ایران در واکنش به نامه سه کشور اروپایی به سازمان ملل متحد، اتهام نقض قطعنامه این سازمان را رد و اعلام کرد که تهران مصمم به ادامه برنامه ساخت موشکهای بالستیک و موشکهای ماهوارهبر است.
مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، در نامهای به دبیرکل این سازمان و رئیس شورای امنیت که تاریخ روز چهارشنبه ۱۳ آذر را بر خود دارد، عنوان کرد که هیچ یک از موشکهای بالستیک ایران برای حمل کلاهک هستهای طراحی نشده و از این رو منافاتی با قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل ندارد.
آقای تخت روانچی در این نامه، سه کشور اروپایی آلمان، بریتانیا و فرانسه را متهم کرده که قطعنامه سازمان ملل را تفسیر به رای میکنند حال آنکه این قطعنامه مانع ایران برای آزمایش موشکی و پرتاب موشکهای ماهوارهبر نمیشود.
روز پنجشنبه ۱۴ آذر گزارش شد که سه کشور یادشده اروپایی حدود دو هفته قبل در نامهای به آنتونیو گوترش، ایران را به ساخت موشکهای بالستیک با توانایی حمل کلاهک هستهای متهم کرده و تاکید داشتهاند که این اقدام با قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد سازگار نیست.
این گزارش واکنش محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، را به دنبال داشت که گفته است هدف از نامه سه کشور اروپایی به دبیرکل سازمان ملل متحد، «لاپوشانی درماندگی آنها از اجرای حداقل تعهداتشان نسبت به برجام است».
آقای ظریف در توئیتی نوشت: «اگر سه کشور اروپایی میخواهند ذرهای اعتبار در جهان داشته باشد، به جای آن که در برابر قلدری ایالات متحده گردن خم کند به حق حاکمیت کشورها احترام بگذارد».
وی در توئیت دیگری تصویر نامه مجید تحت روانچی به دبیر کل سازمان متحد و رئیس شورای امنیت را منتشر کرد.
بر اساس گزارشها، سفرای سه کشور اروپایی در سازمان ملل متحد از آنتونیو گوترش خواستهاند تا در گزارش بعدی خود به شورای امنیت، اعضا را در جریان این موضوع قرار دهد که اقدامات و فعالیتهای موشکی جمهوری اسلامی با قطعنامه ۲۲۳۱ «ناسازگار» است.
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که سال ۱۳۹۴ در حمایت از توافق اتمی به تصویب رسید، از ایران میخواهد که از هرگونه فعالیت مربوط به ساخت موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای خودداری کند.