لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۵۱

«اعتصاب غذای شش زندانی سیاسی» در اعتراض به روند دادرسی و شرایط زندان‌‌ها


شش زندانی سیاسی در اوین «در اعتراض به روند دادرسی‌های ناعادلانه و شرایط زندان‌ها» از روز ۲۴ تیرماه اعتصاب غذا کرده‌ و تأکید کرده‌اند که تا رسیدن به خواسته‌های خود به اعتصاب غذا ادامه خواهند داد.

در نامه سرگشاده‌ای که «کمپین حقوق بشر در ایران» در روز سه‌شنبه با امضای محسن امین‌پور، علی بازآزرده، بهروز زارع، حسین سرلک، رضا محمدحسینی و مرتضی نظری‌ سه‌دهی منتشر کرد، نویسندگان با انتقاد از «امنیتی» تلقی شدن پرونده‌های فعالان سیاسی توسط «ضابطان اطلاعاتی ایران»، به عدم تفکیک زندانیان سیاسی از دیگر زندانیان و «عدم اجرای آیین‌نامه سازمان زندان‌ها» اعتراض کرده‌اند.

شامگاه دوشنبه ۲۰ خرداد دو زندانی غیرسیاسی با حمله به علیرضا شیرمحمد‌علی، زندانی سیاسی در زندان فشافویه، وی را به قتل رساندند.

علیرضا شیرمحمدعلی که به اتهام‌هایی چون «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی»، «توهین به رهبری» و «تبلیغ علیه نظام» به هشت سال زندان محکوم شده بود، اسفند پارسال در اعتراض به «عدم امنیت جانی» و «شرایط غیر انسانی» در زندان فشافویه اعتصاب غذا کرده بود.

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه ایران، پیشتر با اعلام این‌که «واقعاً زندانی سیاسی نداریم» مدعی شده بود زندانیانی که در ایران هستند، «تروریست» هستند یا «با اصل نظام و انقلاب مخالف هستند» یا با «سرویس‌های جاسوسی همکاری کرده‌اند و زندانی سیاسی نیستند».

به‌ گزارش «کمپین حقوق بشر در ایران»، شش زندانی سیاسی بند ۴ زندان اوین در نامه خود با اشاره به شرایط زندان‌های جمهوری اسلامی که «هر چند وقت یک بار منجر به بروز فجایع و حوادثی می‌شود»، خواسته‌های خود را در هشت بند ذکر کرده‌اند که در صدر آن‌ها «تفکیک زندانیان سیاسی از سایر زندانیان» است.

سخنگوی قوه قضائیه ایران پس از کشته شدن علیرضا شیرمحمدعلی در زندان فشافویه، دلیل اجرا نشدن طبقه‌بندی زندانیان را «کمبود بودجه» اعلام کرده بود.

«پذیرش آزادی مشروط زندانیان سیاسی، حذف واژه امنیتی و به رسمیت شناخته شدن زندانیان سیاسی، سلیقه‌ای برخورد نکردن قضات دادگاه انقلاب با وکلای زندانیان سیاسی، داشتن وکیل از بدو دستگیری تا آخرین مرحله پرونده متهمین سیاس و ابطال کلیه احکام اعدام و حکم‌های سنگین چندین ساله زندانیان سیاسی» از دیگر خواسته‌های این زندانیان سیاسی است.

از میان امضاءکنندگان این نامه، حسین سرلک به ۱۲ سال زندان، محسن امین‌پور به ۱۰ سال زندان، مرتضی نظری‌سه‌دهی به شش سال زندان، علی بازآزرده و بهروز زارع هریک به دو سال زندان محکوم شده‌اند.

به‌ گزارش «کمپین حقوق بشر در ایران»، رضا محمد حسینی، دیگر امضاءکننده نامه، نیز از دو ماه پیش به‌صورت بلاتکلیف در بازداشت به سر می‌برد.

بر اساس گزارش کمپین حقوق بشر در ایران و سایت رادیو فردا/ر.ش/ ک.ر
XS
SM
MD
LG