات‌ها معتقدند که دونالد ترامپ با خارج کردن آمریکا از برجام تنش را افزایش داده است. ولی جمهوری خواهان از جمله لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه و از حاميان دونالد ترامپ می‌گويند خطر ايران جدی است.

لیندسی گراهام به جلسه روزهای اخیر تعدادی از اعضای کنگره با جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا اشاره کرده و در پیامی در شبکه توئیتر نوشت: «کاملا واضح است که ایران طی هفته‌های اخیر به خطوط انتقال نفت و کشتی‌های کشورهای دیگر حمله کرده و علیه منافع آمریکا در عراق نیز اقدامات تهدیدآمیزی انجام داده است.»

ولی روبن گایگو، عضو دمکرات مجلس نمایندگان و از کهنه سربازان جنگ عراق در واکنش به سخنان لیندسی گراهام در توئیتر نوشت: «من هم در آن جلسه بودم و چنین چیزهایی گفته نشد. این اطلاعات جانبدارانه و برای رسیدن به نتیجه‌گیری مورد نظر اوست.»

کریس مورفی، سناتور دمکرات نیز گفت درک دقیق‌تر وضعیت فعلی بسیار مهم است. او افزود: «به نظرم ایران فکر می‌کند که اقدامات ما تهاجمی است و ما هم فکر می‌کنیم اقدامات ایران تهاجمی است. و به همین شکل به اشتباه درگیر جنگ می‌شویم.»

سخنان اخیر دونالد ترامپ در مورد ایران نشانه سیاست تناوبی او بین برخوردهای تند و آشتی‌جویانه است که به گفته او ایران را وادار می‌کند در مورد اهداف واقعی آمریکا گمانه‌زنی کند.

او روز جمعه در توضیح این روش گفت: «احتمالا چیز خوبی است چون آنها با خود خواهند گفت بالاخره منظور آمریکا چیست؟»

منبع: خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ ش.ر
XS
SM
MD
LG