واکنش سناتورهای آمریکایی به حملات موشکی ایران به اسرائیل
سناتور لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه از کارولینای جنوبی، خواستار واکنش « قاطع» ایالات متحده به حمله موشکی ایران به اسرائیل شد.
گراهام در بیانیهای گفت: «حمله موشکی به اسرائیل باید نقطه شکست باشد و من از دولت بایدن میخواهم که با هماهنگی اسرائیل واکنشی قاطع نشان دهد و از ظرفیتهای تهران در صنعت نفت آغاز کند.»
سناتور مارک روبیو سناتور ایالت فلوریدا هم حمله ایران به اسرائیل یک «اشتباه محاسباتی بسیار خطرناک» نامید و گفت که اسرائیل میتواند مستقیماً حکومت ایران را هدف قرار دهد و صدمات شدیدی به آن وارد کند.
این سناتور جمهوریخواه در ادامه تاکید کرد که در آینده احتمالا شاهد واکنش اسرائیل به این حملات خواهیم بود.
سناتور جونی ارنست از ایالت آیووا هم حمله موشکی دهم مهر ماه تهران را نتیجه سالها «مماشات» دولت بایدن با حکومت ایران دانسته است.
مشابه این اظهارات را پته ریکتز سناتور ایالت نبراسکا نیز عنوان کرده است. او با اشاره به اینکه ایران تنها شعار «مرگ بر اسرائیل» سر نمی دهد و شعار «مرگ بر آمریکا» هم سر میدهد، حمله تهران به اسرائیل را حاصل «اهمالکاری» دولت بایدن در قبال ایران دانست و خواستار حمایت قاطع واشینگتن از اسرائیل شد.
همچنین مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، با اشاره به اینکه مجلس نمایندگان در جریان حملات ایران به اسرائیل قرار گرفته از مردم آمریکا خواست که برای اسرائیل دعا کنند.
کامالا هریس: ایران نیروی خطرناک و بیثباتکننده در خاورمیانه است
کامالا هریس، نامزد دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، گفت که از فرمان جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، برای رهگیری موشکهای ایرانی کاملا حمایت میکند.
خانم هریس شامگاه سهشنبه متعاقب حمله موشکی ایران به اسرائیل گفت: «برایم روشن است که ایران یک نیروی خطرناک و بیثباتکننده در خاورمیانه است.»
وی افزود: «من همواره تلاش میکنم اطمینان یابم که اسرائیل از توانایی دفاع از خود در برابر ایران و شبهنظامیان تروریست مورد حمایت ایران برخوردار باشد.»
اتحادیه اروپا حمله ایران به اسرائیل را محکوم کرد
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرد که این اتحادیه «به شدیدترین وجه ممکن» حمله موشکی ایران به اسرائیل را محکوم میکند.
آقای بورل با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این چرخه خطرناک حمله و اقدام تلافیجویانه خطر این را دارد که شرایط از کنترل خارج شود و اکنون به «آتشبسی فوری در سراسر منطقه» نیاز است.
این مقام اروپایی در نهایت تاکید کرد که اتحادیه اروپا خود را کاملا متعهد به به همکاری برای ممانعت از وقوع جنگ منطقهای میداند.
نتانیاهو: ایران اشتباه بزرگی مرتکب شد
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، حمله موشکی ایران به این کشور را ناکام توصیف کرد و وعده تلافی داد.
آقای نتانیاهو در ابتدای یک نشست سیاسی – امنیتی گفت: «ایران امشب یک اشتباه بزرگ مرتکب شد و تاوان آن را خواهد پرداخت. حکومت ایران عزم راسخ ما را در دفاع از خود درک نمیکند و قاطعیت ما را در انتقام از دشمنانمان نمیفهمد.» (یحیی) سنوار و (محمد) ضیف آن را نفهمیدند. (حسن) نصرالله و محسن (فواد شکر، فرمانده ارشد حزبالله) آن را نفهمیدند، و به نظر میرسد که در تهران نیز کسانی هستند که آن را نمیفهمند. آنها اما خواهند فهمید.»
وی افزود: «بر سر همان اصلی هستیم که تعیین کردهایم، یعنی اگر کسی به ما حمله کند، ما به او حمله خواهیم کرد. این اصل در هر جایی که ما در آن با محور شر مبارزه میکنیم، مصداق دارد. در مورد کرانه باختری صادق است، در مورد غزه مصداق دارد، لبنان، یمن، سوریه، و همین اصل در مورد ایران نیز برقرار است.»
نخست وزیر اسرائیل در نهایت گفت: «امروز بیشتر از هر زمان دیگر، نیروهای نور در جهان باید متحد شوند و با یکدیگر علیه حکومت تاریک آیتاللهها که منشاء ترور و شرارت در منطقه هستند، اقدام کنند. نیروهای نور باید در کنار اسرائیل بایستند. انتخاب هیچگاه به حد امروز روشن نبوده است؛ انتخاب میان خودکامگی و آزادی، میان برکت یا لعن.»
در واکنشی جداگانه نیز سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد گفت که ایران به زودی نتیجه اقدامات خود را خواهد داد و واکنش اسرائیل به ان دردناک خواهد بود.
شورای امنیت سازمان ملل تشکیل جلسه میدهد
سوئیس به عنوان رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد ساعاتی پس از حمله موشکی ایران به اسرائیل اعلام کرد که این شورا روز چهارشنبه ۱۱ مهر برای بررسی تحولات اخیر خاورمیانه تشکیل جلسه خواهد داد.
بلینکن حمله ایران به اسرائیل را «کاملا غیرقابل قبول» خواند
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، حمله موشکی ایران به اسرائیل را اقدامی «کاملا غیرقابل قبول» خواند و تاکید کرد که «تمام جهانیان باید آن را محکوم کنند».
آقای بلینکن گفت که ایران در این حمله «حدود ۲۰۰ موشک بالستیک» به اسرائیل شلیک کرد.
وی افزود: اسرائیل «به طور موثری این حمله را دفع کرد».
اظهارات آنتونی بلینکن در وزارت خارجه ایالات متحده و پیش از دیدار با همتای هندی وی بیان شدها ست.
پنتاگون: ایران دو برابر حمله فروردین موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کرد
وزارت دفاع آمریکا میگوید ایران در حمله سهشنبه حدود دو برابر تعداد موشکهای بالستیکی که در حمله اواخر فروردین به سمت اسرائیل شلیک کرد، استفاده کرده است.
پت رایدر، سخنگوی پنتاگون، این مطلب را ساعتی بعد از حمله به خبرنگاران گفت.
ایران در حمله روز ۲۶ فروردین، علاوه بر موشکهای بالستیک از پهپادها و موشکهای کروز نیز بهره برده بود.
آقای رایدر همچنین خبر داد دو ناوشکن آمریکایی بیش از ده موشک دفاعی برای رهگیری و منهدم کردن موشکهای پرتابشده از سمت ایران به کار برده است.
او گفت سایر نیروها و امکانات آمریکا در مقابله با این حمله موشکی ایران وارد عمل نشده است.
کشورهای غربی حمله ایران به اسرائیل را محکوم کردند
در ادامه واکنشها به حمله ایران با موشکهای بالستیک به اسرائیل، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا این حمله را «غیر قابل قبول» خواند و گفت همه جهان باید این اقدام را محکوم کند.
پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، هم به شکل جداگانه این حمله را محکوم کرد و از ایران خواست از حملات بیشتر توسط خودش یا گروههای نیابتیاش خودداری کند.
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، نیز گفته است حمله موشکی ایران به اسرائیل را «به شدیدترین وجه ممکن» محکوم میکند.
او در ادامه تصریح کرد ایران با حملات خود منطقه را بیشتر به ورطه نابودی میکشاند.
میشل بارنیه، نخستوزیر فرانسه، با محکوم کردن حمله ایران به اسرائیل گفته است این کشور نگران افزایش تنشها در خاورمیانه در پی حمله موشکی ایران است.
کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا نیز اقدام موشکی ایران علیه اسرائیل را «به شدیدترین وجه» محکوم کرده و بر «تعهد بیخدشه» بریتانیا از اسرائیل تاکید کرده است.
همچنین پدرو سانچز، نخستوزیر اسپانیا، حمله ایران به اسرائیل را محکوم و خواستار پایان دادن به «مارپیچ خشونت» در خاورمیانه شد.
خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه این کشور، نیز گفته است دولت مادرید با همه بازیگران منطقه، بخصوص اسرائیل، برای تشویق آنها به خویشتنداری و احتراز از تشدید تنشها تماسها را آغاز کرده است.