متهم پرونده حمله به شاهچراغ به «محاربه و فساد فیالارض» متهم شد
دو هفته پس از صدور کیفرخواست برای متهمان حمله مسلحانه مرداد ماه به حرم شاهچراغ شیراز، روز یکشنبه اولین جلسه سه تن از متهمان این پرونده در شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز به ریاست محمود ساداتی برگزار شد.
کاظم موسوی، نماینده دادستان، متهم ردیف اول، رحمتالله نوروزاف را به «محاربه، افساد فی الارض و بغی از طریق عضویت در گروه داعش به قصد اقدام علیه امنیت کشور» متهم کرد.
متهمان ردیف دوم و سوم، حبیبالله عربزاده و امرالله نظری نیز به «معاونت در محاربه و افساد فی الارض و اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» متهم شدهاند.
به نوشته رسانهها در ایران، در حمله یکشنبه ۲۲ مرداد ماه به شاهچراغ در شهر شیراز، ۲ نفر کشته و ۷ نفر مجروح شدند. پیش از این اعلام شده بود که دستکم ۲۰ نفر در جریان این پرونده بازداشت شدهاند اما هنوز از وضعیت ۱۷ بازداشتی دیگر خبری منتشر نشده است.
بازداشت دو شهروند بهایی و تعطیلی ۱۲ مرکز آموزشی در بابل
رئیسکل دادگستری استان مازندران از بازداشت دو شهروند بهایی و پلمب ۱۲ مرکز آموزشی در شهر بابل که به گفته او به «تبلیغ» بهاییت میپرداختند، خبر داد.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، روز ۱۹ شهریور به نقل از محمدصادق اکبری نوشت که در شهر بابل اقداماتی «در پوشش دو مدرسه و چند مرکز آموزشی و ورزشی از طریق بکارگیری عناصر تشکیلاتی بهاییت» انجام میشد که با آنها برخورد شد.
او از بازداشت دو نفر که آنها را «عناصر تشکیلاتی» بهاییت خواند و به گفته او از «سه شهر» ایران به آموزش نوجوانان مشغول بودند، خبر داد اما به هویت و زمان دستگیری این افراد اشاره نکرد. او همچنین شواهدی در مورد ادعای ارتباط مراکز تعطیل شده با بهاییت ارائه نکرد.
اکبری همچنین مدعی شد که دو فرد بازداشت شده با خانواده خود تماس گرفتهاند و دادستانی بابل بابت «رعایت حقوق» آنها دستور صادر کرده است.
رسانههای حقوق بشری روز ۲۵ مرداد از بازداشت نیوشا بدیعی ثابت، روانشناس و مترجم بهایی، در شهر بابل خبر داده بودند، اما مشخص نیست او یکی از افرادی باشد که رئیسکل دادگستری مازندران به دستگیری او اشاره کرده است.
همزمان با تشدید فشارهای حکومتی بر اقشار مختلف مردم و گروههای سیاسی و اجتماعی پس از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، موجی از احضار و بازداشت بهاییها در ایران در ماههای گذشته به راه افتاده است.
کمبود «۲۰ هزار ماما» در نظام بهداشت و درمان ایران
مشاور وزیر بهداشت روز یکشنبه ۱۹ شهریور اعلام کرد که بهرغم تصویب و اجرای قانون جوانی جمعیت، ایران «۲۰ هزار» نیروی مامایی کم دارد.
شهلا خسروی به خبرگزاری ایسنا گفت طبق قانون جوانی جمعیت باید به ازای هر دو مادر باردار، حداقل یک ماما مشغول به کار باشد، اما تخمینهای این وزارتخانه نشان میدهد در بخش درمان حدود ۱۲ هزار و در بخش بهداشت حدود هشت هزار کمبود ماما وجود دارد.
او یکی از دلایل این کمبود را مشکل دستمزد عنوان کرده و گفته است حقوق و مزایای مامایی در ایران بهرغم دشواریهای کار، مانند «سایر کارشناسها» است. با این حال او خبر داده که قرار است بیش از سههزار مامای جدید با آزمون استخدامی جذب وزارت بهداشت شوند.
مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی با انتقاد از تعرفه خدمات مامایی که اخیرا تصویب شده است، گفت «این تعرفه مطابق با شرایط سخت کار مامایی نیست.»
او همچنین به بندی از قانون جوانی جمعیت برای «افزایش زایمان طبیعی» اشاره کرده و افزوده باید «تعرفهها و کارانه» برای خدمات مامایی اصلاح شود.
این در حالی است که منصور جعفری نمین، رئیس شورای هماهنگی نظام پزشکی کشور، اواسط اردیبهشت امسال از مهاجرت بیش از ۸۰۰ ماما به خارج از کشور در سال گذشته خبر داده بود.
مقام سازمان سینمایی در مورد حجاب اجباری: بازیگران «قانونشکن» باید دستمزدشان را برگردانند
مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی وزارت ارشاد با «قانونشکن» خواندن سینماگران زنی که حجاب اجباری را کنار گذاشتهاند، گفت آنها باید دستمزد خود از فیلمها و سریالهای اکران نشده را بازگردانند.
روحالله سهرابی روز یکشنبه ۱۹ شهریور در گفتوگو با خبرگزاری دولتی ایرنا با اشاره به این که تهیهکننده فیلمهای توقیف شده به خاطر فعالیت عوامل نباید «تاوان» بدهد، گفت: «بازیگران یا عواملی که پیش از به سرانجام رسیدن یک فیلم، قانونشکنی کنند باید دستمزدی که از آن پروژه گرفتهاند را برگردانند تا بخشی از خسارت تهیهکننده را جبران کنند.»
او همچنین خواستار «اتحاد و انسجام» صنفهای تهیهکنندگان سینما برای «مراقبت از بازیگران» و تعهد گرفتن از آنها شد.
این مقام سازمان سینمایی وزارت ارشاد با اشاره به بازیگرانی که این تعهدات را قبول نمیکنند، گفت که آنها «در ادامه مسیر، مجبور میشوند همکاری کرده یا از عرصه خارج شوند.»
سهرابی که طی ماههای گذشته در چند نوبت علیه بازیگران مخالف حجاب اجباری و معترض به حکومت اظهار نظر کرده است، روز ۳۱ مرداد گفته بود بازیگرانی که در عرصه عمومی بدون حجاب اجباری ظاهر شدهاند، یا از کشور «فرار» کردهاند، اجازه حضور در هیچ فیلمی را ندارند.
تلاش بانک مرکزی ایران برای «حذف دلار» از مسافرتها به کشورهای منطقه
محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی ایران روز ۱۸ شهریور ارائه دینار عراق به «زائران» اربعین را «حذف دلار از مبادلات غیر تجاری و سیاحتی» خواند و گفت این روش برای مسافران «سایر کشورهای منطقه» نیز به زودی اجرا خواهد شد.
او خبر داد که بانک مرکزی در حال «بررسی کارشناسی و برنامهریزی عملیاتی» این اقدام است.
به دستور بانک مرکزی، امسال به مسافرانی که برای شرکت در مراسم اربعین به عراق میرفتند، به جای دلار، ۲۰۰ هزار دینار با قیمت دولتی داده میشد که معادل حدود شش و نیم میلیون تومان بود.
در واکنش به اظهارات رئیسکل بانک مرکزی درباره حذف دلار از سفرهای سیاحتی و ارائه ارز کشورهای مختلف به مسافران، روزنامه همشهری نوشته است برای این کار چالشهایی وجود دارد.
این روزنامه در گزارش روز ۱۸ شهریور خود این «فرضیه» را تأیید کرده که دینارهای ارائه شده به مسافران مراسم «اربعین» از محل آزاد شدن طلب ایران از عراق بوده و به همین دلیل بانکها اسکناس دینار در اختیار داشتند.
همشهری همچنین نوسان قیمت ارزهای غیر دلاری را دیگر مشکل بر سر راه این طرح دانسته که باعث میشود مدیریت این منابع ارزی «دشوار و پیچیده» شود.
محاکمه کوثر افتخاری، از آسیبدیدگان چشم در اعتراضات، در دادگاه انقلاب تهران
جلسه محاکمه کوثر افتخاری، از آسیبدیدگان چشم در اعتراضات زن، زندگی، آزادی، امروز یکشنبه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار میشود.
کوثر افتخاری با انتشار تصویری از احضاریه شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران در صفحه اینستاگرام خود، نوشت: «ساعت ۸ صبح روز یکشنبه ۱۹ شهریور ماه، دادگاه من در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران تشکیل میشود.»
این معترض که با شلیک سلاحهای ساچمه زن نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در جریان اعتراضات زن، زندگی، آزادی در خیابان انقلاب تهران، بینایی یک چشم خود را از دست داد، در ادامه پست اینستاگرام خود نوشت: «به راستی که میدانیم غم میگذرد و روز ما هم فرا میرسد.»
در احضاریه شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، اتهام کوثر افتخاری اتهام این معترض آسیب دیده از ناحیه چشم «اجتماع و تبانی بر ضد امنیت داخلی و خارجی» و «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.
کوثر افتخاری، هنرمند و بازیگر جوان تئاتر، روز ۲۰ مهر ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات زن، زندگی، آزادی بر اثر شلیک سلاحهای ساچمهزن نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، یک چشم خود را از دست داد.
دهها تن از معترضان در جریان اعتراضات زن، زندگی، آزادی در تهران و دیگر شهرهای ایران قربانی شلیک سلاحهای ساجمهزن نیروهای امنیتی شده و اغلب بینایی یک چشم و شماری از آنها هر دو چشم خود را از دست دادند.
سالگرد مهسا؛ فرح پهلوی: برای زنده نگه داشتن شعله انقلاب «زن، زندگی، آزادی» متحد باشیم
شهبانو فرح پهلوی در پیامی به مناسبت سالگرد جانباختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد و اعتراضات سراسری در ایران بر لزوم اتحاد برای تداوم جنبش «زن، زندگی، آزادی» تاکید کرده است.
فرح پهلوی در این پیام تاکید کرده است: «مهسا (ژینا) امینی، معرف تمامِ کسانی بود که در۴۴ سال گذشته، قدم به قدم پیش رفتند تا استبداد دینی را عقب برانند و عقب ماندگیهای تاریخی وطنشان را جبران کنند و آن را دوباره بسازند. تک تک نام های جان باختگان سال و دورانی که گذشت، شناسنامه ایران ماست. »
او در ادامه با خانوادهای کشته شدگان اعتراضات که «این روزها زیر فشار و آزار فزاینده از سوی» حکومت جمهوری اسلامی قرار دارند ابراز همدردی کرده است.
فرح پهلوی در ادامه این پیام خود از «نیروهای نظامی وانتظامی میهنپرست» خواسته است که به «وظیفه انسانی ومیهنی» خود برای حفظ «جان هم میهنانشان درمقابل سرکوبگران » عمل کنند.
او در پایان تاکید کرده است : «با هم برای زنده نگه داشتن شعله انقلاب «زن زندگی آزادی» متحد باشیم.»
مهسا(ژینا) امینی، ۲۲ شهریور پارسال در حالی که همراه خانواده خود به تهران سفر کرده بود، توسط نیروهای گشت ارشاد بازداشت و روز ۲۵ همان ماه خبر جانباختن او در بیمارستان منتشر شد.
به دنبال خاکسپاری پیکر مهسا امینی در روز ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ که با حضور گسترده مردم در آرامستان آیچی سقز برگزار شد، جرقه اعتراضات سراسری در ایران زده شد که برای ماهها ادامه داشت.
از اعتراضات سراسری سال گذشته به عنوان جسورانهترین چالش علیه حکومت جمهوری اسلامی از زمان آغاز حیات آن در سال ۱۳۵۸ یاد شده است. در جریان این اعتراضات، شعارهای معترضان بر مساله زنان و علیه رهبر جمهوری اسلامی متمرکز بود.
درحالی که مشکلات اقتصادی دلیل بسیاری از اعتراضات در چند سال اخیر بوده است، اما در اعتراضات سراسری سال گذشته زنان و دختران با حضور در خیابانها نقشی اساسی در این اعتراضات ایفا کردند و «زن، زندگی، آزادی» به یکی از محورترین شعارهای این اعتراضات بدل شد.
پیروزی امیدهای ایران مقابل افغانستان با چهار گل
تیمملی فوتبال امید ایران در روزی که در نیمه اول بازی، چندان خوب نبود توانست در نهایت با چهار گل از سد تیم ملی امید افغانستان بگذرد.
به گزارش ورزش سه، بازیکنان افغانستان در نیمه نخست با تراکم بالا و دوندگی زیاد تمام فضاهای موجود در زمین را پوشش داده بودند و بازیکنان ایران با اینکه مالک توپ و میدان بودند موقعیت زیادی خلق نکردند.
اما در نهایت راهکار تیم ملی برای گلزنی جواب داد و ایران روی ۲ ارسال بلند از روی نقطه کرنر و جناحین موفق شد توسط قربانی و حسین گودرزی دروازه افغانستان را باز کند.
بر اساس این گزارش، در نیمه دوم شرایط بهتر شد و تیم ملی بازی با کیفیتی ارائه کرد. امیدها در نیمه دوم توسط الهیار صیادمنش کاپیتان تیم موفق شدند گل سوم را به ثمر برساند و با حرکت زیبا و شوت فنی حسین نژاد چهارمین گل به ثبت رسید.
امیدهای ایران در نخستین بازی خود توانستند با سه گل هنگکنگ را شکست دهند.
حمله به سفارت جمهوری اسلامی در پاریس؛ «اوضاع در کنترل است»
ورودی بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی در پاریس، صبح روز شنبه به آتش کشیده شد.
تا لحظه تنظیم این خبر، در خبرگزاریهای رسمی فرانسه در مورد چگونگی و عامل یا عاملان این آتشسوزی اطلاعرسانی نشده است.
بر پایۀ شنیدههای غیررسمی رادیو فردا «یک مرد با انتشار یک پیام صوتی که سپس برای دریافتکنندگان پاک شده است» اظهار کرده که به آتش کشیدن سفارت را «برای مردم ایران» انجام داده است.
رادیو فردا بهطور مستقل نمیتواند درستی این شنیدهها را تأیید کند.
محل ورودی بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی، در خیابان فرنل، پشت در ورودی اصلی سفارت قرار دارد.
در همین حال، ساعاتی پس از انتشار خبر این حمله، خبرگزاری دولتی ایرنا به نقل از یک سخنگوی سفارت جمهوری اسلامی در پاریس نوشت که اوضاع سفارت، «در کنترل است و خللی در روند فعالیتهای آن وارد نشده است».
بر اساس این گزارش، بامداد شنبه افرادی ناشناس اقدام به «آتش زدن چند لاستیک» در مقابل در ورودی ساختمان بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی کردند که در نتیجۀ آن، «آسیب جزئی» به در ورودی این ساختمان وارد شد.
خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی همچنین به نقل از رایزن رسانهای سفارت ایران در پاریس، عاملان این حمله را «منتسب به گروههای معاند و ضدانقلاب» دانسته و گفته این افراد «تحت تعقیب» هستند.