اسرائیل برای نخستین بار مسئولیت حملات مرگبار شهریور ماه که با انفجار دستگاههای ارتباطی حزبالله در لبنان روی داد را برعهده گرفت.
عمر دوستری، سخنگوی نخستوزیر اسرائیل، روز یکشنبه ۲۰ آبان ماه به خبرگزاری فرانسه گفت: «بنیامین نتانیاهو روز یکشنبه تأیید کرده که او دستور انجام عملیات دستگاههای پیجر در لبنان را صادر کرده است».
تایمز اسرائیل ساعتی پیشتر گزارش داده بود که آقای نتانیاهو در جلسه کابینه این کشور گفته است عملیات انفجار پیجرها و همچنین کشتن حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، به رغم مخالفت مقامهای ارشد امنیتی انجام شد.
شبکه خبری سیانان هم به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی صحت این اظهارات منسوب به نخسنتوزیر اسرائیل را تأیید کرده است.
شهریور ماه امسال بر اثر انفجار پیجرها و سایر دستگاههای ارتباطی مورد استفاده حزبالله، طی دو روز متوالی دهها عضو این گروه کشته و سه هزار تن نیز زخمی شدند.
این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی اسرائیل را به ترتیب دادن این حمله متهم کرده و گفته بود: «دشمن جنایتکار به خاطر این تجاوز، قصاص خواهد شد.»
مدت کوتاهی بعد از این انفجارها، اسرائیل حملات گسترده هوایی به مناطق مختلف لبنان را آغاز کرد که همچنان ادامه دارد. بر اثر این حملات تعدادی از چهرههای اصلی رهبری حزبالله، از جمله حسن نصرالله و هاشم صفیالدین، جانشین احتمالی او، کشته شدند.
همچنین ارتش اسرائیل عملیات زمینی در جنوب لبنان علیه آنچه اهداف حزبالله میخواند را طی هفتههای اخیر ادامه داده است.
پس از حمله حماس به اسرائیل در ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ که جنگ غزه را شعلهور کرد، حزبالله، گروه نیابتی تهران در منطقه، در حمایت از گروه افراطی حماس، حملات راکتی و پهپادی به اسرائیل را آغاز کرد و ارتش اسرائیل نیز روزانه به این حملا واکنش نشان داده است.
گفتوگوهای نتانیاهو و ترامپ درباره ایران
از سوی دیگر دفتر نخستوزیر اسرائیل روز یکشنبه با انتشار بیانیهای گفت که بنیامین نتانیاهو طی چند روز گذشته سه بار با دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، درباره تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه امنیت اسرائیل گفتوگوی تلفنی کرده است.
این بیانیه میافزاید این گفتوگوها حول تقویت بیشتر اتحاد آمریکا و اسرائیل برای مقابله با تهدیدهای جمهوری اسلامی بود.
آقای نتانیاهو در جلسه کابینه دولت نیز گفته است «اسرائیل و آمریکا از هر نظر درباره تهدیدهای ایران توافق کامل دارند».
او در ادامه تصریح کرد درباره «فرصتهای بزرگ پیش روی اسرائیل در زمینه صلح و توسعه آن» نیز با ترامپ صحبت کرده است.
آمریکا بزرگترین متحد اسرائیل است و تحلیلگران میگویند نتانیاهو از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده بسیار امیدوار شده است.
آقای ترامپ دوستی دیرینی با نتانیاهو و سیاستی بسیار سختگیرانه در مقابل ایران دارد و از طرفی او در دوره قبلی ریاستجمهوری خود، سفارت آمریکا را به اورشلیم منتقل کرد، حق حاکمیتی اسرائیل بر بلندیهای «جولان» توسط اسرائیل را به رسمیت شناخت و به عادیسازی روابط اسرائیل با برخی کشورهای عربی کمک کرد.