لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۳۴

مقامات عراقی: تهاتر با ایران، دور زدن تحریم‌های آمریکا نیست


محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق
محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق

مقامات عراقی روز پنجشنبه ۲۲ تیر، از توافق خود با تهران در هفته جاری، برای تهاتر نفت عراق با گاز ایران، دفاع کردند و گفتند این توافق، تحریم‌های آمریکا علیه ایران را دور نمی‌زند و از وخامت وضعیت بحرانی برق در عراق می‌کاهد.

دولت عراق در تلاش است توازن روابط خود با واشینگتن و تهران، دو متحد اصلی‌اش، را حفظ کند و از همین رو، توافق سابق این دولت با تهران که بر اساس آن، عراق می‌بایست در قبال خرید گاز به ایران دلار پرداخت می‌کرد، ادامه نیافت چرا که واشینگتن حاضر نشد از تحریم ایران در این مورد خاص صرفنظر کند.

ایران نیز در مقابل، صادرات گاز به عراق را کاهش داد و این موضوع منجر به کمبود شدید انرژی در عراق شد.

عراق که به‌خاطر جنگ، فساد و سوءمدیریت، تا چند دهه با کمبود برق مواجه بوده است، به‌شدت به واردات گاز از ایران متکی است، چرا که از این طریق می‌تواند نیازهای خود به برق را برطرف کند.

کمبود برق عراق در ماه‌های اخیر، تا اندازه‌ای به خاطر محدودیت‌هایی پیش آمد که آمریکا برای انتقال پول به ایران ایجاد کرده بود.

واردات برق از ایران، به‌خصوص در تابستان سوزان عراق که دما به بالای ۵۰ درجه سانتی‌گراد (۱۲۲ درجه فارنهایت) می‌رسد و مصرف انرژی در این کشور افزایش می‌یابد، حیاتی‌تر نیز می‌شود.

واشینگتن معافیت‌هایی را برای تحریم ایران در نظر گرفته است تا عراق بتواند نیازمندی‌هایش در حوزه انرژی را از طریق واردات از ایران جبران کند.

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، روز سه‌شنبه ۲۰ تیر، از توافق در زمینه تهاتر با ایران خبر داد و در عین حال، متذکر شد که واشینگتن هنوز معافیتی را برای پرداخت ۱۱ میلیارد دلار بدهی عراق به ایران در نظر نگرفته است.

او گفت که ایران نیز پس از آن‌که عراق نتوانست برای پرداخت بدهی‌هایش نظر مساعد آمریکا را جلب کند، از روز اول ژوئیه، صادرات گاز به عراق را تا بیش از ۵۰ درصد کاهش داده است.

به گفته السودانی، پس از توافق هفته جاری بین ایران و عراق در زمینه تهاتر نفت عراق با گاز ایران، «صادرات گاز ایران به عراق ادامه یافته است و به همان میزان قبل خواهد رسید.»

با استفاده از گزارش آسوشیتدپرس و گزارش‌های رادیو فردا؛ س.ن/ک.ر
XS
SM
MD
LG