لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۱۳

ظریف: رسیدگی قانونی به وضعیت نفتکش بریتانیایی را تسریع می‌کنیم


محمدجواد ظریف در کنار سیف‌الدین عبدالله، همتای مالزیایی‌اش
محمدجواد ظریف در کنار سیف‌الدین عبدالله، همتای مالزیایی‌اش

محمدجواد ظریف، ‌وزیر خارجه جمهوری اسلامی، روز پنج‌شنبه، هفتم شهریورماه، در مالزی ضمن تاکید دوباره بر لزوم بازگشت آمریکا به برجام، وعده داد که رسیدگی قوه قضاییه به پرونده نفتکش بریتانیایی توقیف‌شده تسریع شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز از کوآلالامپور، پایتخت مالزی، آقای ظریف روز پنج‌شنبه تاکید کرد که اگر واشینگتن به دنبال دیدار و مذاکره است، باید به برجام بازگردد و دست از «تروریسم اقتصادی» علیه مردم ایران بردارد.

وزیر خارجه ایران با اشاره به برجام گفت: «اگر [آمریکایی‌ها] می خواهند به اتاق بازگردند، باید بلیت بخرند و بلیتش هم رعایت مفاد توافق [اتمی] است.»

در یک هفته گذشته،‌ با آغاز اجلاس گروه هفت در بیاریتز فرانسه، بار دیگر صحبت از مذاکره مستقیم میان مقامات جمهوری اسلامی و آمریکا با جدیت به میان آمد و از دو طرف سیگنال‌هایی رسید که حکایت از تمایل به گفت‌وگو داشت.

با این حال این موضوع در ایران با انتقاد فراوان از طرف اصولگرایان و نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی از جمله مدیرمسئول روزنامه کیهان روبه‌رو شد.

در پی این انتقادها، حسن روحانی که گفته بود برای حل مشکلات مردم با هر کسی حاضر به مذاکره است، بار دیگر چنین نظر داد که اگر آمریکا در پی مذاکره است، باید تمام تحریم‌ها را بردارد.

این خطی است که روز پنج‌شنبه وزیر خارجه ایران هم دنبال کرده و گفته است: «اگر نتیجه‌ای در کار باشد، دیدار می‌کنیم.»

محمدجواد ظریف همچنین وعده داده است رسیدگی قانونی به پرونده استنا ایمپرو، نفتکش بریتانیایی، که در ایران توقیف است با سرعت انجام شود.

پس از توقیف نفتکش ایرانی گریس ۱ در آب‌های جبل‌الطارق، سپاه پاسداران در روز ۲۸ تیرماه اقدام به توقیف استنا ایمپرو کرد و از آن زمان تنش بین دو تهران و لندن بالا گرفت.

در پی رهایی گریس ۱ با نام جدید آدریان دریا از جبل‌الطارق، یک رسانه سوئدی روز پنج‌شنبه، ۳۱ مرداد، به نقل از منابعی در وزارت خارجه سوئد گزارش داد که «شواهدی بسیار قوی» دریافت شده حاکی از آن که ایران به زودی نفتکش توقیف‌شده استنا ایمپرو را آزاد خواهد کرد.

با این حال هنوز در یک هفته گذشته این اتفاق نیفتاده است.

آقای ظریف همچنین کشتی‌های خارجی را متهم کرده است که در خلیج فارس قوانین بین‌المللی را زیر پا می‌گذارند و ایران تاکنون با این کشتی‌ها با «نرمش» برخورد کرده، اما از این پس چنین نخواهد کرد.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نامه‌ای به شورای امنیت این سازمان نوشته بود که نفتکش بریتانیایی روز ۲۸ تیرماه پس از برخورد با یک کشتی ماهیگیری ایرانی، بدون اینکه به هشدارهای نیروهای ایرانی توجه کند، قصد فرار داشت که توقیف شد.

این در حالی است که پیشتر برخی از مقام‌های جمهوری اسلامی ایران گفته بودند این اقدام در واکنش به توقیف ابرنفتکش ایران گریس ۱ در تنگه جبل‌الطارق انجام شده است.

حمله به شش نفتکش و کشتی تجاری در خلیج فارس و دریای عمان تنش در این منطقه را وارد مرحله تازه‌ای کرد.

با بالاگرفتن تنش در منطقه خلیج فارس، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز ۱۸ تیرماه اعلام کرد که ایالات متحده به دنبال تشکیل ائتلافی نظامی با شماری از کشورها جهت تامین امنیت کشتیرانی در آب‌های بین‌المللی در تنگه هرمز و باب المندب است.

بریتانیا و استرالیا و بحرین رسما دعوت آمریکا را اجابت کرده‌اند.

منابع: خبرگزاری رویترز، رادیوفردا/ ف. دو.
XS
SM
MD
LG