شورای امنیت سازمان ملل تشکیل جلسه میدهد
سوئیس به عنوان رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد ساعاتی پس از حمله موشکی ایران به اسرائیل اعلام کرد که این شورا روز چهارشنبه ۱۱ مهر برای بررسی تحولات اخیر خاورمیانه تشکیل جلسه خواهد داد.
بلینکن حمله ایران به اسرائیل را «کاملا غیرقابل قبول» خواند
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، حمله موشکی ایران به اسرائیل را اقدامی «کاملا غیرقابل قبول» خواند و تاکید کرد که «تمام جهانیان باید آن را محکوم کنند».
آقای بلینکن گفت که ایران در این حمله «حدود ۲۰۰ موشک بالستیک» به اسرائیل شلیک کرد.
وی افزود: اسرائیل «به طور موثری این حمله را دفع کرد».
اظهارات آنتونی بلینکن در وزارت خارجه ایالات متحده و پیش از دیدار با همتای هندی وی بیان شدها ست.
پنتاگون: ایران دو برابر حمله فروردین موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کرد
وزارت دفاع آمریکا میگوید ایران در حمله سهشنبه حدود دو برابر تعداد موشکهای بالستیکی که در حمله اواخر فروردین به سمت اسرائیل شلیک کرد، استفاده کرده است.
پت رایدر، سخنگوی پنتاگون، این مطلب را ساعتی بعد از حمله به خبرنگاران گفت.
ایران در حمله روز ۲۶ فروردین، علاوه بر موشکهای بالستیک از پهپادها و موشکهای کروز نیز بهره برده بود.
آقای رایدر همچنین خبر داد دو ناوشکن آمریکایی بیش از ده موشک دفاعی برای رهگیری و منهدم کردن موشکهای پرتابشده از سمت ایران به کار برده است.
او گفت سایر نیروها و امکانات آمریکا در مقابله با این حمله موشکی ایران وارد عمل نشده است.
کشورهای غربی حمله ایران به اسرائیل را محکوم کردند
در ادامه واکنشها به حمله ایران با موشکهای بالستیک به اسرائیل، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا این حمله را «غیر قابل قبول» خواند و گفت همه جهان باید این اقدام را محکوم کند.
پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، هم به شکل جداگانه این حمله را محکوم کرد و از ایران خواست از حملات بیشتر توسط خودش یا گروههای نیابتیاش خودداری کند.
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، نیز گفته است حمله موشکی ایران به اسرائیل را «به شدیدترین وجه ممکن» محکوم میکند.
او در ادامه تصریح کرد ایران با حملات خود منطقه را بیشتر به ورطه نابودی میکشاند.
میشل بارنیه، نخستوزیر فرانسه، با محکوم کردن حمله ایران به اسرائیل گفته است این کشور نگران افزایش تنشها در خاورمیانه در پی حمله موشکی ایران است.
کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا نیز اقدام موشکی ایران علیه اسرائیل را «به شدیدترین وجه» محکوم کرده و بر «تعهد بیخدشه» بریتانیا از اسرائیل تاکید کرده است.
همچنین پدرو سانچز، نخستوزیر اسپانیا، حمله ایران به اسرائیل را محکوم و خواستار پایان دادن به «مارپیچ خشونت» در خاورمیانه شد.
خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه این کشور، نیز گفته است دولت مادرید با همه بازیگران منطقه، بخصوص اسرائیل، برای تشویق آنها به خویشتنداری و احتراز از تشدید تنشها تماسها را آغاز کرده است.
پزشکیان خطاب به نتانیاهو: با ایران وارد درگیری نشوید
مسعود پزشکیان با انتشار پستی در شبکه ایکس حمله موشکی ایران به اسرائیل در شامگاه سه شنبه دهم مهر را «اقدام در دفاع از منافع و اتباع ایرانی» خواند.
رئیسجمهور ایران هدف از این حمله را «صلح و امنیت برای ایران و منطقه» توصیف کرد.
او خطاب به نخستوزیر اسرائیل نوشت: «ایران جنگطلب نیست اما در برابر هر تهدیدی قاطعانه میایستد. این تنها گوشهای از توان ماست. با ایران وارد درگیری نشوید.»
مشاور امنیت ملی کاخ سفید: حمله موشکی ایران عواقبی وخیم خواهد داشت
مشاور امنیت ملی کاخ سفید حمله موشکی بالستیک ایران به اسرائیل را به عنوان «تشدید تنش فوقالعاده» محکوم کرد و گفت به نظر میرسد که اسرائیل این حمله را بدون هیچ تلفاتی ناکام گذاشته است.
جیک سالیوان به خبرنگاران گفت: «ما روشن ساختهایم که این حمله عواقبی خواهد داشت، عواقبی وخیم، و ما با اسرائیل در این مورد همکاری خواهیم کرد».
او در عین حال گفت که دولت جو بایدن همچنان وضعیت را رصد میکند و در ارتباط با پاسخ دادن، با اسرائیلیها رایزنی خواهد کرد.
آقای سالیوان همچنین گفت که دولت آمریکا مرگ گزارش شده یک شهروند فلسطینی در کرانه باختری بر اثر حمله ایران را دنبال میکرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفت که ایران برای حمله موشکی به خاک اسرائیل باید متحمل «عواقبی» شود و ایالات متحده در این زمینه با مقامهای اسرائیل هماهنگ خواهد کرد.
متیو میلر به خرنگاران گفت: «من نمیخواهم امروز وارد جزئیات این عواقب شوم، اما در مورد آن با همتایان اسرائیلی خود هماهنگ خواهیم بود».
نماینده اسرائیل در سازمان ملل: ایران منتظر «پاسخ شدید» باشد
در پی حمله موشکی ایران به اسرائیل، دنی دانون، نماینده این کشور در سازمان ملل، هشدار داد ایران منتظر یک پاسخ «شدید» باشد.
او با انتشار پیامی در شبکه ایکس گفت همانطور که ما قبلا به جامعه جهانی گفتهایم، هر دشمنی که به اسرائیل حمله کند باید منتظر واکنش سخت باشد.
پیشتر نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز هشدار داده بود واکنش اسرائیل به حمله موشکی جمهوری اسلامی«پاسخ متعاقب و کوبنده» ایران را در پی خواهد داشت.
این بیانیه حمله موشکی ایران به اسرائیل را «پاسخ منطقی، عقلانی و قانونی» به اقدامات اسرائیل خواند.
ایران شامگاه سهشنبه اسرائیل را با حدود ۱۸۰ موشک مورد هدف قرار داد.
بریتانیا اقدامات ایران را «کاملاً» محکوم کرد
دفتر نخستوزیر بریتانیا شامگاه سهشنبه اعلام کرد که کییر استارمر اقدامات ایران در حمله موشکی به اسرائیل را «کاملاً محکوم میکند» و خواستار کاهش تنش در سراسر منطقه شد.
شبکه تلویزیونی اسکاینیوز پیشتر گزارش داده بود که نخستوزیر بریتانیا با بنیامین نتانیاهو، همتای اسرائیلی خود، و ملک عبدالله، پادشاه اردن، گفتگو کرده است.
ارتش اسرائیل: ایران ۱۸۰ موشک بالستیک شلیک کرد
ارتش اسرائیل به شکل رسمی اعلام کرد ایران شامگاه سهشنبه حدود ۱۸۰ موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کرد.
در بیانیه ارتش اسرائیل آمده که حدود ۱۸۰ موشک که از ایران به قلمروی اسرائیل شلیک شده بود، «شناسایی شد».
در این بیانیه همچنین آمده «تعداد زیادی» از این موشکها رهگیری و منهدم شد.
نیروی نظامی اسرائیل همچنین خبر داده که آمریکا در شناسایی تهدید ایران و رهگیری برخی از این موشکها مشارکت داشته است.
بر اساس این گزارش، چند انفجار و برخورد «منفرد و دورافتاده» در مناطق مرکزی و جنوبی اسرائیل رخ داده است.
دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، نیز اعلام کرد اسرائیل پس از این حمله به فعالیت با «ظرفیت کامل» ادامه خواهد داد و «امشب به حملات قوی در خاورمیانه مانند یک سال گذشته ادامه میدهیم».
رسانههای اسرائیلی از مجروح شدن جزئی دو نفر بر اثر این حملات خبر دادهاند، در حالی که دستکم یک فلسطینی در کرانه باختری بر اثر سقوط قطعات یکی از موشکهای ایران کشته شده است.