لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۷

زاکانی: با سازمان‌دهندگان اعتصاب برخورد کردیم، موضوع خاتمه یافت


علیرضا زاکانی، شهردار تهران
علیرضا زاکانی، شهردار تهران

یک روز پس از اعتصاب دو روزه رانندگان بی‌آرتی در تهران، علیرضا زاکانی،‌ شهردار، گفت که این اعتصاب پس از «برخورد با سازمان‌دهندگان» آن پایان یافته است.

شهردار تهران روز چهارشنبه،‌ ۲۸ اردیبهشت، درباره اعتصاب رانندگان و کارگران خطوط بی‌آرتی شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران اعلام کرد که «روند خدمت‌رسانی»‌ از روز سه‌شنبه،‌ پس از پرداخت علی‌الحساب دستمزد آنها و نیز «برخورد با سازمان‌دهندگان اعتراضات» عادی شده است.

این اظهار نظر درباره «برخورد» با رانندگان اعتصابی‌ در حالی است که روز سه‌شنبه عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران، ضمن خبر دادن از دیدار بی‌نتیجه علیرضا زاکانی با نمایندگان معترضان اضافه کرده بود: «نگاه ما به اعتراضات صنفی، سیاسی و امنیتی نیست و در تمام دنیا گره‌های صنفی با گفتگو و تعامل برطرف می‌شود.»

با این حال، به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، ساعتی بعد نیروی انتظامی شماری از رانندگان و کارگران، از جمله وحید فریدونی، را بازداشت کرد تا به اعتصاب پایان ‎دهد.

روز دوم اعتصاب همراه بود با بازداشت ۱۲ راننده و کارگر که «در سامانه شش خط بی‌آرتی بازداشت شدند».

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، علیرضا زاکانی روز چهارشنبه درباره اعتراض رانندگان و کارگران به افزایش ۱۰ درصدی دستمزدها در سال جاری گفت: «این شائبه ایجاد شده بود که حق قانونی آنها در حال تضییع شدن است که توضیح دادیم این‌ طور نیست و علی‌الحساب حقوق آنها پرداخت شد.»

او افزود: «مشکل راننده‌های اتوبوس به مصوبه‌ای از شورای عالی کار برمی‌گشت که قانون، نقض ضمنی شده بود.»

بر اساس مصوبه‌ شورای‌ عالی کار، دستمزد حداقل‌بگیران باید ۵۷ درصد و حقوق سایر سطوح ۳۸ درصد افزایش پیدا کند. اما هیئت وزیران روز ۱۵ اردیبهشت، بخشنامه‌ای را تصویب کرد که بر اساس آن، دستمزد کارگران شاغل در بخش‌های دولتی تنها ۱۰ درصد افزایش می‌یابد. در همین حال، شهرداری تهران نیز این موضوع را به اجرا درآورده بود.

این در شرایطی است که نه تنها رانندگان و کارگران خطوط بی‌آرتی، بلکه کارگران دیگر بخش‌های دولتی، اقدام شهرداری تهران و دولت را ناقض مصوبه قانونی شورای عالی کار می‌دانند.

در همین ارتباط، محسن باقری،‌ رئیس شورای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، به خبرگزاری ایلنا گفت: «حقوق رانندگان روز‌ سه‌شنبه واریز شد و مشکل خاصی در پرداختی‌ها نبود» و افزود که «حقوق رانندگان مطابق با مصوبه شورای عالی کار افزایش پیدا کرد» و «آنان از صبح روز چهارشنبه به سرکار بازگشتند».

در مقابل یک راننده شرکت واحد که خواست نامش فاش نشود،‌ به رادیوفردا گفت که پرداخت دستمزدها، ‌پس از اعتراض کارگران به افزایش ۱۰ درصدی،‌ به طور علی‌الحساب با ۴۰ درصد افزایش پرداخت شد و در عین حال،‌ تنها وعده داده شده که دستمزدها بر اساس مصوبه شورای عالی کار به رانندگان و کارگران بی‌آرتی پرداخت شود.

به نوشته ایرنا،‌ علیرضا زاکانی در بخش دیگری از سخنانش،‌ تعداد اعتصابیون را نزدیک به ۳۰۰ تن دانست و افزود که «بقیه رانندگان ارائه خدمت می‌کردند». این در شرایطی است که خبرگزاری ایسنا روز دوشنبه،‌ روز نخست اعتصاب، به نقل از نیروی انتظامی خبر داده بود که ۷۰۰ دستگاه اتوبوس این نیرو برای جابه‌جایی مسافران به کار گرفته شده‌اند.

یکی از رانندگان شرکت واحد که خواست نامش فاش نشود، به رادیوفردا گفت که درصدی از رانندگان و کارگران به سر کار بازنگشته‌اند و به همین دلیل شهرداری و شرکت واحد از شماری از رانندگان بازنشسته دعوت به همکاری کرده‌اند «تا کارها بر روال گذشته مورد نظر آنها پیش برود».

به گفته این راننده شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، دست‌کم ۱۵ تن در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه بازداشت شدند و افزود که حتی همسر یکی از رانندگان که به بازداشت همسرش معترض بود،‌ بازداشت شد.

بر اساس گزارش‌های دریافتی، رانندگان و کارگران بازداشتی به زندان اوین منتقل شده و برای برخی از آنان، ‌مانند وحید فریدونی، ‌۵۰۰ میلیون تومان وثیقه تعیین شده است.

در این حال، خبرگزاری ایلنا از شکایت گروه‌‌هایی از کارگران شاغل در بخش‌های دولتی، به دیوان عدالت اداری خبر داد. این گروه‌های کارگری، از جمله کلاه‌زردهای وزارت نیرو، شکایت خود از بخشنامه دولت را در دیوان عدالت اداری ثبت کرده و خواستار ابطال مصوبه‌ ۱۵ اردیبهشت دولت هستند.

همچنین راهبران متروی تهران نیز هشدار داده‌اند که در صورت افزایش نیافتن میزان دستمزد خود بر اساس مصوبه شورای عالی کار، ممکن است اعتصاب کنند.

XS
SM
MD
LG