«مقامات رسمی اسرائیل» به رسانهها گفتهاند که معتقدند عامل بروز سانحه در یک کشتی باربری اسرائیلی در نزدیکی دریای عمان، جمهوری اسلامی ایران بوده است.
در همین حال رسانههای اسرائیلی فاش کردهاند که کشتی متعلق به رامی اونگار، یک دوست نزدیک رئیس موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل است.
از آقای اونگار در کشورش به عنوان یک «غول کشتیرانی» در امور بازرگانی نام برده میشود.
مالک کشتی اما ارتباطی میان بروز این سانحه با اسرائیلی بودن خود قائل نشده و این رویداد را بخشی از ادامه تنش میان ایران و آمریکا دانسته است.
کشتی «اموی هلیوس رِی»، در مالکیت کمپانی «هلیوس رِی» متعلق به رامی اونگار، که زیر پرچم باهاما حرکت میکرد، ده دقیقه پس از بامداد روز جمعه، هشتم اسفند (به وقت ایران) بر اثر یک سانحه مشکوک در دو نقطه در بدنه سوراخ شد.
در این سانحه که در حوزه بیرونی آبهای دریای عمان و در نزدیکی دریای عرب رخ داد، کسی از ۲۸ خدمه آسیب ندید. خسارت وارده به کشتی بسیار جزئی ارزیابی شده و تاثیری در حرکت آن ایجاد نکرده اما کشتی ناچار به بازگشت به سوی یکی از بنادر نزدیک برای تعمیر شد.
شبکه ۱۳ تلویزیون و رسانه کان اسرائیل جمعه شب به نقل از «مقامات رسمی» کشورشان گفتند ایران را عامل حمله میدانند، اما مستنداتی برای این ارزیابی خود ارائه نکردهاند.
اسرائیل و ایران دشمنان سرسخت منطقهای هستند که معمولا یکدیگر را به بسیاری از رویدادهای مرتبط با خود متهم میکنند.
اما شرکت امنیت دریایی «دریاد گلوبال» نیز «احتمال قوی» داده که این رویداد یک «اقدام نظامی ایرانی» باشد.
«مقامات رسمی اسرائیل» در گفتوگو با رسانههای کشورشان همچنین احتمال دادهاند که شلیک راکت عامل سانحه باشد، نه انفجار مین دریایی.
یک «مقام امنیتی» آمریکایی نیز به رویترز گفته بود که انفجار در سطح آب روی داد، نه زیر آب.
مالک کشتی به سایت واینت گفت تنها پس از لنگر انداختن آن میتوان گفت که راکت سبب سانحه بوده یا مین.
رامی اونگار افزوده است تصور نمیکند که اسرائیلی بودن وی به عنوان مالک کشتی انگیزه این رویداد باشد اما انتظار دارد که منابع امنیتی اسرائیلی در تحقیقات مشارکت کنند.
وی ادامه تنش میان ایران و آمریکا را انگیزه حمله به کشتیهای غربی در آبهای این بخش از جهان دانسته است.
آقای اونگار، ۷۴ ساله، اظهار داشته که این نخستین سانحه برای یکی از کشتیهای او در طول چند دهه کارش در عرصه کشتیرانی بینالمللی است.
جمهوری اسلامی ایران به وقوع این رویداد در نزدیکی تنگه هرمز واکنش نشان نداده است.
در همین حال سایت «مشرقنیوز» نوشتهای از علیرضا تقوینیا، یک تحلیلگر، را بازنشر کرده که میگوید: «دست هستههای مقاومت در نقاط حساس و آبراههای مهم برای ضربه زدن به منافع رژیم صهیونیستی (اسرائیل) کاملا باز است و دریای سرخ، خلیج فارس، دریای عمان، دریای عربی و مدیترانه برای اسرائیلیها میتواند هر لحظه ناامن شود.»
خرداد سال ۱۳۹۸ در اوج تنش میان ایران با دولت وقت آمریکا، دونالد ترامپ، در حوزه تنگه هرمز، چند نفتکش در آبهای دریای عمان با مینهای چسبان یا شلیک اژدر آسیب دید که ارتش و دولتمردان ارشد آمریکا، ایران را عامل آن معرفی کردند. کشورهای غربی، اسرائیل و عربستان آن زمان از موضع آمریکا حمایت کردند.