بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در آستانه سفر خود به بریتانیا در روز پنجشنبه، ۱۴ شهریورماه، چنین نظر داد که اکنون «زمان افزایش فشار بر ایران است، نه وقت گفتوگو و مذاکره».
او کمتر از یک روز پس از آن اظهار نظر میکند که ایالات متحده تحریمهای تازهای را برای نیروی قدس سپاه، شاخه برونمرزی سپاه پاسداران، تعیین کرد و در مقابل ایران سومین گام از کنارهگیری از برجام را برداشت.
روز چهارشنبه در همین بحبوحه بود که خبر رسید نخست وزیر اسرائیل در سفری غیرمنتظره قرار است به لندن رفته و با دستکم دو مقام بریتانیایی و آمریکایی دیدار کند.
پیشتر خبرگزاری آلمان به نقل از بیانیه دفتر نخست وزیر اسرائیل خبر داده بود که قرار است آقای نتانیاهو در لندن با بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، و مارک اِسپر، وزیر دفاع آمریکا، درباره مسائل منطقه، نیازهای امنیتی و از جمله آن چه «مقابله با تجاوز و اقدامات تروریستی ایران» خوانده شده گفتوگو کند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بنیامین نتانیاهو در آغاز سفر خود به لندن با اشاره به «اقدامات خصمانه» جمهوری اسلامی در عرصه کشتیرانی بینالمللی و همچنین تلاش در راه «حملات مرگبار» به اسرائیل زمان را برای تحریمهای بیشتر علیه تهران مناسب دانسته است.
این خبرگزاری مینویسد که نخست وزیر اسرائیل همچنین به نقض «پیوسته» برجام توسط تهران اشاره کرده است.
به گفته آقای نتانیاهو، این مسائل «در هر زمانی، اما بهویژه در حال حاضر برای اسرائیل مسائل مهمی است».
به گفته عدهای از تحلیلگران، ملاقات با رهبران جهان بخشی از کارزار تبلیغاتی بنیامین نتانیاهو برای حضور قدرتمندتر در انتخابات آینده اسرائیل در دو هفته آینده است.
سفر این مقام عالیرتبه اسرائیلی یک روز پس از آن رخ میدهد که در ادامه سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ، برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، روز چهارشنبه، ۱۳ شهریورماه، اعلام کرد که دولت آمریکا یک «شبکه انتقال دریایی نفت» تحت «هدایت سپاه قدس»، شاخه برونمرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، را تحریم میکند.
تنها ساعاتی بعد، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، که پیشتر خبر از آغاز قریبالوقوع سومین گام از کنارهگیری از برجام داده بود، اجرایی شدن این گام را رسما اعلام کرد.
این همان چیزی است که نخست وزیر اسرائیل به عنوان نقض «پیوسته» برجام از آن یاد کرده است.
جمهوری اسلامی از ۱۸ اردیبهشت سال جاری، ۹۸، دو مهلت ۶۰ روزه به طرفهای اروپایی برای نجات برجام داده و در هر مرحله برخی از تعهدات اتمیاش ذیل برجام را متوقف کرده است.
در مرحله اول ایران اعلام کرد که دیگر به محدودیت ذخیره اورانیوم غنیسازی که ۳۰۰ کیلوگرم است پایبند نخواهد بود. در گام دوم نیز غنیسازی را از سطح ۳.۶۷ درصد به ۴.۵ درصد افزایش داد.
با این حال دولت روحانی یک سال پس از آن دست به این اقدام زد که دونالد ترامپ رسما از خروج از برجام خبر داد که امضای باراک اوباما را بر خود دارد.