لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۱۶

مرگ یک پیمانکار در قم بر اثر خودسوزی مقابل شهرداری


Iran -- General view on Municipality headquarter in City of Qom, undated.
Iran -- General view on Municipality headquarter in City of Qom, undated.

رئیس مرکز سوانح سوختگی اصفهان از مرگ پیمانکاری که در حیاط شهرداری قم خودسوزی کرده بود٬ خبر داد.

فریدون عابدینی روز دوشنبه ۲۳ مرداد به خبرگزاری فارس گفت: این فرد شامگاه یکشنبه جان خود را از دست داد و تلاش‌ها برای نجات وی نتیجه‌بخش نبود.

آقای عابدینی درصد سوختگی این شخص را بالای ۹۰ درصد اعلام کرد و افزود که «نجات بیماران با چنین درصد سوختگی در بهترین مراکز درمان سوختگی دنیا امکان پذیر نیست».

این پیمانکار که نام وی «شیخ علیزاده» اعلام شده٬ به گفته سخنگو و رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر قم در پی برخی اختلاف‌ها با شهرداری منطقه دو این شهرستان٬ روز شنبه ۲۱ مرداد، اقدام به خودسوزی کرده بود.

حمیدرضا عابدی، مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل شهرداری قم، هم ساعاتی پس از اقدام به خودسوزی وی اعلام کرده بود که «خطر جانی» این پیمانکار را تهدید نمی‌کند.

آقای عابدی افزوده بود که «درصد سوختگی [این فرد] زیاد حاد نیست و مسئله خاصی برای وی به وجود نیامده است».

رضا رحیمی٬ شهردار منطقه دو قم، نیز در واکنش به این خودسوزی گفته «بدهی‌‌های پیمانکاری که روز شنبه اقدام به خودسوزی کرد مربوط به گذشته بوده و بر اساس شرایط عمومی پیمان، جریمه هم شده است.»

رحیمی با اشاره به بدهی شهرداری قم به پیمانکاران افزود «روند پرداخت به پیمانکاران در دستور کار شهرداری قم قرار دارد و امیدواریم با برنامه‌ ریزی ‌هایی که صورت گرفته به مرور زمان به سامان برسد».

حسن بختیاری، نایب رئیس شورای چهارم قم هم در این رابطه چنین اظهارنظر کرده که «در میان کارمندان و مدیران میانی شهرداری تعداد معدودی وجود دارند که موجب ایجاد نارضایتی مردم و پیمانکاران از عملکرد شهرداری قم شده‌‌اند».

روزنامه محلی «۱۹ دی» در قم نیز در پی وقوع این حادثه٬ گزارشی از اختلاف پیمانکاران با شهرداری قم منتشر کرده و نوشته «آتش استیصال برجان پیمانکاران شهرداری قم» افتاده است.

این روزنامه به نقل از مهدی سیمرغ، مدیرعامل شرکت «گنجینه سازان سیمرغ»، که از پیمانکاران شهرداری قم است٬ نوشته که شهرداری از سال ۱۳۹۳ تاکنون مطالبات وی پرداخت نکرده است.

این پیمانکار افزود که «طلب‌‌هایم از شهرداری روی زمین مانده... پول بیمه‌‌ام پرداخت نشده... حساب ‌های بانکی‌‌ام بسته است و ماشین آلاتم متوقف شده‌اند».

روزنامه «۱۹ دی» نوشت که این فرد «بیش از یک میلیارد تومان از شهرداری قم طلب دارد و کسانی را می‌‌شناسد که هفت میلیارد تومان و بیشتر طلب دارند.»

علی تقوی٬ یکی دیگر از پیمانکاران طلبکار شهرداری قم، است که در مصاحبه با این روزنامه گفت که مطالباتش در سال‌های ۹۴ و ۹۵ روی زمین مانده است.

وی افزود که «آبروی همه پیمانکاران در قم رفته است. همه پیمانکاران قدیمی به شهرهای دیگر رفته‌اند و ما که مانده‌‌ایم بخاطر طلب‌‌های قدیمی مانده‌‌ایم. حتی برای ما حق اعتراض قائل نیستند...»

مهدی دارابی٬ یکی دیگر از پیمانکاران طلب‌کار از شهرداری قم، به ۱۹ دی گفت: شهرداری «بدون هیچ دلیلی با او ختم پیمان کرده٬ تنها به این دلیل که نسبت به تاخیر پرداخت حق و حقوقش اعتراض کرده است».

در سالیان گذشته،‌ گزارش‌هایی در مورد پرداخت نشدن مطالبات پیمانکاران در شهر‌های مختلف از سوی شهرداری‌ها منتشر شده است.

XS
SM
MD
LG