ارتش اسرائیل میگوید چندین فروند راکت و پهپاد را رهگیری کرده است
ارتش اسرائیل اعلام کرد که ۱۰ فروند پرتابه را که از لبنان به سوی این کشور شلیک شده بود، رهگیری کرده است، رخدادی که منجر شد تا آژیرهای خطر در منطقه میرون، واقع در شمال اسرائیل، به صدا دربیاید.
بیانیه ارتش اسرائیل میگوید که برخی از پرتابههای شلیک شده از لبنان نیز «در نواحی خالی» فرود آمدهاند.
گزارشی درباره تلفات یا مجروحان احتمالی این حملات هنوز منتشر نشده است.
خبرگزاری رویترز همچنین به نقل از ارتش اسرائیل نوشته که نیروهای این کشور یک فروند پهپاد را بر فراز مدیترانه، به فاصله دهها کیلومتری سواحل مرکزی اسرائیل، رهگیری و سرنگون کردهاند.
رئیس پنتاگون: برای مواجهه با تهدیدهای ایران و گروههای مورد حمایتش آمادگی داریم
لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، در تماس با همتای اسرائیلی خود، یوآو گالانت تاکید کرد که واشینگتن از حق اسرائیل برای دفاع از خود «در برابر ایران، حزبالله لبنان، حماس، حوثیها و دیگر سازمانهای تروریستی مورد حمایت ایران» حمایت میکند.
بنابر اعلام پنتاگون، وزیر دفاع ایالات متحده افزود که آمریکا برای دفاع از نیروهای خود و شرکا و متحدانش «در مواجهه با تهدیدات ایران و سازمانهای تروریستی مورد حمایت ایران» از آمادگی خوبی برخوردار است.
کاخ سفید: عملیات زمینی محدود اسرائیل در لبنان در راستای حق دفاع از خود است
شورای امنیت ملی کاخ سفید در بیانیهای تصریح کرد که عملیات محدود اسرائیل برای نابودی زیرساختهای حزبالله در مناطق مرزی لبنان در راستای حق اسرائیل برای دفاع از خود و بازگرداندن ساکنان شمال این کشور به خانههایشان است.
کاخ سفید در عین حال هشدار داده است که گسترش این عملیات یک «مخاطره» و ریسک است و «راه حل دیپلماتیک تنها راه دستیابی به ثبات پایدار در امتداد مرز اسرائیل با لبنان است».
در بیانیه سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید همچنین تاکید شده است که واشینگتن از حق اسرائیل برای دفاع از خود «در برابر حزبالله و همه گروههای تروریستی مورد حمایت ایران» حمایت میکند.
هشدار وزیر دفاع آمریکا به ایران
لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، روز دوشنبه پس از آغاز «حملات زمینی هدفمند» اسرائیل به حزبالله، از یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، برای «تخریب زیرساختهای تهاجمی» حزبالله در مرز با لبنان حمایت کرد.
آقای آستین همچنین به ایران در مورد «پیامدهای جدی» در صورت حمله مستقیم به اسرائیل در پاسخ به حملات ارتش اسرائیل به گروه شبهنظامی مورد حمایت تهران، هشدار داد.
وی پس از گفتوگو با گالانت در بیانیهای که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد، گفت: «ما در مورد ضرورت تخریب زیرساختهای حمله در امتداد مرز توافق کردیم تا اطمینان حاصل شود که حزبالله لبنان نمیتواند حملات مشابه ۷ اکتبر را علیه ساکنان شمال اسرائیل انجام دهد.»
لوید آستین موضع کاخ سفید را مبنی بر اینکه «یک راه حل دیپلماتیک برای اطمینان از ایمنی غیرنظامیان در هر دو طرف مرز لازم است» تکرار کرد.
وزیر دفاع ایالات متحده گفت: «من پیامدهای جدی برای ایران در صورت تصمیم ایران برای حمله نظامی مستقیم علیه اسرائیل را مجدداً تأکید کردم.»
او تأکید کرد: «ایالات متحده برای دفاع از پرسنل، شرکا و متحدان آمریکایی در مواجهه با تهدیدات ایران و سازمانهای تروریستی مورد حمایت ایران، در موقعیت خوبی قرار دارد و مصمم است از سوءاستفاده هر بازیگری از تنشهای بهوجودآمده، یا گسترش درگیری جلوگیری کند.»
تعداد نظامیان آمریکا در منطقه به ۴۳ هزار نفر افزایش مییابد
ایالات متحده اعلام کرد برای تقویت امنیت و دفاع احتمالی از اسرائیل، چند هزار نیروی دیگر را به خاورمیانه اعزام میکند. این اعلام پنتاگون پس از آن صورت میگیرد که اسرائیل حملات محدودی را از مرز به لبنان آغاز کرده است.
با اضافه شدن این نیروها، تعداد کل سربازان آمریکایی در منطقه به ۴۳ هزار نفر خواهد رسید.
سخنگوی پنتاگون، سابرینا سینگ، به خبرنگاران گفت که افزایش حضور نظامی شامل چندین اسکادران جنگنده و هواپیمای تهاجمی خواهد بود.
پرسنل اضافی شامل اسکادرانهای جنگندههای اف-۱۵ای، اف-۱۶ و اف-۲۲ و هواپیماهای تهاجمی اِی-۱۰ و پرسنل مورد نیاز برای پشتیبانی از آنها میشود. قرار بود این جتها به صورت چرخشی جایگزین اسکادرانهای موجود شوند. در عوض، هم اسکادرانهای موجود و هم اسکادرانهای جدید در جای خود باقی خواهند ماند تا قدرت هوایی موجود را دو برابر کنند.
روز یکشنبه، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که بهطور موقت گروه ضربتی ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن و جناح هوایی آن را در منطقه تمدید میکند. یک مقام آمریکایی گفت که این تمدید حدود یک ماه خواهد بود.
یک ناو هواپیمابر دیگر یعنی یواساس هری اس ترومن، هفته گذشته ویرجینیا را ترک کرد و در حال حرکت به سمت دریای مدیترانه است تا حضور دو ناو آمریکایی در منطقهای وسیعتر را تسهیل کند.
ادعای حوثیها: به مقر ارتش اسرائیل در تلآویو حمله پهپادی کردیم
سخنگوی نظامی حوثیهای یمن ادعا کرد که مقر ارتش اسرائیل در تلآویو را با پهپاد هدف حمله قرار داده است.
این ادعا پس از آن مطرح میشود که ارتش اسرائیل، یکشنبه هشتم مهر، اعلام کرد در پاسخ به حمله موشکی اخیر حوثیها به این کشور، به مواضع آنها در بندر حُدیده یمن حمله کرده است.
به گفته ارتش اسرائیل، در این حمله نیروگاه و زیرساختهایی هدف قرار گرفتند که حوثیها از طریق آنها سلاحهای ایرانی را به منطقه منتقل میکنند یا برای مقاصد نظامی مورد استفاده قرار میدهند.
شیعیان حوثی در یمن از گروههای نیابتی جمهوری اسلامی محسوب میشوند و از آغاز جنگ غزه بهشماری از کشتیهای تجاری حمله کردهاند.
در همین حال سازمان امنیت و تجارت دریایی بریتانیا که زیر نظر نیروی دریایی این کشور فعالیت میکند نیز از حمله به یک کشتی تجاری در سواحل یمن خبر داد.
بر اساس این گزارش، این کشتی در ۶۴ مایلی بندر حدیدهٔ یمن و توسط یک پهپاد بدون سرنشین هدف حمله قرار گرفته است.
خبرگزاری رویترز با این حال نوشته که به سرنشینان این کشتی آسیبی وارد نشده و آنها به محلی امن منتقل شدهاند.
درگیریهای شدید در جنوب لبنان
بر اساس گزارش رویترز، ارتش اسرائیل اعلام کرده که طی روز سهشنبه، درگیریهای شدیدی بین چتربازان و تکاوران اسرائیلی با نیروهای حزبالله در جنوب لبنان رخ داده است.
این عملیات از شب دوشنبه آغاز شده و شامل نیروهای ویژهای بوده که دو هفته قبل از نوار غزه به جبهه شمالی منتقل شده بودند.
ارتش اسرائیل همچنین گفته که نیروهای زمینی با پشتیبانی نیروی هوایی و توپخانه، عملیات «محدود، محلی و هدفمند» را در روستاهای جنوب لبنان انجام دادهاند که تهدیدی مستقیم برای جوامع شمالی اسرائیل به حساب میآیند.
به گفته دو منبع امنیتی لبنانی، یگانهای اسرائیلی شبانه برای انجام عملیات شناسایی و تجسسی وارد لبنان شدهاند. در مقابل، حزبالله اعلام کرده که با حملات موشکی و توپخانهای به مواضع نیروهای اسرائیلی در داخل اسرائیل پاسخ داده است.
حملات هوایی اسرائیل به لبنان همچنان ادامه دارد و طبق گفته مقامات لبنانی، تاکنون این حملات باعث کشته شدن «حدود هزار نفر و آواره شدن یک میلیون نفر» شده است.
نامور حقیقی: ایران تا حدود زیادی بازی با کارت حزبالله را از دست داده است
در میانه تشدید نگرانیها در خاورمیانه و غرب از عواقب گسترش بحران نظامی میان اسرائیل و گروه حزبالله لبنان پس از کشته شدن دبیرکل مهمترین بازوی نیابتی جمهوری اسلامی، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه گفت که نیازی به اعزام نیروهای کمکی و داوطلب از سوی ایران به لبنان نیست.
کشته شدن حسن نصرالله بعد از سفر مسعود پزشکیان، رئیسجمهور اسلامی ایران، به نیویورک و رایزنیهای او و دیگر مقامات ایرانی با مقامات غربی صورت گرفت. ایران چه گزینههایی دارد و سیاستبازدارندگی ایران در شرایط فعلی چه معنی میدهد؟
این پرسشها را از علیرضا نامور حقیقی، تحلیلگر سیاسی ساکن کانادا، پرسیدیم.
نیاز به صدها میلیون دلار کمک به آوارگان لبنانی
آژانس سازمان ملل متحد اعلام کرد که به دنبال بیش از ۴۰۰ میلیون دلار برای کمک به آوارگان لبنانی است.
نخستوزیر لبنان و هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل در لبنان روز سهشنبه اعلام کردند که فراخوانی فوری برای جمعآوری ۴۲۶ میلیون دلار برای بسیج منابع فوری برای غیرنظامیان آسیبدیده از تشدید درگیریها و بحران انسانی ناشی از آن در لبنان، آغاز کردهاند.
ارتش اسرائیل از ساکنان بیش از ۲۰ ناحیه در لبنان خواست تا فوراً محل را تخلیه کنند
آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل، در بیانیهای در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که ارتش اسرائیل روز سهشنبه از ساکنان بیش از ۲۰ ناحیه در جنوب لبنان خواسته است تا بلافاصله منطقه را ترک کنند.
منابع ارتش اسرائیل گفتهاند که این هشدار مربوط به حدود ۳۰ دهکده در این نواحی میشود که ارتش اسرائیل خواستار جابهجایی فوری ساکنان آنها به پشت رود «الاولی» است تا در تبادل آتش «و استفاده حزبالله از ساکنان به عنوان سپر انسانی» آسیب نبینند.
این در حالی است که نیروی حافظ صلح سازمان ملل متحد در جنوب لبنان روز سهشنبه هشدار داد که هرگونه عبور از مرز به معنای نقض حاکمیت لبنان خواهد بود.
از سویی دیگر، وزارت خارجه ترکیه روز سهشنبه در بیانیهای نوشت که «عملیات زمینی اسرائیل در لبنان، تلاشی غیرقانونی برای اشغال است که حاکمیت ارضی لبنان را نقض میکند و این عملیات باید فوراً متوقف شود و اسرائیل از لبنان عقبنشینی کند.»
چتربازان، تکاوران و یگانهای زرهی اسرائیل در آغاز تهاجم زمینی به جنوب لبنان، حملاتی را انجام دادند که به درگیریهای شدید با شبهنظامیان حزبالله منجر شده است.
وزارت خارجه ترکیه در بیانیه خود نوشت که این حمله اسرائیل امنیت و ثبات کشورهای منطقه را نیز تهدید میکند و «احتمال زیادی» وجود دارد که موج جدیدی از مهاجران از این درگیریها شکل بگیرد. این وزارتخانه از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا «اقدامات لازم» را بر اساس قوانین بینالمللی انجام دهد.