لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۳

استاندار اصفهان: هنوز به موضوع اسیدپاشی‌ها نپرداخته‌ام


محسن مهرعلی‌زاده، استاندار اصفهان. او در دولت محمد خاتمی مناصب بالا داشت
محسن مهرعلی‌زاده، استاندار اصفهان. او در دولت محمد خاتمی مناصب بالا داشت

استاندار اصفهان می‌گوید هنوز به پرونده اسیدپاشی‌های سال ۹۳ بر روی شماری از زنان و دختران در این استان «ورود» نکرده‌است.

محسن مهرعلیزاده که هفتم آبان‌ماه سال جاری از سوی هیئت دولت به عنوان استاندار اصفهان انتخاب شد، روز چهارشنبه (۲۵ بهمن) این موضوع را در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا بیان کرده‌است.

وی با بیان اینکه «تا این لحظه به این مسئله ورود نکرده‌ام» ، افزوده که «ما مسائل بسیار داریم، آب، اشتغال، محیط زیست و سایر مسائل معضلات از موضوعاتی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.»

خبرگزاری ایلنا این پرسش را در رابطه با اسیدپاشی بر روی تعدادی از زنان و دختران اصفهانی در آبان ماه سال ۹۳ که فضای اجتماعی این شهر و ایران را به شدت تحت تأثیر خود قرار داد، مطرح کرده‌است.

با آنکه از آن هنگام انگیزه‌های زیادی از جمله «امر به معروف و نهی از منکر» یا «مقابله با بدحجابی» به عنوان انگیزه فرد یا افراد اسیدپاش مطرح شده، اما تاکنون نه انگیزه این حوادث و نه عاملان آن به‌طور رسمی اعلام شده‌اند.

پیش از این یک منبع مطلع در اصفهان به رادیو فردا گفته بود که «جوان، کم‌حجاب و زیبا بودن»، مشخصه مشترک «چهار یا هشت زنی» است که در آن سال در این شهر با اسید هدف حمله قرار گرفتند.

محمدتقی رهبر، امام جمعه موقت اصفهان نیز که همواره اظهاراتی علیه «بدحجابی» در این شهر مطرح می‌کند، در واکنش به این اتفاق، سخنان منتشر شده به نقل از وی مبنی براینکه «امر به معروف و نهی منکر باید از تذکر لسانی فراتر برود» را تکذیب کرده و گفته بود که «من نگفتم که تذکر فراتر از لسانی باشد.»

وی افزوده بود که «حتی اگر یک زن به بدترین وضع به خیابان بیاید مجازاتش چنین چیزی نیست.»

عباسعلی منصوری آرانی، عضو کمیسیون امنیت ملی وقت مجلس نیز در این باره گفته بود که «برخی سعی دارند این موضوع را به بحث حجاب و عفاف مرتبط بدانند که این دقیقاً شبیه اقداماتی است که داعش در عراق و سوریه به دنبال اجرای آن است و با انجام کارهای خلاف شرع در بروز چهره خشن از اسلام تلاش می‌کند.»

احمد بخشایش اردستانی، دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در آن زمان گفته بود که «قطعاً بسیجی‌ها و حزب‌اللهی‌های ما این کار را انجام نمی‌دهند.»

پس از گذشت مدت‌ها بالاخره در مهرماه سال ۹۴ حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور، از دستگیری «فردی که بیشترین دلایل و مدارک علیه او در دست بود»، در رابطه با اسیدپاشی‌های سال ۹۳ اصفهان خبر داد.

آقای ذوالفقاری حدود دو ماه پس از اسیدپاشی‌های اصفهان گفته بود که ۱۹۱ هزار نفر در این رابطه بررسی شده‌اند. او در رابطه با بازداشت این فرد نیز گفته بود که «این مظنون تا حدود زیادی به متهم اصلی نزدیک بوده و از طرف قربانیان حادثه نیز شناسایی شده‌است».

وی در پاسخ به این پرسش که آیا اسیدپاشی‌های اصفهان سازمان یافته بودند؟ نیز گفته که «نمی‌شود قضاوت نهایی کرد اما شواهد به دست آمده نشان می‌دهد که همه این اسیدپاشی‌ها توسط یک نفر انجام شده و بنابراین سازمان‌یافتگی آن تأیید نمی‌شود.»

پیدانشدن متهم یا متهمان این اسیدپاشی‌ها در حالی است که ناصر جورکش، پدر سهیلا جورکش، از «قربانیان» اسیدپاشی‌های اصفهان، آبان ماه ۹۳ گفته بود پلیس با استفاده از دوربین‌های ترافیکی به راحتی می‌تواند «دو موتورسوار» عامل این اسیدپاشی را ردیابی کند.

به گفته آقای جورکش، غیر از دوربین‌های ترافیکی، یک ایستگاه آتش‌نشانی خیابان محل حادثه هم دوربین مداربسته دارد و پلیس می‌تواند از فیلم این دوربین مداربسته نیز استفاده کند.

رسول زرگرپور، استاندار پیشین اصفهان از وجود «فیلم‌هایی» در ارتباط با اسیدپاشی‌های اصفهان خبر داده بود که به گفته او «نشان می‌دهد» عامل اسیدپاشی‌های اصفهان «مشکلات روانی» دارد.

شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، چندی پیش، فرمان «آتش به اختیار» رهبر ایران را «شلیک به قانون» خوانده و گفته است که این موضوع پیش از این نیز «در خفا وجود داشت» و «قتل‌های زنجیره‌ای، قتل تعدادی از بهائیان، اسیدپاشی‌های اصفهان و قتل‌های سریالی زنان در مشهد» از جمله آنها است.

XS
SM
MD
LG