علی حسینی، معاون امور بینالملل مدارس خارج از کشور، روز روز یکشنبه ۱۹شهریور، در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم اعلام کرد که اخیرا مجوز فعالیت یک مدرسه ایرانی در شارجه تمدید نشده و این مدرسه پلمب شده است.
وی همچنین ادعای دولت امارات مبنی بر ساخت و ساز در این مدرسه بدون دریافت مجوزهای لازم را تکذیب کرد.
به گفته آقای حسینی، این مدرسه اجارهای بوده و هزار و ۵۰۰ دانش آموز افغان در آن تحصیل می کردند.
این مقام وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد که همه دانشآموزان ایرانی در مدارس دوبی «ساماندهی شدهاند و تنها برخی از دانشآموزان افغانستانی باقی ماندهاند».
وی اضافه کرد:« شهریه مدارس دبی بیشتر از مدرسه شارجه است و به همین دلیل اکثر خانوادههای افغان به دلیل کثرت فرزند دچار مشکل شده اند و از این روند گلایه دارند».
وی همچنین اعلام کرد که زمان ماموریت معلمان ایرانی در شارجه تمام شده و نیروهای محلی در مدارس ایرانی در دوبی مشغول به کار شده اند.
این مقام وزارت آموزش و پرورش همچنین گفت که امارات متحده عربی برای تعطیل شدن مدارس ایرانی درشارجه و ابوظبی «فشارهایی» را وارد کرده است.
درسالهای گذشته نیز موضوع فعالیت مدارس ایرانی در امارات متحده عربی خبر ساز شده است.
از جمله ۲۲ معلم مدارس ایرانی سال ۹۴ به دلیل نداشتن «کارت کسب و کار و مجوز کار» در منطقه العین در ابوظبی بازداشت و پس از مدتی آزاد شدند.
دستگیری این معلمان منجر به احضار کاردار امارات متحده عربی در تهران به وزارت خارجه ایران شد.
پس از آن خبرگزاریهای ایران اعلام کردند که هشت مدرسه ایرانی در امارات دائر است و سابقه فعالیت آنها به ۶۱ سال قبل برمی گردد.
روابط ایران و امارات متحده عربی درپی وخامت تنش بین ایران با عربستان سعودی تیره تر شده است.
در همین حال شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر امور خارجه امارات، روز دوشنبه، ششم شهریور، از ایران و ترکیه خواسته بود به عملکرد به گفته او، «استعماری» خود در سوریه پایان دهند.
دو روز بعد سخنگوی وزارت خارجه ایران این گفتههای وزیر خارجه امارات متحده عربی را «نادرست، غیرسازنده و توهمآمیز» خواند.
امارات در کنار عربستان سعودی در مقابل بشار اسد رییسجمهوری سوریه و حامی آن یعنی حکومت ایران قرار دارد و از عملکرد حکومت ترکیه، حامی نیروهای اسلامی که امارات متحده عربی در سطح منطقه با آنها مخالف است، نگران است.
همچنین پس از تحریم قطر از سوی عربستان و متحدانش از جمله امارات متحده عربی، ایران و ترکیه دو کشوری بودند که با ایجاد خطوط ویژه اقلام ضروری به این کشور رساندند.