لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۲۸

شمخانی: گشایش در وضعیت موسوی، کروبی و رهنورد به‌صورت تدریجی در حال انجام است


علی شمخانی در آبان ماه گفته بود که رهبران معترضان به نتایج انتخابات سال ۸۸ در حصر نیستند و می‌توانند هرکس را اراده کنند، ببینند.
علی شمخانی در آبان ماه گفته بود که رهبران معترضان به نتایج انتخابات سال ۸۸ در حصر نیستند و می‌توانند هرکس را اراده کنند، ببینند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران اعلام کرد که «تصمیم اتخاذ شده در خصوص ایجاد گشایش در وضعیت آقایان کروبی و موسوی (رهبران معترضان به نتایج انتخابات سال ۸۸) و خانم رهنورد به‌صورت تدریجی در حال انجام است».

به گزارش خبرگزاری ایسنا، علی شمخانی که روز سه‌شنبه ۲۸ آذر، در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های سنندج سخن می‌گفت،‌ اشاره کرد که «برخی اظهار نظرها و موضع گیری‌هایی با اغراض سیاسی و جناحی در خصوص این پرونده انجام می‌شود».

وی بدون اشاره به این اظهارنظرها و موضع گیری‌ها افزود: «فضاسازی‌های رسانه ای کمکی به این روند نخواهد کرد و مراجع مسئول بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، این پرونده را مدیریت خواهند کرد».

پیشتر علی شمخانی روز نهم آبان گفته بود که رهبران معترضان به نتایج انتخابات سال ۸۸ در حصر نیستند و می‌توانند هرکس را اراده کنند، ببینند.

او افزوده بود که کاربرد واژه حصر برای مهدی کروبی، میر حسین موسوی و زهرا رهنورد درست نیست.

این سخنان با واکنش خانواده آقایان موسوی و کروبی و شماری از فعالان سیاسی و مدنی مواجه شد.

از جمله یکی از خواهران میرحسین موسوی اعلام کرد که چند ماه است موفق به دیدار با برادر خود نشده‌است. پس از آن، «از دفتر یکی از نهادهای امنیتی با خواهران آقای موسوی تماس گرفتند و اعلام کردند دبیر شورای امنیت از عدم ملاقات خبر نداشته» است.

به‌دنبال آن، خواهران میر حسین موسوی و فرزندان خانم رهنورد و آقای موسوی موفق به دیدار با آنها شدند.

حسین کروبی، فرزند مهدی کروبی نیز پیشتر گفته بود که خانواده وی نمی‌توانند هر وقت که خواستند به دیدار پدرشان بروند و این ملاقات تنها هفته‌ای یک‌بار میسر است.

در این میان، چند فعال سیاسی، از جمله اسماعیل دوستی، عضو حزب اعتماد ملی، با مهدی کروبی دیدار داشتند.

در این ارتباط، سایت کلمه، نزدیک به میر حسین موسوی، نوشت: «از آنجا که تصمیم‌گیری در مورد حصر بر عهده رهبری است، تاکنون رئیس‌جمهور و شورای امنیت با وجود تلاش‌هایی که کرده‌اند، جز تغییر در وضعیت ملاقات محصورین و خروج نیروهای امنیتی از داخل خانه کروبی اقدام دیگری نتوانسته‌اند صورت دهند».

در همین حال، کمیته رفع حصر برای پیگیری وضعیت میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، در فراکسیون امید مجلس تشکیل شد و اعضای آن تاکنون دیدارهایی با مقام‌های ایران، از جمله رئیس قوه قضائیه داشته‌اند.

پیش از این، علی مطهری٬ نایب رئیس مجلس، گفته بود که نظر آیت‌الله علی خامنه‌ای٬ رهبر جمهوری اسلامی، بر ادامه حصر است.

با این همه،‌اشرف بروجردی، رئیس کتابخانه ملی ایران، روز ۱۹ آبان گفت که براساس «توافق» حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، با دیگر نهادهای جمهوری اسلامی، قرار شده است که تا پایان سال ۹۶ حصر رهبران جنبش سبز «آرام آرام کم یا برداشته شود». اما او اشاره ای به جزییات این توافق نکرد.

میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد از بهمن ۸۹ تاکنون بدون محاکمه در حصر خانگی به سر می‌برند. درخواست‌های آنان برای حضور در دادگاه علنی نیز تاکنون مورد قبول واقع نشده و شماری از نظامیان و روحانیون هوادار رهبر جمهوری اسلامی در واکنش، آنها را به صدور احکام سنگین از جمله اعدام تهدید می‌کنند.

رفع حصر از اصلی‌ترین خواسته‌های هواداران حسن روحانی در دو انتخابات ریاست‌‌جمهوری در سال‌های ۹۲ و ۹۶ بود و او در هر دو انتخابات، وعده‌هایی به تصریح یا به طور تلویحی در مورد رفع حصر داد.

در این میان، فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی،‌ روز دوم آذر از مقام‌های جمهوری اسلامی ایران خواست درباره حصر این رهبران «حاشیه» نروند و دست‌کم یک بار٬ به صورت «شفاف»٬ درباره آن توضیح دهند.

XS
SM
MD
LG