نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد درخواست وزیر خارجه آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی جمهوری اسلامی را تلاش آن کشور برای «منحرف کردن توجهها» از فشار اقتصادی بر ایران توصیف کرد.
مجید تختروانچی در توئیتر خود نوشت: «تلاش دیگر ایالات متحده برای منحرف کردن تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران: اینبار آمریکا از شورای امنیت میخواهد قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کنند و محدودیتهای تسلیحاتی را بر ایران ادامه دهند».
جمهوری اسلامی مدعی است که تحریمها مانع دسترسی ایران به تجهیزات پزشکی برای درمان مبتلایان به کرونا شده اما ایالات متحده این ادعا را رد کرده است.
وی تاکید کرد که «ایالات متحده موفق نخواهد شد دیگران را به نقض قوانین بینالمللی سوق دهد».
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز ۳۰ فروردین، در حساب توئیتری خود در از شورای امنیت سازمان ملل خواسته بود که تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند، پیش از این که به گفته او، جمهوری اسلامی «یک مسابقه تسلیحاتی جدید را در خاورمیانه به راه بیاندازد».
وزیر خارجه و دیگر مقامات آمریکا پیش از این نیز از شورای امنیت سازمان ملل خواسته بودند که تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند.
بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که سال ۱۳۹۴ در پیوند با توافق هستهای صادر شد، معامله تسلیحاتی با ایران به مدت پنج سال ممنوع است. این تحریمها اکتبر سال ۲۰۲۰ پایان خواهد یافت.
روسیه گفته که از تمدید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران پس از انقضای آن در اکتبر ۲۰۲۰ حمایت نخواهد کرد.
روسیه یکی از پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل است که حق وتو دارد.
مقامهای آمریکایی پیش از این همچنین مواردی چون فروش سامانه پدافند موشکی اس-۳۰۰ به ایران از طرف روسیه را نقض این قطعنامه دانسته بودند.
حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، ۲۰ آبان ۹۸ با اشاره به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل گفته بود که در صورت ادامه برجام، «سال آینده تحریم تسلیحاتی ایران برداشته میشود و ما میتوانیم به راحتی هم سلاح بخریم و هم بفروشیم».
وزیر خارجه آمریکا این سخنان را دلیل دیگری درباره «فاجعهبار بودن» توافق اتمی وین دانسته بود چرا که به گفته او، « چپاولگران» جمهوری اسلامی میتوانند پس از این تاریخ «پهپاد، موشک، تانک، جنگنده و تجهیزات دیگر بخرند و بفروشند».