تانکهای اسرائیلی روز پنجشنبه، هفتم دی، به پیشروی خود در نواحی مرکزی نوار غزه از جمله شهر البریج و شهرکهای اطراف آن ادامه دادند.
تحت تاثیر نبردهای شدید در این منطقه تعداد زیادی از ساکنان این منطقه و آوارگانی که در هفتههای اخیر به این شهر پناه آورده بودند دوباره آواره شدهاند.
همزمان حملات هوایی اسرائیلی در اطراف بیمارستانی در مرکز شهر خان یونس، واقع در جنوب نوار غزه، تشدید شده و ساکنان شهر نگرانند که ارتش اسرائیل بهزودی یک حمله زمینی دیگر را در این شهر شروع کند.
اداره بهداشت نوار غزه که در کنترل حماس است ظهر پنجشنبه اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۱۰ فلسطینی دیگر کشته شدهاند. با احتساب این رقم، مجموع کشتههای فلسطینی از زمان شروع حملات اسرائیل به ۲۱ هزار و ۳۲۰ نفر رسیده است.
بیش از ۵۵ هزار و ۶۰۰ نفر نیز مجروح شده و تصور میشود که هزاران نفر دیگر نیز زیر آوار مدفون شده باشند.
بهرغم اصرار جامعه بینالمللی بر ضرورت برقراری آتشبس و حتی درخواست آمریکا برای محافظت از جان غیرنظامیان، ارتش اسرائیل در یک هفته گذشته عملیات زمینی خود در نوار غزه را گسترش داده است.
به نظر میرسد کانون اصلی عملیات زمینی اسرائیل در روزهای اخیر نواحی مرکزی نوار غزه است. ارتش این کشور همزمان با پیشروی، به ساکنان این مناطق دستور داده است منطقه را ترک کنند.
روز پنجشنبه دهها هزار نفر از ساکنان این منطقه از جمله شهر البریج به سوی بخشهای جنوبی و غربی نوار غزه راه افتادند.
دفتر هماهنگ کننده فعالیتهای سازمان ملل در مناطق فلسطینی در پیامی در شبکههای اجتماعی نوشت: «بیش از ۱۵۰ هزار نفر از جمله کودکان خردسال، مادرانی که نوزاد خود را در آغوش گرفتهاند و افراد سالخورده و معلول آواره شدهاند و جایی برای رفتن ندارند.»
از گفتگوی خبرگزاریها با آوارگان چنین برمیآید که بخشی از این جمعیت به سوی خان یونس در جنوب و بخش دیگری به سوی دیرالبلح، شهر کوچکی در حاشیه دریای مدیترانه در حرکت هستند.
همزمان، حملات هوایی اسرائیل به شهر خان یونس و نبرد زمینی در اطراف بیمارستان الامل در مرکز این شهر تشدید شده است.
هلال احمر فلسطین که این بیمارستان را اداره میکند و مقر آن در حوالی آن قرار دارد گفت در بمباران این نقاط ۱۰ فلسطینی کشته و دستکم ۱۲ نفر دیگر مجروح شدهاند.
ساکنان شهر میگویند ارتش اسرائیل با تشدید حملات خود قصد دارد جمعیت بیشتری را از شهر خان یونس بیرون کند.
به گفته سازمان ملل، تقریبا تمامی جمعیت نوار غزه حداقل یک بار و برخی چند بار از محل زندگی خود آواره شدهاند. فعالیت اکثر بیمارستانها متوقف شده است و سازمان جهانی بهداشت میگوید ظرفیت مراکز پزشکی و درمانی به حدود ۲۰ درصد روزهای قبل از جنگ کاهش یافته است.
مردم با مشکل بزرگ کمبود غذا و آب روبرو هستند، کمکهايی که به منطقه میرسد به گفته نهادهای امدادرسان یک چهارم نیاز واقعی است و با سرد شدن هوا بخش اعظم آوارگان ناگزیرند در چادر و سرپناههای موقت و پرازدحام زندگی کنند.
اسرائیل هنوز تاکید میکند که تا نابودی کامل حماس حملات به نوار غزه ادامه خواهد یافت و این تنها راه تضمین آزادی حدود ۱۲۵ گروگانی است که در اسارت شبهنظامیان فلسطینی هستند. اما فلسطینیان میگویند نابودی کامل حماس «ناممکن» است.
دولت مصر میگوید یک طرح سه مرحلهای برای توقف جنگ را به حماس و اسرائیل پیشنهاد کرده ولی تاکنون پاسخی دریافت نکرده است.
حامیان غربی اسرائیل نگرانند که تلفات شدید غیرنظامیان، افراطیگری را در میان فلسطینیان و کل منطقه تشدید کند.
در هفته گذشته حملات حوثیهای یمن به شناورها در دریای سرخ نگرانیها بابت امنیت کشتیرانی در منطقه را تشدید کرد و تبادل آتش بین حزبالله لبنان و ارتش اسرائیل نیز یکی دیگر از عواملی است که نگرانی از گسترش جنگ در منطقه را تشدید کرده است.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، چند هفته پیش هشدار داد که «بمباران نامحدود» نوار غزه و تلفات انسانی ناشی از آن به همدلی با اسرائیل ضربه خواهد زد.
واشینگتن تاکید میکند که ارتش اسرائیل باید به حملات تمام عیار پایان داده و عملیات خود را روی ضربات هدفمند به حماس و رهبران آن متمرکز کند.