برخی منابع خبری از حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مقرها و کمپهای مدنی حزب دموکرات کردستان ایران در شهر کویسنجق (کویه) در اقلیم کردستان عراق خبر دادهاند.
بامداد روز دوشنبه ۲۳ آبان خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه هم این خبر را تأیید کرد و از «حملات توپخانهای و موشکی» به مواضع گروههایی خبر داد که آنها را «گروهکهای تجزیهطلب مستقر در اقلیم کردستان عراق» میخوانَد.
سپاه پاسداران از طریق خبرگزاری تسنیم همچنین اعلام کرده است که «مقر حزب دموکرات در کویسنجق را با موشک و مقر حزب کومله را با پهپاد» مورد حمله قرار داده است.
از تلفات جانی این حملات هنوز گزارشی منتشر نشده است.
پیش از این، در هفته اول مهرماه و چند روز پس از شروع اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» در ایران، سپاه مواضعی در اربیل، مرکز اقلیم کردستان، و شهر سلیمانیه در این اقلیم را هدف قرار داده بود که بهگزارش خبرگزاری دولتی عراق بهکشته شدن دستکم ۱۳ نفر و مجروحشدن ۵۸ نفر انجامید.
سپاه پاسداران دلیل این حملات را «تحرکات گروههای تجزیهطلب» اعلام کرده؛ ادعایی که مقامات احزاب کرد آن را بهشدت رد میکنند و میگویند این اقدام تلاش جمهوری اسلامی برای منحرفکردن جریان اعتراضات سراسری داخل ایران است.
حمله مجدد موشکی و پهپادی سپاه به اقلیم کردستان عراق در حالی صورت میگیرد که شماری زیادی از شهرهای استان کردستان ایران در دو ماه گذشته از کانونهای اصلی اعتراضات مردمی بوده است.
در دو ماه گذشته این اعتراضات در تهران و برخی دیگر از شهرهای بزرگ کشور هم بهطور پیوسته ادامه داشته و شعارهایی با مضمون اتحاد همه اقوام ایرانی علیه جمهوری اسلامی از جمله شعارهای همیشگی معترضان در همه استانها بوده است.
همزمان، فرمانده قرارگاه حمزه سپاه در شمال غرب ایران امروز مدعی شد «دشمن برای فتنهانگیزی در شرایط اخیر کشور توانسته سلاحهایی را وارد کشور کند که با قدرت عمل نیروهای امنیتی مواجه شده است».
محمدتقی اصانلو، فرمانده قرارگاه حمزه، توضیحاتی درباره مستندات این ادعای خود ارائه نکرد، اما افزود در اعتراضات اخیر بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای گروههای بهگفته او «ضدانقلاب» و دو حزب دموکرات و کومله را بازداشت کردهاند.
پس از حمله دوم مهرماه سپاه پاسداران به مواضع کردها در اقلیم کردستان عراق و رویداد «جمعه خونین زاهدان» در هشتم مهرماه، شمار بسیاری از تحلیلگران این اقدامات را تلاش حکومت ایران برای منحرفکردن اذهان عمومی ارزیابی کردهاند.
پس از این حمله، سازمان دیدهبان حقوق بشر با استناد به شهادت مردم محلی گزارش داد که بعضی حملات سپاه با هدف دفاتر احزاب اپوزیسیون ایران در اقلیم کردستان عراق تلفات غیرنظامی داشت و برخی حملات سپاه به شهرها و روستاهایی بود که احزاب کرد اپوزیسیون ایرانی در آنها اصلاً حضور یا فعالیت نظامی نداشتند.