لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۴۳

انتقاد ظریف از آزمایش موشک در اسرائیل: «آن را به طرف ایران نشانه رفته بودند»


محمدجواد ظریف
محمدجواد ظریف

در پی پرتاب آزمایشی یک نوع موشک جدید در اسرائیل که بامداد روز جمعه، ۱۵ آذرماه، اتفاق افتاد، ایران با اطمینان نسبت به «اتمی» بودن موشک، آن را تهدیدی برای خود دانست و از غرب به خاطر آن ‌چه «استاندارد دوگانه» در قبال ایران و اسرائیل نامید، انتقاد کرد.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، ساعاتی پس از پرتاب موشکی جدید در اسرائیل در یک پیام توییتری نوشت: «اسرائیل امروز یک موشک هسته‌ای آزمایش کرد و آن را به طرف ایران نشانه رفته بود.»

رسانه‌های اسرائیل خبر دادند که کشورشان بامداد جمعه یک موشک پیشرفته را با «قابلیت‌های جدید» پرتاب کرده است؛ در برخی از گزارش‌ها از پایگاه هوایی پالماخیم به عنوان محل پرتاب موشکی نام برده شده است.


به گزارش وب‌سایت خبری وای‌نت، مقامات ارشد وزارت دفاع اسرائیل در محل پرتاب موشکی حضور داشتند.

در بیانیه کوتاه وزارت دفاع این کشور به موفقیت یا شکست آزمایش اشاره نشد و رسانه‌های اسرائیل به جای تصاویر رسمی وزارت دفاع، عکس‌هایی را با استناد به شبکه‌های اجتماعی، از آسمان محل پرتاب موشک منتشر کردند.

در همین حال، رسانه‌های اسرائیل به نقل از «منابع خارجی» این موشک را «اتمی» توصیف کردند. بر اساس یک عرف در این کشور، رسانه‌ها برای جلوگیری از متهم شدن به نقض قوانین سانسور مسائل مهم امنیتی و نظامی، در این گونه موارد به «منابع خارجی» استناد می‌کنند.

به نوشته روزنامه جروزالم پست، این موشک جدید احتمالا از نوع زمین به زمین و از مدل جریکو بوده که مدل‌های پیشین آن نیز، به نوشته منابع خارجی، قادر به حمل کلاهک اتمی است.

اسرائیل دهه‌ها است که موشک‌های جریکو با چنین توانمندی را دارد و از سال ۲۰۱۱ جریکوی ۳ را به زرادخانه خود افزود و در حال کار بر روی موشک‌های جریکوی ۴ است.


جروزالم پست یادآور شد که آزمایش جدید در شرایط تشدید تنش با ایران و ادامه نگرانی اسرائیل از گسترش نفوذ ایران در منطقه و کاهش بیشتر «تعهدات» هسته‌ای ایران بر اساس برجام انجام شد.

در همین زمینه اسرائیل از نامه روز سه‌شنبه گذشته بریتانیا، فرانسه و آلمان به سازمان ملل متحد علیه برنامه توسعه موشک‌های بالیستیک ایران ابراز خرسندی کرد.

سه کشور اروپایی چهار گام اخیر ایران در پرتاب موشک‌های ماهواره‌بر و موشک‌های بالیستیک را نشان از ادامه اشاعه فناوری از سوی ایران و «نقض آشکار قطعنامه شورای امنیت» دانستند.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در توییتر خود، در طعنه به «استاندارد دوگانه» و تبعیض غرب نسبت به اسرائیل و ایران نوشت: «سه کشور اروپایی و آمریکا هرگز از تنها زرادخانه هسته‌ای در غرب آسیا که مسلح به موشک‌هایی است که در واقع با هدف حمل کلاهک‌ اتمی طراحی شده‌اند، شکایتی ندارند؛ اما در برابر سلاح‌های متعارف و دفاعی ما گریبان می‌درند.»

قرار است شورای امنیت در نشست ۲۸ آذر در این خصوص که آیا ایران با اقدامات موشکی اخیر خود قطعنامه سال ۲۰۱۵ را نقض کرده، تشکیل جلسه دهد.

اسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، پیشاپیشِ نشست شورای امنیت، اقدامات صورت گرفته از سوی جامعه جهانی در ارتباط با ایران را کافی ندانست و خواهان تشکیل یک «ائتلاف نظامی با شرکت غرب به رهبری آمریکا و کشورهای عرب» در برابر ایران شد.

آقای کاتز پنج‌شنبه گذشته در توییتر خود در واکنش به نامه سه کشور اروپایی، لزوم شکل‌گیری یک «تهدید نظامی موثر» علیه ایران را مطرح کرد.

XS
SM
MD
LG