لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۰۲

کانون مدافعان حقوق بشر:‌ ایرانیان باید همچنان برای «عدالتخانه»‌ بکوشند


کانون مدافعان حقوق بشر می گوید: اعتصاب غذای مهدی کروبی نشان داد که ایرانیان همچنان باید برای تأسیس «عدالتخانه» کوشش کنند.
کانون مدافعان حقوق بشر می گوید: اعتصاب غذای مهدی کروبی نشان داد که ایرانیان همچنان باید برای تأسیس «عدالتخانه» کوشش کنند.

کانون مدافعان حقوق بشر در تازه‌ترین گزارش خود به اعتصاب غذای مهدی کروبی٬ یکی از رهبران معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، اشاره شده و آمده است که این اعتصاب نشان داد که ایرانیان همچنان باید برای تأسیس «عدالتخانه» کوشش کنند.

آقای کروبی ماه گذشته با دو درخواست خروج ماموران امنیتی از منزلش و برگزاری دادگاه علنی٬ دست به اعتصاب غذا زد که براساس برخی گزارش‌ها خواسته نخست او محقق شد. هر چند که غلامحسین محسنی اژه ای،‌سنگوی قوه قضائیه، آن را تکذیب کرده است.

مهدی کروبی همراه با میر حسین موسوی، دیگر رهبر معترضان،‌همراه با همسرش؛ زهرا رهنورد، از بهمن سال ۸۹ و «بدون محاکمه و تفهیم اتهام» در حصر خانگی به‌سر می‌برد. آقای کروبی در این سال‌ها بارها خواستار برگزاری علنی دادگاه خود شده‌است. اما قوه قضائیه به این درخواست بی‌اعتنایی کرده است و هم‌زمان برخی از چهره های سیاسی و نظامی هوادار رهبر جمهوری اسلامی و همچنین رسانه‌های اصولگرا ادعا کرده‌اند که در صورت برگزاری دادگاه معترضان٬ حکم آنها اعدام خواهد بود.

کانون مدافعان حقوق بشر نیز از ادامه حصر آقایان کروبی و موسوی و خانم رهنورد انتقاد و به «عدم پایبندی به قوانین از سوی قوه قضائیه» اعتراض کرده است.

در گزارش این تشکل حقوق بشری همچنین اعلام شده است که ۷۷ تن در مرداد سال جاری بازداشت و دست‌کم هفت تن نیز اعدام شده اند.

این تشکل حقوق بشری که از سوی شیرین عبادی،‌ برنده جایزه صلح نوبل، ‌تاسیس شده است، در گزارش خود اشاره کرد که خبر این اعدام‌ها «از سوی مقام‌های قضایی یا رسانه‌های وابسته به حکومت ایران تأیید یا رد نشده است».

کانون مدافعان حقوق بشر در بخش دیگری از گزارش خود به اعتصاب غذای تعدادی از زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندان‎ها از جمله زندان رجایی‌شهر برای دستیابی به آنچه که حقوق قانونی یک زندانی می‌داند نیز اشاره کرده است.

لغو برگزاری برخی کنسرت‌ها در شهر‌‌های مختلف ایران با دستور مقام قضایی٬ ممانعت از برگزاری مراسم سالگرد درگذشت احمد شاملو و ممنوع‌المعامله شدن ۱۵۲ نفر از کارکنان و همکاران فعلی و پیشین بخش فارسی بی‌بی‌سی از دیگر بند‌های گزارش کانون مدافعان حقوق بشر است.

این کانون در گزارش خود همچنین وضعیت اقتصادی و اجتماعی در ایران را « نامناسب» و وضعیت شغلی و حقوقی کارگران برخی واحد‌ها در شهر‌های مختلف ایران را از جمله مصادیق این وضعیت «نامناسب» اعلام کرده است.

بیکاری ده‌ها کارگر و پلمب دست‌کم ۱۱ امکان کسب بهائیان در ایران از دیگر موارد نقض حقوق بشر مورد اشاره در این گزارش است.

در بند پایانی این گزارش همچنین آمده که «اخبار منتشر شده از محیط زیست در مرداد ماه، همچنان نشان از نامناسب بودن وضعیت این حوزه دارد، به‌گونه‌ای که تالاب لپو در پی برداشت بی رویه آب، به طور کامل خشک» شده است.

کانون مدافعان حقوق بشر هر ماه گزارشی از وضعیت حقوق بشر در ایران به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر می‌کند.

این کانون از جمله نهاد‌های حقوق بشری در حوزه ایران است که وضعیت حقوق بشر در این کشور را دنبال می‌کند و در سال‌های اخیر بارها با انتشار گزارش‌ها و بیانیه‌های متعددی از نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی انتقاد کرده است.

XS
SM
MD
LG