رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ژاپن میگوید ایران به دلیل «ناکارآمدی» دولت ابراهیم رئیسی و هزینهٔ زیاد غرفه از نمایشگاه جهانی، اِکسپو ۲۰۲۵ ژاپن بازمانده است.
حسین سلاحورزی یکشنبه ۹ دیماه با بیان اینکه مدل غرفه، سازهٔ مستقل برای حضور در نمایشگاه، گران و هزینهبر بود، در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا گفت «مبلغی بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون دلار» برای ترنیب دادن غرفهٔ ایران نیاز بود.
به گفته او دستاندرکاران دولتی هم این رویداد را درست مدیریت نکردند و طرح غرفه ایران بهموقع آماده نشد.
اِکسپو به نمایشگاه جهانی گفته میشود که هر پنج سال یکبار در کشوری متفاوت برگزار شده و بسیاری از متخصصان از آن به عنوان یک فرصت برای کشورهای در حال توسعه یاد میکنند.
این نمایشگاه میلیونها بازدیدکننده دارد و میلیاردها دلار سرمایه را برای کشورهای حاضر در آن جذب خواهد کرد.
ایران در حالی از حضور در اِکسپو ۲۰۲۵ بازمانده که دور گذشتهٔ آن در دبی برگزار شد و ریاض، پایتخت عربستان سعودی، آذر پارسال به عنوان میزبان این رویداد بینالمللی در سال ۲۰۳۰ معرفی شد.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ژاپن با بیان اینکه ایران در اِکسپو دبی نیز حضور شایستهای نداشت، گفت حضور جمهوری اسلامی در این نمایشگاه «تا اندازهای حتی اسباب آبروریزی برای کشور را فراهم آورد».
او در ادامه با اشاره به اینکه وزارت ارشاد جمهوری اسلامی مسئول طراحی و اجرای پاویون نمایشگاه ژاپن بود، گفت علاوه بر گران بودن اجرا، طراحی غرفه نیز در موعد مقرر آماده نشد.
در همین زمینه سفیر ایران در این نمایشگاه مهر سال گذشته به خبرگزاری ایسنا گفت: «هنوز ژاپن نه برای ما حساب بانکی افتتاح کرده و نه به ما اجازه ثبت شرکت داده است.»
احمدرضا علایی طباطبایی در آن زمان هم اعلام کرده بود با وجود آنکه چندین نهاد دولتی مانند سازمان برنامه و بودجه، وزارت صنایع، وزارت ارشاد، وزارت اقتصاد، وزارت بهداشت و امور خارجه در این پروژه حضور دارند اما جمهوری اسلامی از برنامهریزی عقب است.
او نیز در آن زمان تأیید کرده بود هزینهٔ حضور در این نمایشگاه ۳۰ میلیون دلار است.
مقامات جمهوری اسلامی در حالی از هزینهٔ بالای ترتیب دادن غرفه این نمایشگاه سخن میگویند که بسیاری از کشورها برای حضور در این مراسم سرمایهگذاری زیادی انجام میدهند.