لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۴۲

«همکاری اسرائیل» در ائتلاف نظامی برای امنیت کشتیرانی در خلیج فارس


ییسرائل کاتز گفته، این مشارکت، در چارچوب منافع اسرائیل و برای بازدارندگی ایران، ضمن تقویت روابط اسرائیل با کشورهای خلیج فارس است.
ییسرائل کاتز گفته، این مشارکت، در چارچوب منافع اسرائیل و برای بازدارندگی ایران، ضمن تقویت روابط اسرائیل با کشورهای خلیج فارس است.

ییسرائل کاتز وزیر خارجه اسرائیل گفته است کشورش «بخشی از اقدام آمریکایی در تامین امنیت کشتی‌رانی در خلیج فارس است».

به گزارش وای.نت، آقای کاتز سه‌شنبه پانزدهم مرداد در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کنست، مجلس این کشور، گفت که اسرائیل «از جنبه‌های اطلاعاتی و زمینه‌های دیگری که دارای برتری نسبی است»، در این ائتلاف حضور فعال دارد.

به گفته کاتز، این مشارکت، در چارچوب منافع اسرائیل و برای بازدارندگی ایران، ضمن تقویت روابط اسرائیل با کشورهای خلیج فارس است.

آمریکا با هدف تامین امنیت تردد کشتی‌های تجاری در آبهای منطقه در تلاش تشکیل یک ائتلاف است.

فکر تشکیل این ائتلاف پس از اقدام دو هفته پیش سپاه پاسداران ایران در توقیف نفتکش حامل پرچم بریتانیا در آبهای منطقه مطرح شد؛ ایران تاکید دارد که نفتکش «استینا ایمپرو» را به خاطر ارتکاب «تخلفات دریایی» توقیف کرد.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا از دعوت از ۶۰ کشور برای حضور در این ائتلاف خبر داده است.

آلمان، ژاپن و اسپانیا درخواست آمریکا را رد کرده و استرالیا اعلام کرده که آن را بررسی می‌کند. بریتانیا دوشنبه چهاردهم مرداد از مشارکت در این ائتلاف خبر داد، که وزیر خارجه اسرائیل آن را «مهم» نامید.

مقامات ایران در جریان سفر هفته گذشته یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان به تهران تاکید کردند که تامین امنیت خلیج فارس و دریای عمان با این دو کشور است «نه بیگانگانی که از دورها به این منطقه بیایند».

اسرائیل با داشتن ساحل در دریای سرخ و دریای مدیترانه، از خلیج فارس و آبراه راهبردی آن، هرمز، دور است.

از سخنان وزیر خارجه اسرائیل چنین برمی‌آید که مشارکت این کشور در ائتلاف از طریق حضور فعال در اشتراک اطلاعاتی با کشورهای دیگر است نه اعزام کشتی جنگی.

بنوشته تایمز اسرائیل، وزیر خارجه این کشور که به تازگی به امارات متحده عربی و نیز بحرین سفر کرده بود، در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کنست، امیرنشین‌های خلیج فارس را «دوس- من» (دوست- دشمن) لقب داد و گفت «حتی با وجود اختلاف بر سر قضیه فلسطین، آنها هیچ دلیلی ندارند که با ما در برخی امور همکاری نکنند» و ما به سوی «روابط آشکار» گام برمی‌داریم.

XS
SM
MD
LG