لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۲۰

هر چهار دختر سانحه آتش‌سوزی دبستان زاهدان جان خود را از دست دادند


یکی از تصاویر منتشرشده در ایران از کلاس سانحه‌دیده
یکی از تصاویر منتشرشده در ایران از کلاس سانحه‌دیده

شمار دخترانی که در جریان آتش‌سوزی دبستان زاهدان جان خود را از دست دادند به چهار نفر رسید؛ در نتیجه همه دخترانی، که بنا بر گزارش‌ها در حریق گیر افتاده بودند، جان خود را از دست داده‌اند.

صبح سه‌شنبه ۲۷ آذر واژگون شدن یک چراغ نفتی در کلاس دبستان و پیش دبستانی غیرانتفاعی دخترانه «اسوه حسنه»، به حریق انجامید. آن‌طور که گزارش‌های فعلی نشان می‌دهد در زنگ تفریح مدرسه، بند کیف یکی از دانش‌آموزان به چراغ گیر کرده، در نتیجه چراغ واژگون شده و چهار کودک باقی‌مانده در کلاس، در آتش گرفتار شده‌اند.

خبر درگذشت دو تن از دختران، ساعاتی پس از سانحه اعلام شد. دختر سوم نیز اندکی بعد درگذشت و در نهایت دختر چهارم نیز ساعت ۱۰:۴۵ شب چهارشنبه جان خود را از دست داد. به گفته مقام‌های بیمارستانی در زاهدان هر چهار دختر دچار سوختگی بالای ۹۰ درصد شده بودند.

آتش‌سوزی دبستان زاهدان بار دیگر نگاه‌ها را به وضعیت امنیت مدارس، فضای آموزشی، استفاده از چراغ نفتی، امکانات مدارس برای جلوگیری و یا مقابله با سوانح جلب کرده‌است.

مراسم خاکسپاری دختران در زاهدان
مراسم خاکسپاری دختران در زاهدان

وزیر آموزش و پرورش ایران دستور داد تا در مورد سانحه تحقیقات صورت گیرد.

مجتبی زینی‌وند، معاون وزیر آموزش و پرورش، به خبرگزاری فارس گفته این مدرسه «حدود یک ماه قبل به فضای جدید نقل مکان کرده است، اما هنوز تأییدیه نوسازی و استحکام بنا را نگرفته بود و برای گرفتن مجوز فقط مکاتبه کرده بود».

پیش از این اظهارات، خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، وضعیت کلاس آتش‌گرفته را چنین شرح داده بود: «کلاس پایه اول این دبستان از یک اتاق سه در چهار تشکیل شده که دفتر مدیر مدرسه نیز در همین کلاس قرار داشت و تنها با استفاده از پنل چوبی نازک از هم جدا می‌شدند».

این خبرگزاری در مورد راهرویی که به این کلاس می‌رسید، نوشته: «وقتی یکی از ماموران قصد ورود به داخل اتاق را داشت نتوانست از آن عبور کند».

و در نهایت در مورد لوازم گرمایشی مدرسه: «در این اتاق برای گرم شدن دانش‌آموزان یک چراغ نفتی غیر استاندارد (معروف به آترا) استفاده می‌شده است».

از تصاویر منتشرشده از مدرسه پس از سانحه
از تصاویر منتشرشده از مدرسه پس از سانحه

روز گذشته وزیر آموزش و پرورش ایران اعلام کرد با بودجه کنونی حذف بخاری از مدارس هفت تا هشت‌ سال طول می‌کشد.

این سخنان در حالی بیان می‌شود که چراغ‌های نفتی، یکی از عوامل چندین سانحه مرگبار در مدارس ایران بودند و دبستان «اسوه حسنه» زاهدان نه نخستین مورد و نه تنها مورد آن است.

از تصاویر منتشرشده از مدرسه پس از سانحه
از تصاویر منتشرشده از مدرسه پس از سانحه

در سال ۱۳۹۱ آتش‌سوزی ناشی از بخاری نفتی در دبستان شین‌آباد دو کشته و ۲۷ زخمی برجای گذاشت. در روستای سفیلا در سال ۱۳۸۳ آتش‌سوزی مشابهی جان آموزگار را گرفت. سال ۱۳۸۵ هشت دانش‌آموز در حریق مدرسه شهید رحیمی فارس زخمی شدند یا آتش‌سوزی ناشی از اتصال سیم برق در دبیرستانی در چابهار در سال ۱۳۹۰ که جان چهار دانش‌آموز را گرفت. علاوه بر این‌ها سوانح دیگری نیز جان دانش‌آموزان ایرانی را گرفته‌اند که از جمله می‌توان به تصادفات اتوبوس‌های «راهیان نور» اشاره کرد.

با این حال، با در نظر گرفتن شمار دانش‌آموزان گرفتار در حریق در مدرسه «اسوه حسنه» و شمار جان‌باختگان، این سانحه یکی از مرگبارترین سوانح سال‌های اخیر به‌شمار می‌رود.

محمد خرم، نماینده ویژه وزیر آموزش و پروش برای تحقیق در مورد سانحه دبستان زاهدان، روز چهارشنبه گفت «مشکل ما در زاهدان این است که اغلب ساختمان‌ها از بخاری نفتی استفاده می‌کنند». او در ادامه افزوده «در واقع یا باید گازرسانی کنیم یا از بخاری برقی استفاده کنیم».

ایران بیش از ۳۰ تریلیون متر معکب گاز در اختیار دارد که به معنی ۱۸ درصد کل ذخایر گاز در جهان است.

ایرنا، ایسنا، فارس، کتاب آمار بی‌پی|ت|خ
XS
SM
MD
LG